Iedereen beroemd seizoen 10 | ontdek alle rubrieken met o.a. Op Kot

Iedereen beroemd blijft feest vieren, want na een week van terugblikken op oude rubrieken zet het zijn tiende seizoen vandaag – op maandag 6 september – in met oude bekenden en gloednieuwe rubrieken. Ontdek alles over de rubrieken van iedereen beroemd seizoen 10. Iedere werkdag om 19.40 uur op Eén te kijken.

Iedereen beroemd seizoen 10

Onder andere Lidewij Nuitten trekt na ‘Mijn straat’ rond in ‘Mijn stad’, ‘De rode draad’ is terug van weggeweest, en zes nieuwe studenten nemen hun intrek in ‘Op kot’. Siska Schoeters en Bart Peeters houden ‘De droomfabriek’ open,  Wouter Deboot volgt opnieuw Yves Lampaert in ‘De weg naar Roubaix’, en natuurlijk is er ook een nieuw seizoen van het populairste tv-spel: ‘Homo universalis’. Op Ketnet is er vanaf vandaag (maandag 6 september) Homo Universalis Ketnet, waarin 25 kinderen kunnen laten zien dat zij het beter kunnen dan alle volwassenen. Ontdek alles over de (nieuwe) rubrieken van Iedereen beroemd seizoen 10.

Homo universalis

Vanaf maandag 6 september is het zo ver: de populairste dagelijkse spelrubriek van Vlaanderen is er weer. 100 kandidaten starten op Eén aan een gloednieuw seizoen van ‘Homo universalis’, dat dit seizoen weer de afsluiter is van Iedereen beroemd. En… 25 kinderen starten met evenveel enthousiasme aan Homo Universalis Ketnet. Wie kan zich tot de vierde Homo universalis kronen, en wie tot de allereerste Homo Universalis Ketnet?

Kandidaten Homo universalis 2021

100 kandidaten komen maandag aan de start van ‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd op Eén. Elke dag valt er één iemand af: diegene die als laatste eindigt bij de proef. Zo gaat het spel door tot er uiteindelijk slechts één iemand overblijft en zich tot winnaar mag kronen. Hij of zij wint een jaar lang gratis reizen van Sunweb, en de mooie titel van Homo universalis. In Nederland kennen we deze rubriek als het programma De Alleskunner; momenteel kun je kijken naar de VIPS-editie.

Wat valt er op aan de nieuwe groep kandidaten?

 • Traditiegetrouw is de groep Antwerpenaren het grootste met 31 deelnemers, gevolgd door de Oost-Vlamingen met 27 kandidaten. 19 kandidaten komen uit West-Vlaanderen, 12 uit Vlaams-Brabant en 10 uit Limburg. En ook al is hij in zijn hart een Limburger, toch woont er 1 kandidaat in Wallonië: hij is voor elke opname zo’n twee uur onderweg.
 • De jongste deelnemer dit seizoen is 18 jaar, en met zijn 1,95 meter meteen ook de grootste. De oudste van de groep is 77 jaar.
 • Er doen drie duo’s mee: Andy en Wesley zijn twee broers; Hendrik en Lucy zijn broer en zus, terwijl Joris meedoet samen met zijn moeder Lieve.
 • Een kandidaat die wellicht bij de kijkers zal opvallen, is Sven: hij heeft een beenprothese.
 • Statistisch gezien is de kans groot dat de winnaar gepensioneerd (19 kandidaten), student (12 kandidaten) of leerkracht (10 kandidaten) zal zijn. Grappig toeval: er is 1% kans dat er net zoals vorig jaar (Preben) opnieuw een cipier Homo universalis wordt.

Homo universalis kijken

Homo universalis in Iedereen beroemd seizoen 10 te kijken: elke weekdag om 19.40 uur op Eén en via VRT NU. De rubriek is ook elke dag om 12.00 uur ’s middags in première te zien via VRT NU en de Facebookpagina van Eén.

Rubrieken Iedereen beroemd najaar 2021

Elke dag opent Iedereen beroemd met een actuarubriek. Deze rubrieken wisselen elkaar af in Iedereen beroemd seizoen 10 doorheen de week:

 • ‘GD NWS’: Overstromingen, oorlogen, bosbranden, schandalen … Je zou haast vergeten dat er naast dit alles wekelijks ook goed nieuws te rapen valt. En dat zelfs op kleine schaal. De Iedereen beroemd-reporter trekt wekelijks naar een andere gemeente en informeert bij de mensen wat hun goed nieuwtje is.
 • ‘Deurvraag’: Deze klassieker opent op verschillende dagen weer Iedereen beroemd. Maar dit jaar komen er ook ietwat andere deuren aan bod, zoals de deuren van vrachtwagencabines, chocolatiers, bloemisten ….
 • ‘Koekskes & Boekskes’: Fien Germijns lift elke week mee van aan een tankstation, in ruil voor wat koffie, koekjes en natuurlijk de magazines van die week.
 • ‘Huh!?’: In ‘Huh?!’ krijgen de kijkers een verrassend maar helemaal correct weetje, gerelateerd aan de actualiteit van de dag, te horen.
 • ‘Rode Draad’: Nadat hij tijdens de jubileumweek al een comeback maakte, is de rode telefoon in het nieuwe seizoen terug van weggeweest. Wekelijks rinkelt de telefoon op een andere locatie die in het nieuws staat.

Maandag Iedereen beroemd

 • ‘Mijn stad’: Lidewij Nuitten breidt haar zoektocht naar fijne, toevallige ontmoetingen en gesprekken uit van haar straat naar haar stad. Wekelijks hangt ze ergens in Brussel een affiche met de boodschap ‘Ik wil je ontmoeten’ op, samen met een plek en uur van afspraak. Het lot bepaalt wie komt opdagen…
 • ‘Bijzonder jaar’: In een mensenleven verandert er veel. Iedereen beroemd volgt in deze nieuwe rubriek enkele huishoudens tijdens hun bijzonder jaar. Zo zet Aron zet zijn eerste stappen naar een professionele zangcarrière, en bouwen Liesbeth en Pieter samen met hun vier kinderen zelf hun droomhuis. Ariel laat Honduras achter zich en trekt een jaar in bij het gezin van Carla en Matthias. En Jason neemt het roer over van zijn vaders vissersboot. (ook op donderdagen)
 • ‘Klantendienst’: Vragen, klachten, opmerkingen … over de VRT-programma’s bereiken de VRT Klantendienst elke dag. Iedereen beroemd behandelt samen met de betrokkene er wekelijks eentje.

Dinsdag Iedereen beroemd

 • ‘De weg naar Roubaix’: Ondertussen is Yves Lampaert Belgisch Kampioen tijdrijden geworden en vooral trotse vader, maar zijn droom om Parijs-Roubaix te winnen werd – door corona – uitgesteld tot 3 oktober. Wouter Deboot blijft hem volgen op zijn weg naar de mythische velodroom van Roubaix waar hij hopelijk als overwinnaar over de meet zal rijden.
 • ‘De droomfabriek’: Vorige seizoen realiseerde Siska Schoeters dromen die door omstandigheden enkele decennia waren blijven liggen. Dit seizoen trekt Siska er samen met Bart Peeters op uit om volledig nieuwe dromen waar te maken. Siska is dit najaar eveneens op tv te zien met Durf te vragen; Bart Peeters zien we als nieuw jurylid in Belgium’s got talent.
 • ‘Streetstyle’: Opvallend geklede mensen in het straatbeeld worden gevraagd naar hun stijl en wat dat over hen zegt.
 • ‘En dat met uw belastinggeld’: De Vlaming betaalt sinds kort geen 40,6 maar wel 37,95euro voor de openbare omroep. Iedereen beroemd geeft met heel veel plezier net zoveel seconden terug aan ieder die dat wil om een boodschap de wereld in te sturen. (ook op donderdagen)

Woensdag Iedereen beroemd

 • ‘Mama’s kindjes’: Moeders zoeken ook dit seizoen een nieuw lief voor hun kind en zoals steeds mogen die laatsten niets zeggen: enkel de mama’s mogen het hoge woord voeren en beslissen.
 • ‘Verdwijnend België’: Prachtige leegstaande gebouwen die met sloop bedreigd worden of een nieuwe bestemming afwachten, schitteren een laatste keer in Iedereen beroemd. Het verhaal van de hoogdagen krijgen we van een getuige die er toen bij was. Komen onder andere aan bod: het Slotklooster Karmelietessen in Gent, de Bloemmolens van Geel, de White Residence in Nieuwpoort, en de Panquinkazerne in Tervuren.
 • ‘Ontspoord’: Een treincoupé, een actueel onderwerp, een discussie. Acteur Peter Van den Eede krijgt twee maal per week ongewild een andere pendelaar tegenover zich. Hoewel hij niet geïnteresseerd is in een gesprek, is het sterker dan hemzelf en ontspoort het al snel tot een geanimeerde discussie. (ook op vrijdagen)
 • ‘Antwoordapparaat‘: Vlaanderen kan nog steeds opmerkelijk nieuws of speciale gebeurtenissen melden via het Iedereen beroemd-nummer: 02 741 42 00. Wie weet duikt het nieuws dan wel op in deze rubriek.

Donderdag Iedereen beroemd

 • ‘Groepsfoto’: Sinds deze zomer gaat het de goede richting uit met de corona-maatregelen en kunnen allerhande groepen, sportclubs, hobbyverenigingen, collega’s … voorzichtig terug samenkomen. Wie zit er allemaal in een groep, wat maakt hen een hechte bende? De Iedereen beroemd-reporter/fotograaf trekt er elke week op uit om dat te ontdekken.

Vrijdag Iedereen beroemd

 • ‘Ook dat is wetenschap’: Wetenschap is overal en kan ons in onze dagelijkse activiteiten helpen om simpele zaken op te lossen. Zanne van Technopolis geeft wekelijks een kleine lifehack mee mét de wetenschap die er achter schuilt.
 • ‘Op kot Gent’: Een nieuwe stad, een nieuw kot en vooral zes nieuwe studenten. Wekelijks brengen Madelon, Jordy, Shams, Emmylou, Seppe en Korneel verslag uit van hun studentenleven. Benieuwd of ze net zo populair worden als hun voorgangers uit Op Kot Leuven.
 • ‘Vliegende reporter’: Sommige zaken zie je nu eenmaal beter vanuit de lucht en daarom stuurt Iedereen beroemd een reporter (met drone) de lucht in om opvallende en boeiende verhalen te spotten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 september 2021 /