Familie seizoen 31: overleven Lars, Quinten, Simon en Stefanie de start?

Familie seizoen 31 is vandaag, maandag 23 augustus om 20.00 uur, weer terug van start bij VTM met een zinderende dubbelaflevering. Overleven Lars, Quinten, Simon en Stefanie de start van het nieuwe Familie-seizoen – dat was de meest prangende vraag waar we inmiddels antwoord op hebben… Lees snel verder! Let op: spoiler alert (vanaf alinea: drama in familie seizoen 31)!

Familie seizoen 31

Heb jij de start van Familie seizoen 31 gekeken? Het 31ste seizoen wordt zoals gebruikelijk gestart met een knaller van een dubbelaflevering. Daarin stijgt de spanning naar ongeziene hoogte. In de seizoensfinale hingen namelijk heel wat levens aan een zijden draadje. Lars werd brutaal ontvoerd na de uitreiking van de FJUTR-awards voor ‘onderneming van het jaar’. Quinten zakte bewusteloos in elkaar na zijn marathon. En Simon (Braam Verreth) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof) stonden oog in oog met een losgeslagen Jonas (David Cantens). Overleeft iedereen de start van het nieuwe seizoen?

En hebben jullie gezien dat het derde boek van Familie er ook snel aan komt?

Leon De Bodt (Herbert Flack)

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maakt ook een nieuw personage zijn opwachting: Leon De Bodt (Herbert Flack). Deze rasacteur – die je kent van o.a. Aspe – maakt op overtuigende wijze zijn intrede. De eerste beelden van het mysterieuze personage beloven echter weinig goeds. Leon blijkt de ontvoerder van Lars te zijn en is duidelijk niet van plan zijn gevangene zomaar vrij te laten. Maar waarom? En wie ís Leon De Bodt?

Herbert Flack zorgt voor spanning in Familie

“Het voelt goed om in de huid te mogen kruipen van een personage waar zoveel mysterie rond hangt”, licht Herbert Flack een tipje van de sluier. “Maar wie is Leon juist? Welke rol speelt hij in de zoektocht naar Lars’ vader? Wat heeft hij met de ontvoering te maken? Dat mijn personage meteen zo’n cruciale rol mag spelen in een grote verhaallijn is enorm fijn. En ik kan alvast verklappen dat er meteen heel wat spanning zit aan te komen.”

Raven leerde je afgelopen zomer beter kennen in Het geheim van Raven.

Cliffhangers

Maar ook andere personages doen de spanning maandag stijgen. Welk nieuws krijgt Hanne (Margot Hallemans) te horen na de inzinking van Quinten (Maxime De Winne)? Hij stuikte in elkaar nadat hij de Muur van Geeraardsbergen opreed met zijn wheeler. En dat net nadat de vonk tussen hen opnieuw was overgeslagen. Wordt het hartinfarct hem fataal? Tenslotte doen ook Jonas (David Cantens), Simon (Braam Verreth) en Stefanie (Jasmijn Van Hoof) de hartslag van de kijkers stijgen. Bij Jonas kookt het potje helemaal over. Hij wil Simon voorgoed uit de buurt van zijn geliefde Stefanie en sloot hem op in een havencontainer. Stefanie kwam Simon op het spoor en probeerde hem te bevrijden, tot Jonas de container binnenstapte. Met een onmiskenbare dreiging in de ogen. De confrontatie loopt maandag helemaal uit de hand.

<<let op vanaf hier volgen de spoilers van de eerste aflevering van Familie seizoen 31 >>

Drama in nieuw Familie seizoen

De eerste aflevering nam een onverwachte wending en eindigde met de dood van één van de vaste personages. De havencontainer waarin Simon (Braam Verreth) en Jonas (David Cantens) een gevecht op leven en dood uitvochten werd plots de hoogte in getild en begon te wankelen. Beiden tuimelden ze van metershoog naar beneden het water in. Een val die Jonas niet overleefde, zo bleek aan het einde van de aflevering. Van Simon bleef elk spoor bijster. Met de onverwachte dood van Jonas neemt acteur David Cantens na drie jaar op spectaculaire wijze afscheid van Familie. Een gebeurtenis die ook ingrijpende gevolgen zal hebben voor Stefanie (Jasmijn Van Hoof).

David Cantens

“Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele bijzondere ontmoetingen binnen de productie van Familie”, aldus David Cantens. “Het trouwe publiek van Familie wil ik bedanken voor hun support en de fijne reacties de voorbije drie jaar. Zowel de schrijvers als ikzelf waren ervan overtuigd dat het personage Jonas eruit moest gaan met een knaller. Zo geschiedde. ‘It’s better to burn out than to fade away’ – Neil Young.” Wist je dat David Cantens ook muziek componeert?

Ontknoping ontvoering Lars (Kürt Rogiers)

De ontvoering van Lars (Kürt Rogiers) was een andere nagelbijter in de dubbelaflevering. Hij kreeg na de uitreiking van de FJUTR-awards een kap over het hoofd getrokken en werd naar een verlaten bos gevoerd, waar hij zijn eigen graf moest delven. De ontvoerder bleek Leon De Bodt (Herbert Flack) te zijn, de man die Lars en Raven (Aaron Blommaert) op het spoor waren in de zoektocht naar hun (groot)vader. Het ziet er naar uit dat ze met Leon ook echt de man gevonden hebben die ze zochten. Maar er schuilt een duister kantje in de ex-kolonel.

Familie maakt sprong van twee maanden vooruit

Lars werd voor dood achtergelaten, maar kon uiteindelijk wegkomen. Geëmotioneerd en volledig onder het slijk sloot hij Véronique (Sandrine André) terug in de armen. “We moeten Leon De Bodt opgeven”, maakte hij Raven duidelijk. “Hij is niet uw grootvader, niet mijn vader. We zetten hem uit onze kop.” Maar is er nog een weg terug? Na enkele spannende uren in het ziekenhuis kwam er ook voor Hanne (Margot Hallemans) verlossend nieuws: Quinten (Maxime De Winne) is terug bij bewustzijn. Is het gevaar daarmee geweken of kent zijn hartinfarct toch nog blijvende gevolgen? Vanaf morgen maakt Familie een sprong van twee maanden in de verhaallijnen en komen de kijkers meer te weten.

Familie Feest

Op donderdag 30 december viert Familie feest. Die dag blaast Vlaanderens langstlopende dagelijkse serie 30 kaarsjes uit. Een mijlpaal die heel wat verrassingen belooft en op zaterdag 29 januari 2022 wordt gevierd met een groot live spektakel in de Lotto Arena. Hier lees je alles over het Familie Feest (waar nog steeds kaartjes voor verkrijgbaar zijn).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 augustus 2021 /