Documentaire over Churandy Martina op Videoland | De Eindsprint

Churandy Martina wordt in de documentaire Churandy – De Eindsprint gevolgd in aanloop naar zijn vijfde en laatste Olympische Spelen. De documentaire over de man met de beroemdste glimlach van Nederland is vanaf vrijdag 23 juli op Videoland te kijken. Hij is daarnaast één van de vlaggendragers van Team NL tijdens de openingsceremonie.

Churandy – De Eindsprint

Wat is het verhaal van de beroemdste glimlach van Nederland én de man achter de uitspraak ‘Ik ben blij!‘? Dat zien we in de Videoland documentaire Churandy – De Eindsprint. Op weg naar de uitgestelde Spelen van Tokio zien we dat de beste Nederlandse en Antilliaanse sprinter aller tijden zichzelf tot het uiterste drijft voor Olympische kwalificatie op ‘zijn’ 200 meter. Een ongekende prestatie en de absolute finale van de man die de boeken ingaat als de beste Nederlandse en Antilliaanse sprinter aller tijden. Want het was Churandy die Nederland de afgelopen twee decennia op de wereldkaart zette in de atletieksport. Videoland volgt Churandy dicht op de huid tijdens zijn voorbereiding op de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio.

Churandy Martina

Daarnaast zien we mister positivo in zijn persoonlijke omgeving. Zijn eerste trainer Wendell Prince, Gertha Daal, de moeder van Churandy, en Bart Bennema, zijn huidige trainer, blikken terug op Churandy’s sportcarrière en leven tot nu toe. En kijken vooruit naar de Olympische Spelen. Hoe vergaat het de 37-jarige Churandy Martina in Nederland? Ver weg van zijn familie op Curaçao blikt de topsporter terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn loopbaan. Stiekem droomt Churandy Martina van een vervolg van zijn carrière na de Spelen, maar of dit haalbaar is… 

Ontdek hier meer programma’s over de Olympische Spelen en de topsporters die daar actief zijn.

Vlaggendrager Team NL

Churandy Martina is één van de vlaggendragers van Team NL tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Hij doet dit samen met de 16-jarige skateboardster Keet Oldenbeuving. Zij is de jongste vlaggendrager van het Nederlandse team op de Olympische Spelen ooit. In de documentaire Keet Skate ontdek je meer over deze dame.

Olympische dromen

Wil je meer van Churandy Martina horen, kijk dan ook Olympische Dromen terug via NPO Start. Hierind droomt Wilfried de Jong mee met de 100 meter estafette loper.

Foto: RTL / Videoland

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2021 /