Vlamingen gaan massaal naar de seksuoloog

Vlamingen gaan massaal naar de seksuoloog ontdek ik dankzij Telefacts NU. Dit VTM programma (te zien vanavond – dinsdag 8 december 2020 – om 21.45 uur) heeft er zelfs een repo over gemaakt. Er zijn namelijk al heel wat seksuologen met een patiëntenstop en anders is er sowieso een enorme wachtrij… De camera’s mochten daarbij voor het eerst meelopen tijdens therapeutische sessies van seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck, zo ook tijdens de gesprekken met Christophe Ramont uit Blind Getrouwd.  

Chloé De Bie: seks nog steeds taboe

Ondanks die grote vraag naar seksuologen blijft het seksleven voor vele Vlamingen nog een taboe. Seksuele problemen bespreekbaar maken, is volgens seksuologe Chloé De Bie erg belangrijk omdat velen hier vaak lang mee blijven rondlopen: “Vijfentachtig procent van de seksueel actieve Vlamingen met seksuele zorgen, zet niet zélf de stap naar hulp. De vijftien procent die dat wel doet, doet het pas na zeven jaar! Dat betekent dat heel wat Vlamingen heel lang, zo niet heel hun leven, rondlopen met seksuele problemen.” 

Chloé De Bie was ook betrokken bij het programma Free Love Paradise, waarin vreemdgaan in principe zou mogen…

Wim Slabbinck: erkende seksuologen nodig

Ook seksuoloog Wim Slabbinck is het daarmee eens: “Er is dringend nood aan goede seksuologen. Zolang het vak niet erkend is, kan iedereen zich als seksuoloog opgeven. Met alle gevolgen van dien.”

Wim Slabbinck ken je als één van de experts bij Blind Getrouwd in Vlaanderen.

Christophe Ramont van Blind Getrouwd vertelt over seksleven

Christophe Ramont, bekend in Vlaanderen door zijn optreden in het VTM-programma Blind Getrouwd dit jaar, gaat sinds zijn deelname aan het programma nog steeds langs bij seksuoloog Wim Slabbinck. “Na het hele avontuur van Blind Getrouwd leerde ik iemand nieuw kennen. Maar eigenlijk was ik daar mentaal nog niet klaar voor. Plots had ik helemaal geen zin meer in seks en dat legde druk op mijn relatie. Met Wim kon ik daar over praten.”

Dichter naar elkaar toe groeien

Dat de therapie van een goede seksuoloog wonderen kan doen, blijkt uit de ervaring van Lesley en Gregory. Na financiële tegenslagen liep het niet meer zo vlot in hun relatie. Met de hulp van seksuologe Chloé De Bie gaat het nu beter. “We mochten bijvoorbeeld een week geen seks hebben, maar we moesten wel intieme dingen doen, zoals massages, maar zonder de daad. Dat maakte ons automatisch rustiger, je kan het meer van je afzetten. Zo groei je ook dichter naar elkaar toe”, vertelt het koppel. 

BDSM

Ook Jonas (niet zijn echte naam) gaat te rade bij een seksuoloog. Zijn voorkeur voor BDSM zorgde voor een breuk in zijn relatie. Na heel wat sessies bij een seksuoloog, kon Jonas de relatie met zijn partner opnieuw rechttrekken: “Nu is dat prachtig. Nu loopt het voor mij en voor haar goed, heel goed zelfs. Het heeft een soort taboe weggehaald uit onze relatie. De sleutel was communicatie. Alleen was dat niet simpel. Het was nooit gelukt zonder tussenkomst van een seksuoloog… Daar ben ik van overtuigd.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2020 /