Christophe Ramont en Nick Laenen trouwen in Blind Getrouwd

Christophe Ramont en Nick Laenen trouwen dit seizoen in Blind Getrouwd op VTM. Ze zijn hiermee het eerste homohuwelijk in de Vlaamse versie van deze bijzondere datingshow. In de Nederlandse versie van dit programma – Married at First Sight – gebeurde dit al eerder, maar zonder succes. Zouden de twee 38-jarige Vlamingen meer geluk hebben?

Christophe Ramont

Christophe Ramont Blind Getrouwd

De 38-jarige Christophe Ramont is ambtenaar bij de Stad Gent. “Ik werk voor de Stad Gent voor de dienst internationale relaties en netwerken, daar ben ik voornamelijk bezig met internationale solidariteit, wat algemeen misschien beter bekend is als ontwikkelingssamenwerking. Mijn werklocatie is het Vredeshuis: een open huis voor verenigingen en organisaties die werk willen maken van een betere wereld.” Christophe is zelf ook woonachtig in de prachtige stad Gent. De ambtenaar omschrijft zichzelf als eerlijk, immer positief en enthousiast, een wereldburger ‘met een steeds groter wordende lijst van bestemmingen die ik nog wil zien’, cultuurliefhebber en een foodie die zelf voor geen meter kan koken.

Christophe Ramont zoekt een partner om dromen en avonturen mee te delen maar ook de miserie en de tegenslagen te verwerken die soms bij het leven horen. Eerlijkheid, vertrouwen, communicatie en er onvoorwaardelijk zijn voor elkaar, zijn voor hem cruciale waarden in een relatie. Zijn ideale partner is humoristisch, intelligent, heeft veel zin voor initiatief en een sterk relativeringsvermogen. Voor Christophe is trouwen heel belangrijk. Dat doe je niet zomaar. “Je gaat een engagement aan met iemand voor een lange tijd, en dat doe je hopelijk maar één keer”. 

Ambtenaar Christophe Ramont uit Gent in Blind Getrouwd

“Tot op heden heb ik nog niemand gevonden waaraan ik blijvend al mijn vertrouwen kon geven, wat belangrijk is in een relatie. En begon ik zelf te twijfelen na een tijd, wat het vertrouwen niet ten goede kwam. Misschien blokkeerde ik een relatie zelf wat uit angst dat het misschien niet zou blijven duren. Ik hoop op een positieve en enthousiaste man, dé man van mijn leven.” Christophe Ramont is ondertussen vier jaar vrijgezel.

Nick Laenen

Nick Laenen Blind Getrouwd

Nick Laenen is eveneens 38. Hij is werkzaam als steward en instructeur. En woonachtig in Antwerpen. Nick omschrijft zichzelf als positief, grappig, gevoelig en energiek. Al kan hij ook direct zijn; hij zegt de dingen, zoals hij ze ziet. “Ik ben iemand die leeft volgens het uitgangspunt: je leeft maar één keer. Ik probeer alles uit het leven te halen, reis super veel, ook buiten m’n werk als cabin crew purser. Naast het vliegen geef ik ook les aan piloten en cabin crew. Ik ben altijd goedgehumeurd en vrienden zijn enorm belangrijk voor mij. Ik ben enorm dankbaar voor al die positieve dingen in mijn leven, alleen mis ik nog iemand om dit allemaal samen mee te beleven.”

Door zijn onregelmatige werktijden als steward is het niet eenvoudig om een serieuze relatie op te bouwen. “Ik heb een paar relaties gehad van enkele jaren, waarvan 2 lange afstandsrelaties, wat het er natuurlijk niet makkelijker op maakte. Ondertussen ben ik 2 jaar vrijgezel. Door al even single te zijn weet ik ook perfect wat ik wil en zeker wat ik niét wil”, aldus Nick Laenen. Vertrouwen, humor en communicatie vindt hij erg belangrijk in een relatie. Zijn ideale partner is iemand die ook humor heeft, met beide voeten op de grond staat, die trouw is en gelooft in de ware liefde.

Daten is veranderd 

Steward Nick Laenen uit Antwerpen in Blind Getrouwd

“Mensen daten niet meer zoals vroeger. Het is allemaal heel vluchtig en ik hou echt nog van de ‘authentieke manier’ van daten: rustig aan, samen op café en wachten met die eerste kus tot na een paar dates. Jammer genoeg willen velen daten in een stroomversnelling en haken ze af als het niet snel genoeg gaat. Of ik in Blind Getrouwd dan op mijn plaats zit? Zeker wel, want net doordat mijn echtgenoot hetzelfde engagement durft aan te gaan als ik, weet ik dat hij het even serieus wil aanpakken. Ik hoop een leuke spontane man voorgeschoteld te krijgen die mij vanaf het eerste ogenblik op m’n gemak kan laten voelen. Iemand die net zoals ik humor gebruikt om zijn zenuwen onder controle te houden.”

Als we dat zo lezen, dan passen Christophe Ramont en Nick Laenen perfect bij elkaar. Al vond ik dat vorig seizoen natuurlijk ook bij alle setjes, terwijl alleen Line Verckist en Victor van Meerten nog getrouwd zijn… Van Lenny had ik veel verwacht, maar dat werd juist niets.

Deelnemers Blind Getrouwd vijfde seizoen

Wie er naast Christophe Ramont en Nick Laenen nog meer meedoen, weten we nog niet. De zes andere deelnemers aan het vijfde seizoen van Blind Getrouwd zijn, worden gepresenteerd in een speciale aflevering op VTM GO.

Experts Blind Getrouwd: Lotte Vanwezenmael, Sarah Hertens, Filip Geelen, Gert Martin Hald en Wim Slabbinck

Experts Blind Getrouwd vijfde seizoen

In het vijfde seizoen van Blind Getrouwd zien we een aantal nieuwe gezichten wat de experts betreft. Er is afscheid genomen van Margo van Landeghem en Sybille Vanweehaeghe. Maar hun opvolgers zijn niet mis. Wat denk je van psychologe en seksuologe Lotte Vanwezenmael (27), die eerder te zien was in De Slimste Mens ter Wereld, Wat een Dag en natuurlijk bekend is van MNM als Seksuolotte en haar boek ‘Doe ik het goed? – Seks en relaties voor beginners’. Klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen (36) en klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens (44) zien we ook voor het eerst in het expertenteam.

De Deense professor Gert Martin Hald heeft de prematching van de ruim drieduizend inschrijvingen gedaan. Hij onderwierp de kandidaten aan een uitvoerig kwantitatief onderzoek. Daarna was het de beurt aan Wim Slabbinck (klinisch seksuoloog en antropoloog, en al te zien in seizoen drie en vier) en zijn nieuwe collega’s om de vrijgezellen beter te beoordelen.

Meer Blind Getrouwd op VTM GO

Ook na de uitzendingen van Blind Getrouwd kunnen kijkers wekelijks terecht op VTM GO. Dan is er de online talkshow ‘Blind Getrouwd: Naspel’. Daarin volgt elke episode de thematiek van de uitzending op antenne (de matchmaking, het huwelijk, samenwonen en zo voorts). Opvallende gebeurtenissen geven het startschot van een interessante babbel met de deelnemers, ex-deelnemers en experts. Krijg je er geen genoeg van, lees Blind Getrouwd van Laura Van Dyck lezen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2020 /