André Hazes jr in Het Huis bij Eric Goens op Eén

André Hazes jr is vanavond – dinsdag 24 november – om 20.35 uur te gast in Het Huis bij Eric Goens op Eén. “Leef alsof het je laatste dag is”, dat is het levensmotto van de familie Hazes. Die Hollandse branie brengt de populaire zanger ook mee naar Het Huis. Het belooft een merkwaardige aflevering te worden…

André Hazes is in Vlaanderen ontzettend populair. Hij was te zien in het uiterst succesvolle seizoen van Liefde voor Muziek. En op dit moment is André Hazes coach bij The Voice Senior. In september bracht hij zijn nieuwe cd uit.

André Hazes jr. – de zoon van

André Hazes jr. is de zoon van zijn vader. Hoewel, zoon van is allang niet meer nodig. Hij heeft zijn eigen weg gemaakt. En helemaal zoals zijn vader wil hij zeker niet worden. André Hazes sr, de koning van het Nederlandse levenslied overleed in 2004, nauwelijks 53 jaar. Wist je dat over een paar maanden de stripbiografie van deze zanger verschijnt? Jan-Willem de Vries heeft zijn leven letterlijk opgetekend. “Hij deed er alles aan om niet oud te worden. Hij heeft zich kapot geleefd. Drank en alles wat er bij hoort”, vertelt André Hazes aan Eric Goens in Het Huis.

Bewogen jeugd André en Roxeanne Hazes

In de fotokamer bekijkt André de wand vol herinneringen aan zijn bewogen jeugd. Hij heeft het dan over zijn kindertijd met mama Rachel en zus Roxeanne. “We leefden altijd in een bepaalde angst. En dat kwam door die ouwe. Zoals zijn pet stond zo moesten wij leven (dat kon je ook zien in de film Bloed, Zweet & Tranen, red). Ik wil de betere versie van mijn ouders zijn. Ik heb wel een bewogen jeugd gehad. Ze hebben hun vreselijke best gedaan. Maar ik wil het anders voor mijn zoontje.”

‘Ik zie mezelf meer als fan dan als zoon’

Hij ontdekt ook al snel de collecties LP’s in de platenbak en grasduint door de platen van zijn vader. A-kanten en B-kanten. Heerlijke songtitels. Bloed, zweet en tranen… “Ik zie mezelf meer als fan dan als zoon.” Maar wat moet hij met die vinylschijven? “Ik ben next generation; i weet niet hoe een platenspeler werkt. Hoe kies je dan een nummer?” Het eerste singeltje van zijn pa toen die pas een kind van 7 was. Juanita, ik hou niet van meesters op school, maar als juf ben jij mijn idool. “Schattig hé!”

Als 13-jarige naar de kroeg

Maar André Hazes jr is toch ook wel degelijk de zoon van zijn vader. “Ik heb op zeven scholen gezeten. Het is ons ding niet.” Van zijn 13de tot zijn 20ste telde maar één ding: op stap gaan. “Ik vertrok op donderdag en kwam maandag terug.’” De naam Hazes opende de deuren van de etablissementen waar een 13-jarige nog niet binnen mocht. 

Waarom keurde ouders relatie met jonge Rachel goed?

André Hazes sr. begon een relatie met een meisje dat hij had leren kennen toen ze elf was: Rachel, de moeder van André Hazes junior. “Mijn oma en opa keurden de relatie met de jonge tiener goed. Dit gaat er bij mij nog altijd niet in. Als je dat nu doet dan ga je meteen de gevangenis in.”

Liefde overwint alles

André Hazes jr. heeft de rollen omgekeerd en trouwde als 20-jarige met de 16 jaar oudere Monique. “Maar dat mag wel.” Op zijn minst ook een gecompliceerde relatie die al over een hobbelig parcours is gelopen. Daar konden we al van alles over lezen in de roddelblaadjes. Die hebben sowieso al vele pagina’s kunnen vullen met de levenswandel van vader en zoon. De vele familieruzies, de burnout, de scheiding van vrouw Monique, de verzoening met Monique: alle perikelen van de falilie Hazes waren goed voor de cover.  

Leven in tijden van corona

Maar de coronalockdown kwam er voor André net op tijd. Tijd om zich te bezinnen, tijd om gezonder te gaan leven, tijd om te sporten. En dat sporten werkt wel. Dat bewijst hij bij prof Hespel in de sportkamer. Een eerste goede rapport voor André Hazes.

Terugblik op begrafenis André Hazes senior – hoe was dat voor zijn kinderen?

In de kinderkamer blikt Eric met André terug op de begrafenis van zijn vader. Een mediatieke gebeurtenis. Heel Nederland volgde de uitvaart. Welke impact heeft dat op een jongen van tien? André onthult ook het geheim over hoe ze zijn vader vandaag nog elk jaar eren.

In dit zesde seizoen van Het Huis mag Eric Goens de aankomende tijd nog meer verrassende gasten ontvangen. Eerder leerde je al andere kanten kennen van Rik Verheye en Jacques Vermeire.

Het huis met André Hazes jr. dinsdag 24 november om 20.35 u. op Eén en via VRT NU.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 november 2020 /