Code van Coppens met Jens Dendoncker en Guga Baúl in guillotine

De Code van Coppens kent vanavond weer een spannende actie: ontsnappen Jens Dendoncker en Guga Baúl aan de guillotine. Het is aan Lauren Versnick en Tine Embrechts om te kiezen welk touw ze doorhakken. Eén touw loopt naar een sleutel en het andere richting de guillotine waar hun geliefde onder ligt. Welk touw ze kiezen ontdek je vanavond (25 oktober) om 19.55 in de Code van Coppens.

Wist je dat Staf Coppens recent naar Zweden is geëmigreerd?

Middeleeuwen in Code van Coppens

Staf en Mathias hebben de bekende Vlaamse acteurskoppels opgesloten in de krochten van kasteel Coppens in de middeleeuwen. Lukt het de duo’s om tijdig te ontsnappen uit de akelige folterkerker van de beul? In de kerker van de beul vinden Tine Embrechts & Guga Baúl en Lauren Versnick & Jens Dendoncker een kist, en dat geeft letterlijk stof tot nadenken. “Zou dat brandbaar kunnen zijn?”, klinkt het.

Spectaculaire steekvlam

Al snel zorgt het stof voor een spectaculaire steekvlam die hen naar de volgende aanwijzing leidt. Ook de precisie van de duo’s wordt op de proef gesteld wanneer ze met een echte middeleeuwse katapult drie kisten tot ontploffing moeten brengen. Maar hoe krijgen ze met een zuigdarm de kanonballen tot bij hen?

Het spoor bijster…

Een zwaard dat ze nodig hebben zit vast in een put vol troebel water. “Nu maar hopen dat Lauren zich ‘versnickt’ in het water”, lacht Guga Baúl. Waar Guga zijn vrouw het natte werk laat doen, springt Jens Dendoncker bij Lauren Versnick in de put om samen de slotjes van het zwaard los te krijgen. Sleutels zijn cruciaal om slotjes te openen. De duo’s kunnen ze maar beter niet verliezen in een put waar het spoor sowieso al bijster is…

Lauren Versnick en Jens Dendoncker

Lauren Versnick en Jens Dendoncker in Code van Coppens

Ik ben zelf wel benieuwd naar deze aflevering, want ik vind dit twee leuke koppels. Zo vond ik de vlogs van Lauren Versnick en Jens Dendoncker ten tijde van de eerste lockdown echt hilarisch. Daarnaast is Jens op dit moment natuurlijk één van dé gezichten van dit moment van VTM. Je ziet ‘m wekelijks in kijkcijferhit The Masked Singer en hij krijgt ook zijn eigen liefdesshow. Maar ook Lauren is niet te minste. Je zag haar natuurlijk in het geweldige Studio Tarara én ze heeft een rol in de nieuwe reeks Een Goed Jaar.

Guga Baúl en Tine Embrechts

Guga Baúl en Tine Embrechts in Code van Coppens

En ook Baúl en Tine Embrechts zijn natuurlijk een fijn tv-setje. Ik heb echt zo genoten van hun optredens in Tegen De Sterren Op. Laatst vertelden ze bij Telefacts NU nog over wat de impact van de coronacrisis is op hun inkomen. Zoek je nog een serie om de nieuwe lockdown mee door te komen, dan moet je Gina & Chantal met Tine Embrechts in de hoofdrol absoluut kijken.

De afleveringen van Code van Coppens zijn ook te kijken op VTM GO.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 oktober 2020 /