Wie is de Mol 2020 met oud-deelnemers – kandidaten blijven geheim

Wie is de Mol? viert in 2020 het twintig jarig jubileum. In dat kader krijgen tien oud-deelnemers een herkansing. In Italië starten zij hun zoektocht naar de Mol. Wie de kandidaten zijn die in 2020 deelnemen aan Wie is de Mol blijft geheim tot het spel op 5 september om 20.30 uur begint op NPO 1. Niet alleen voor ons als kijker, maar ook voor elkaar.

Wie is de Mol 2020 in Toscane, Italië

Voor dit extra jubileumseizoen ter ere van het 20-jarig jubileum van het programma, strijken de kandidaten neer in Toscane. Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. De ideale regio voor 10 oud-deelnemers om, met de wetenschap van toen, opnieuw jacht te maken op de Mol. Ze beginnen aan het spel in Val d’Orcia, een streek in Midden-Italië. Tijdens hun zoektocht naar de Mol gaan ze langs de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van de reuzen van de Renaissance: Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci. 

Officieel staat in het persbericht dat AVROTROS heeft verzonden niet dat Rik Van de Westelaken ook dit seizoen presenteert, maar ze hebben wel zijn foto toegevoegd. Ik ga er dus vanuit dat Rik Van de Westelaken (oud-presentator van het nieuws) – die zelf één van de kandidaten van het vijftiende seizoen was – het programma weer presenteert.

Kandidaten Wie is de Mol? 2020

Waar ik zelf ontzettend nieuwsgierig naar ben is de kandidaten van Wie is de Mol? 2020. Ze gaan in de herkansing, dus voor mijn gevoel hebben we dan niet te maken met oud-winnaars. Die hebben tenslotte hun kans al gepakt. Natuurlijk kunnen het wel oud-Mollen zijn (zoals Thomas Cammaert dat was in 2017), die nu zelf ook op zoektocht gaan. We gaan het in de gaten houden, want de echte Mol-watchers die zullen via social media best wel wat ‘stiltes’ hebben ontdekt en zo tot namen komen.

Wie ik verwacht? Of kan ik beter zeggen hoop. Nou, ik zou het wel leuk vinden als we Evi Hanssen weer zien. Die vloog er afgelopen seizoen tenslotte ontzettend snel uit. En als ik dan in de afgelopen edities kijk naar meer kandidaten met een Vlaams-randje, dan zou het natuurlijk leuk zijn als we Eva van der Gucht (seizoen 7) of Vera Mann (seizoen 9) weer kunnen bewonderen. Of wat dacht je van Undercover-actrice Anna Drijver (die in seizoen 11 zat).

Molboekje

Dit jubileumseizoen is er een speciale gouden editie van het Molboekje, met veel interviews en oud-Mollen aan het woord. En ook in dit seizoen kun je hier alle aantekeningen noteren om zo de Mol van het jubileumseizoen te ontmaskeren.

Je kunt het jubileum Molboekje nu al reserveren.

Moltalk

Fans van Wie is de Mol? kunnen na de uitzending direct zappen naar NPO 3, voor de live-nabeschouwing vanuit VondelCS door Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg. Daar discussieert en speculeert het presentatieduo verder over de opdrachten, complotten en theorieën met verschillende oud-deelnemers. Ook worden de tweets en app-statistieken van de kijkers onder de loep genomen.

Moltalk, vanaf 5 september om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg presenteren Moltalk in 2020 en voelen kandidaten Wie is de mol aan de tand

Wie is de Mol? App

Ook dit jubileumseizoen kun je weer meespelen met de Wie is de Mol?-app, waar je poules kunt aanmaken om zo samen met familie en vrienden de Mol te ontmaskeren. Vanaf dit jubileumseizoen heeft de app een nieuwe feature: naast het inzetten van punten op kandidaten die jij verdacht vindt, kun je dit seizoen extra punten verdienen door zelf ook een vraag uit de officiële test van de laatste aflevering te beantwoorden. De vernieuwde Wie is de Mol?-app is vanaf eind augustus beschikbaar in de App Store. 

Nog meer spelen? Wist je dat er ook spellen zijn bij dit programma? Je ontdekt ze in dit overzicht van bordspellen.

Podcast Wie is de Mol?

Ook bij dit jubileumseizoen is er de enige echte officiële Wie is de Mol?-podcast gepresenteerd door Annemieke Schollaardt. In deze podcast hoor je exclusieve interviews met de afvallers, en krijg je een klein kijkje achter de schermen.

Lavezzi Rutjes met Mollenstreken

En er is ook een nieuw jeugdprogramma aangekondigd bij Wie is de Mol. In Mollenstreken gaat Lavezzi Rutjes 7 weken lang op zoek naar de Mol. Elke zondag bespreekt hij in zijn studio de aflevering van de avond ervoor. De opdrachten, het gedrag van de kandidaten… Alles wordt doorgenomen! Lukt het Lavezzi om het antwoord te vinden op die ene vraag? Wie is de Mol?

Wat viel Lavezzi op aan de aflevering? Wie is er verdacht? En waren er verborgen hints? Dat en veel interessante weetjes komen voorbij. Lavezzi doet dit niet alleen; ook kijkers kunnen hun theorieën doorgeven en vragen aan Lavezzi stellen via het YouTube-kanaal van NPO Zapp. Lavezzi Rutjes is de zoon van oud-voetballer Nathan Rutjes. Nathan Rutjes schopte het vorig jaar tot de finale van Wie is de Mol? Dus zijn zoon zou er zomaar eens een goede kijk op kunnen hebben.

Video Jubileumseizoen 

20 Jaar Wie is de Mol?, vanaf zaterdag 5 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Foto’s: AVROTROS.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 juli 2020 /