Tom Waes verwezenlijkt in De Blacklist uitdagingen

Tom Waes verwezenlijkt in De Blacklist uitdagingen van kinderen. Het programma dat in november 2014 voor het eerst op Ketnet te zien was, wordt nu op Eén uitgezonden. Heb jij het niet gezien? Hier lees je alles over het kinderprogramma dat vanaf vanavond (zondag 28 juni) om 20.20 uur op Eén te zien is.

Tom Waes

Eén heeft er voor gekozen om De Blacklist op primetime uit te zenden, omdat er door het coronavirus minder programma’s zijn gemaakt. Daarnaast vallen ook alle programma’s over sportevenementen weg. Tja, en Tom Waes is toch dé man van dit moment. Hij schittert als acteur in Undercover, had veel succes met Kamp Waes (wat in Nederland de remake Kamp van Koningsbrugge krijgt) en hij was recent natuurlijk ook nog te zien met twee specials van Reizen Waes.

Op dit moment werkt hij niet alleen aan het derde seizoen van Undercover. Nee, hij maakt ook een Reizen Waes Vlaanderen. Ik zie op Bol.com al dat daar ook een boek bij verschijnt. Je kunt het Reizen Waes Vlaanderen boek zelfs nu al bestellen.

Heb je ons interview met Tom Waes ook gelezen? Als je De Blacklist toch te veel een kinderprogramma vindt, dan heeft hij nog de nodige kijksuggesties.

De Blacklist

In De Blacklist gaat Tom Waes aan de slag met onmogelijke uitdagingen van dappere Ketnetters. Ideeën die niet te verwezenlijken lijken. Het zijn allemaal suggesties waarmee kinderen reageerden op de vraag ‘wat zou je absoluut nog willen doen, voordat je twaalf wordt?’. Het resultaat was de Checklist: een lijst met 50 leuke wensen en dromen van kinderen. Ketnet ging de voorbije twee jaar met die checks aan de slag en hielp de kinderen om ze uit te voeren. Maar daarmee is de kous niet af… Er zijn namelijk tal van checks ingezonden die Ketnet omschreef als “te gevaarlijk vond, niet helemaal ‘kosjer’ of gewoonweg onmogelijk”. Die opdrachten staan op de Blacklist, waarmee Tom Waes aan de slag gaat.

Onmogelijke uitdagingen voor Tom Waes

In het eerste seizoen van De Blacklist (uit eind 2014, begin 2015) vist Tom zes van die onmogelijke opdrachten. Samen met de inzenders gaat hij de uitdaging aan. Zou het lukken? Dat is natuurlijk maar de vraag, want  sommige wensen gaan wel heel ver… Zo wil de tienjarige Rob een gebouw laten ontploffen (met explosieven). De twaalfjarige Alexander zou graag offroad rijden met een 4×4 Land Rover Defender. Jawel zelf! En dat dus op twaalfjarige leeftijd.

Gevarieerde wensen

De wensen van de kinderen zijn heel divers. Zo wil de negenjarige Merijn graag met zijn liefje Maïthe van tien trouwen. Maar kinderen mogen niet trouwen. Toch? Tom Waes steekt een handje toe. De twaalfjarige Hannah Laure gaat dan weer voor actie; zij wil een looping maken met een stuntvliegtuig. En de elfjarige Anton wil graag zijn eigen horrorfilm regisseren. Daarbij regelt Tom Waes gewoon de hulp van Jan Verheyen. En tot slot is er in de eerste seioen de wens van Rica (8) en Evi (9), die ontzettend graag een levensgroot huis van peperkoek willen bouwen. Zou ze dat lukken?

De Blacklist met Tom Waes, zondagavond om 20.20 uur op Eén.

Kinderprogramma De Blacklist met Tom Waes nu op Eén, waarin Hannah Laure een looping met een vliegtuig wil maken
Foto: Hannah-Laure bereidt zich voor op looping – VRT – deMENSEN

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juni 2020 /