Down the road special – terugblik op derde seizoen

Down the road keert vanavond terug op Eén met een special, waarbij ze terugblikken op het derde seizoen. De zes reisgenoten halen herinneringen op aan een bijzonder avontuur. Het was weer een emotionele rollercoaster vol verlegde grenzen, nieuwe vriendschappen, af en toe wat drama en vooral veel liefde.

Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter trokken een jaar geleden samen met Dieter Coppens en begeleidster Saar helemaal van het platteland van Spanje tot in de woestijn van Marokko en maakten er kennis met nieuwe culturen, bijzonder eten, uitdagende activiteiten. Heel Vlaanderen leefde mee met hun avonturen. Intussen is er heel wat veranderd voor de groep sinds ze vorig jaar op het vliegtuig stapten… Een tijd geleden kwam de groep samen om nog een keer terug te blikken en herinneringen op te halen.  

Zo werden Jaimie en Sophie na de reis een koppel, en zijn ze nog altijd heel gelukkig samen. Tijdens Down the road was Jaimie op zoek naar een lief en hij probeerde het bij de drie meisjes die mee op pad waren – zonder succes. Na hun thuiskomst schoot Cupido echter wel raak tussen Jaimie en Sophie:

Sophie: “Ik ben verliefd geworden op Jaimie en ik zie hem heel graag. Uiteindelijk heeft Jaimie de ware liefde gevonden. En ik ben heel blij dat ik tijdens Down the road een lief gevonden heb.”
Jaimie: “En ik ben ook smoorverliefd op mijn Sophietje. Ik ga voor haar zorgen alsof ze koningin Mathilde is.”

Voor Brenda was het alleen wonen tijdens Down the road een echte openbaring. Zij zou graag de stap naar zelfstandig begeleid wonen willen zetten: “Ik voel voor mijzelf dat ik er echt klaar voor ben en mijn ouders hebben gezien dat ik het kan.”

Stijn liet zich vooral opmerken door zijn levenswijsheid. Hij was een luisterend oor voor Peter toen die vertelde dat hij homo is, en hij troostte Jaimie meermaals wanneer het misliep op amoureus vlak: “Ik had liefdescoach moeten worden. Zoals een Cupido met pijl en boog.”

Down the road is een programma van Roses are blue voor Eén. Het vierde seizoen is inmiddels al opgenomen. Lees hier alles over het vierde seizoen van Down the road.

Special van Down the road: op zondag 14 juni om 20.15 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juni 2020 /