Hoodie: Ketnet fictiereeks over moderne Robin Hood

Hoodie wordt vanaf 2020 op Ketnet verwacht. Deze fictiereeks gaat over een moderne Robin Hood met Brussel in de hoofdrol. Met bijvoorbeeld Inge Paulussen en jong talent als Maarten Cop.

Hoodie

Hoodie vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden.

Cast

De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (WTfock), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook ervaren rot Inge Paulussen (Beau Séjour) stapt mee in deze nieuwe fictiereeks. Je ontdekt hier alles over de cast van Hoodie.

Brussel

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet, vertelt het volgende over de serie: “De reeks speelt zich af in Brussel en de stad zelf is een belangrijk personage. We willen met Hoodie heel hard inspelen op de authenticiteit van leven in een grootstad met alle diversiteit, problemen maar ook ongelofelijke kansen die een stad als Brussel met zich meebrengt.”

Productie

Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria. Zij zijn de makers van onder andere Olly Wannabe en De Helden. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti. Zij krijgen hierbij productiesteun vanuit het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De opnames zijn in de zomer van 2019 gestart. Vanaf 2 maart 2020 is de serie te zien op Ketnet.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 augustus 2019 /