Hoodie: Ketnet fictiereeks over moderne Robin Hood

Hoodie wordt vanaf 2020 op Ketnet verwacht. Deze fictiereeks gaat over een moderne Robin Hood met Brussel in de hoofdrol. Met bijvoorbeeld Inge Paulussen en jong talent als Maarten Cop.

Hoodie

Hoodie vertelt het verhaal van de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die samen met een stel nieuwe vrienden als een moderne Robin Hood zijn parkourtalent gebruikt om de criminaliteit in zijn Brusselse wijk te bestrijden.

Cast

De cast bestaat uit enkele jonge talenten als Maarten Cop (WTfock), Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Illias Dennoune. Ook ervaren rot Inge Paulussen (Beau Séjour) stapt mee in deze nieuwe fictiereeks.

Brussel

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet, vertelt het volgende over de serie: “De reeks speelt zich af in Brussel en de stad zelf is een belangrijk personage. We willen met Hoodie heel hard inspelen op de authenticiteit van leven in een grootstad met alle diversiteit, problemen maar ook ongelofelijke kansen die een stad als Brussel met zich meebrengt.”

Productie

Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria. Zij zijn de makers van onder andere Olly Wannabe en De Helden. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti. Zij krijgen hierbij productiesteun vanuit het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De opnames zijn deze zomer gestart. Hoodie wordt in 2020 op tv verwacht.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

6 augustus 2019 /