#LikeMe: musical serie voor kinderen én ouders

#LikeMe is de nieuwe musical serie voor kinderen én hun ouders van Ketnet, die vandaag start. Al na de eerste aflevering werd het tweede seizoen aangekondigd. De eerste beelden zijn nu vrijgegeven en het nieuwe seizoen start op 12 januari.

De fictiereeks #LikeMe gaat over de avonturen van een groep tieners in een middelbare school. De reeks heeft een hoog musical gehalte: er klinken bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers zoals Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen, Porselein van Yasmine en ‘t Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox (klik hier voor de complete lijst). De verrassende muzikale reeks verbindt daarmee generaties: Ketnetters van nu leren de Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun (groot)ouders op een leuke manier kennen.

Voor dit vernieuwend muzikaal concept engageren verschillende bekende acteurs en musicalsterren zich, zoals Gunther Levi, Janine Bisschops en Hugo Sigal. Net zoals Ketnet-series als Ghost Rockers, D5R en 4eVeR is deze reeks ook een eerste stap voor beloftevol acteer- en zangtalent. Maarten Janssen, netmanager van Ketnet, zegt erover: “Met #LikeMe brengen we een compleet nieuw genre op Ketnet waarmee we bovendien een generatie kinderen kennis laten maken met Nederlandstalige klassiekers. Dit allemaal ingebed in een steengoed verhaal. We hopen dat Ketnetters én hun ouders kunnen genieten van deze topreeks.”

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en FABRIC MAGIC. Vandaag, zondag 13 januari 2019, wordt de eerste aflevering uitgezonden. Afspraak om 8.55u op Ketnet, Ketnet.be of op de Ketnet-app.

#LikeMe: het verhaal

Caro (Pommelien Thijs) en haar familie wonen in een dorpje in de Ardennen. Als enig kind heeft ze een unieke band met haar ouders (die gespeeld worden door Jeroen Van Dyck en Ann Van den Broeck). Op school kan Caro rekenen op een grote vriendengroep. Op een dag slaat het noodlot toe en wordt Caro’s mama ziek. De afstand naar het ziekenhuis wordt te groot om te overbruggen en daarom besluiten ze te verhuizen naar de stad. Daar moet Caro naar een nieuwe school, waar ze niemand kent. De grote, drukke stad is heel wat anders dan de kleine gemeenschap die Caro gewend is.

Ze komt terecht in een omgeving met conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Al snel blijkt dat nieuwelingen op de school in een hoekje worden geduwd. De populaire meisjes maken het er niet makkelijker op. Toch probeert Caro nieuwe vriendschappen te smeden en haar schoolresultaten goed te houden. Ook thuis zorgt ze dat haar mama niets te kort komt. #LikeMe neemt je mee in het verhaal van een klein meisje in een grote wereld.

Foto’s: (c) – VRT – #LikeMe

#LikeMe: musical serie voor kinderen én ouders

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 januari 2019 /