Campus 12 – nieuwe Ketnet-serie van makers Ghost Rockers

Campus 12 is de nieuwe spannende Ketnet-serie van de makers van Ghost Rockers. Begin maart zijn de opnames van start gegaan in de studio’s van Studio 100 in Schelle. Deze serie is, net zoals Ghost Rockers, de eerste stap voor enkele jonge beloftevolle acteertalenten. Daarnaast zullen er ook een aantal grotere namen opduiken in de reeks. Het eerste seizoen van Campus 12 werd in het najaar van 2018 op Ketnet uitgezonden. Inmiddels is de reeks ook in Nederland op tv.

Verhaal van Campus 12

Campus 12 vertelt het verhaal van stoere bokser Noah De Smidt (Jasper Heyman) die op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo De Smidt die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat Noah de enige is die zich zijn zus nog kan herinneren. Het lijkt alsof ze nooit bestaan heeft. Er is echter nog één iemand met herinneringen aan Bo: Sam (Lennart Lemmens). Sam is lid van dezelfde boksclub als Noah. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen ze niet anders dan samen op zoek gaan.

Mysterie

Wanneer blijkt dat de sleutel tot het mysterie rond Bo zich in het theater van de elitaire familie ‘Vincke’ bevindt, wil hij kost wat kost lid worden van het koor van de Vinckes; ‘De twaalf’. Dat tegen de zin van zijn familie en de familie Vincke: de twee families leven al jaren in ruzie. Noah ontdekt echter dat de haat tussen de twee compleet verschillende werelden van boksen en theater/zang enkel gestoeld is op vooroordelen en dat de twee werelden meer gemeen hebben dan op het eerste zicht lijkt.

Cast Campus 12

Naast Jasper Heyman en Lennart Lemmens komen de volgende acteurs/actrices voorbij: Mathias Sercu als Ward De Smidt, Nina Rey als Louise Vincke, Hilde De Baerdemaeker als Celeste Vinke, Jelisa van Schijndel als Emilie, Naomi Janssens als Hanne, Pieter Casteleyn als Frederik en Bünyamin Yürük als Dante. Twee actrices uit deze serie zijn inmiddels te zien bij De Buurtpolitie.

Voor de nieuwe Campus 12-fans is er ook goed nieuws. Wist je dat beide seizoenen ook op dvd zijn uitgebracht? Net als de soundtracks. En er zijn zelfs vier Campus 12 boeken. En dan heb ik nog niet eens alle Campus 12 producten opgenoemd. Kortom: je hoeft je niet te vervelen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2018 /