De Mol 2024 in België 24 maart op tv met deze kandidaten

Wie is De Mol 2024 in België? Dat weten we op zondag 12 mei, want dan vindt de finale plaats waar je live bij kunt zijn in Kinepolis Antwerpen. Daarvoor kunnen we natuurlijk genieten van de wekelijkse afleveringen. Op zondag 17 maart zijn in Café De Mol de kandidaten voorgesteld. Vanaf zondag 24 maart 2024 kijk je dan De Mol 2024 op tv. Natuurlijk kun je dit ook vanuit Nederland volgen. Hier lees je alles over de kandidaten van De Mol 2024.

Wil je niets over De Mol missen (of ‘m vanuit Nederland volgen en meer uitleg ontvangen over hoe dat kan) volg ons dan via InstagramWhatsAppFacebook-groepnieuwsbrief en TikTok.

Wie is De Mol 2024 in België

Waar je in Nederland zaterdag 9 maart 2024 naar de finale van Wie is de Mol kon kijken, daar moesten de kijkers in België iets langer geduld hebben. Het nieuwe seizoen start op zondagavond 24 maart. Dit seizoen gaat De Mol naar Sicilië. Hieronder zetten we op een rijtje wat we weten.

De Mol 2024 op tv

De voortekenen waren er. Nu is het ook bevestigd: op zondagavond 24 maart start het nieuwe seizoen van De Mol. Vreemd kronkelende Strava-ritjes. Een verdachte padelwedstrijd. Een geheimzinnige glitch in het scherm achter Gert Verhulst in zijn talkshow. En nachtelijke projecties op grote gebouwen.
​Trouwe fans van De Mol gingen meteen aan het puzzelen met de mysterieuze berichten die de afgelopen dagen opdoken in Vlaanderen. De projecties van het logo van De Mol in Antwerpen, Gent en Leuven flikkerden en vormden zo de morsecode voor de startdatum: 24 maart. 

Ken je het spel De Mol – De Code-Opdracht al? * Of ga je liever aan de slag met één van de puzzelboeken *. 

De Mol in Nederland kijken

De Mol 2024 is ook weer in Nederland te kijken. Iedere maandagavond om 20.00 uur komt de aflevering van de dag daarvoor op NPO Start. Helaas kun je Café De Mol hier niet kijken. Wil je dit nu niet missen (en meteen op zondagavond De Mol België kijken), zorg dan voor een VPN Verbinding, die op dit moment (door de F1 aanbiedingen) er voordelig zijn. Dan kun je gegarandeerd kijken. Je zet dan de VPN Verbinding op België en kijkt naar GoPlay. Ik stream ‘m dan zo ook naar mijn tv.

Dubbelspel

Maar met het logo (dat je ook hierboven ziet in de header) is ook iets anders aan de hand. Wat betekent het cijfer 2 dat erin verwerkt is? ​In de gloednieuwe trailer voor dit 12e seizoen licht Gilles De Coster een klein tipje van de sluier op: “Al jaren speelt de mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de mol speelt dit keer dubbelspel.” Gilles De Coster zag je recent nog op tv met het indrukwekkende: Oorlogsreporters.

De Mol in Sicilië

Het nieuwe seizoen van De Mol 2024 speelt zich af in Sicilië. De kandidaten maken een adembenemende rondreis op het grootste eiland van de Middellandse Zee. Dat werd eerder al bekendgemaakt met een filmpje, waarin we Gilles De Coster en oud-deelnemer en acteur Matteo Simoni zagen. We zagen dat het duo geconfronteerd wordt met een ‘gruwelijke misdaad’. Gilles De Coster zei over de nieuwe locatie in De Morgen: “Sicilië is het perfecte decor voor dit nieuwe molavontuur. Het is een fascinerend eiland, met ruige kustlijnen en prachtige dorpjes, met broeierige steden en weidse vergezichten. Een bijzonder inspirerende plek ook met zijn rijk historisch en artistiek erfgoed. En naar het schijnt ook niet slecht van eten.”

Wil jij Sicilië zelf ontdekken? Ontdek meer over reizen naar Sicilië. Recent zagen we in Sergio over de Grens seizoen 2 dat Sergio Herman hier samen was met Maaike Cafmeyer.

Kandidaten in Café De Mol

Op zondag 17 maart ontving Dennis Xhaët presentator Gilles De Coster in Café De Mol om de nieuwe kandidaten in primeur voor te stellen aan moljagend Vlaanderen. Vanaf 24 maart, meteen na de aflevering van De Mol, kunnen trouwe fans en fervente moljagers samenkomen.

Deelnemers De Mol 2024

Wie de kandidaten van De Mol 2024 zijn? Nou, dit jaar doen er twee verpleegkundigen mee. De jongste deelnemer is 26, de oudste 53. Er zijn drie twintigers, vier dertigers, twee veertigers en één vijftiger. De man-vrouw verdeling is gelijk. In alfabetische volgorde zetten we ze op een rijtje. Onderaan het artikel lees je nog iets meer over de Mol kandidaten 2024.

 • Bernard (33) – leerkracht
 • Charlotte (26) – farmaceut
 • Coco (31) – verpleegkundige
 • Gillian (27) – technisch tekenaar
 • Karolien (46)- audioloog
 • Lynn (38) – videograaf
 • Michaël (41) – boomverzorger
 • Philippe (53) – bedrijfsleider
 • Senne (28) – sociaal werker
 • Stéphanie (35) verpleegkundige

Play Zuid

In Play Zuid gaan ze gezamenlijk op zoek naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren. Het is dé plek om elke zondagavond live in Play Zuid een glimp op te vangen van de afvaller en samen met vrienden en familie te speculeren over intrigerende theorieën en slimme ontdekkingen.

Finale De Mol 2024

Net als vorig jaar wordt op zondag 12 mei de finale van De Mol rechtstreeks uitgezonden in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van Gilles De Coster, de deelnemers van dit en vorige seizoenen en heel wat trouwe fans. Tickets zijn nu al te koop via kinepolis.be.

Kandidaten De Mol 2024

Hier alvast een korte introductie van De Mol 2024 kandidaten. Hieronder ook nog een uitgebreidere beschrijving per deelnemer.

 • Bernard (33) – leerkracht: “Ik speel graag en vaak De Mol met mijn leerlingen, maar moet telkens weer opletten dat ik me er niet te veel in verlies.”
 • Charlotte (26) – farmaceut: “Ik moet altijd lachen als ik de waarheid spreek, waardoor veel mensen automatisch denken dat ik aan het liegen ben.”
 • Coco (31) – verpleegkundige: “Ik ben echt een groepsmens. Tot ik me verraden voel…”
 • Gillian (27) – technisch tekenaar: “Een geheim bewaren is niet echt één van mijn talenten.”
 • Karolien (46)- audioloog: “Wie houdt er nu niet van winnen?”
 • Lynn (38) – videograaf: “Ik kan goed liegen, maar heb het er moreel wel lastig mee.”
 • Michaël (41) – boomverzorger: “Deelnemen aan De Mol stond al jaren op mijn to do-lijstje.”
 • Philippe (53) – bedrijfsleider: “Alles wat ik vastpak, blijkt te lukken. Misschien is het wel voorbestemd.”
 • Senne (28) – sociaal werker: “Bij gezelschapsspelletjes zeg ik het altijd op voorhand: hou mij in het oog want ik ga valsspelen als ik de kans krijg.”
 • Stéphanie (35) verpleegkundige: “De Mol maakt deel uit van mijn JA-jaar, waarin ik zoveel mogelijk ‘ja’ zeg op alles wat mijn pad kruist. Voor mij betekent het zoveel meer dan gewoon een spel.”

Bernard (33) – leerkracht

Sympathieke en bevlogen leerkracht lager onderwijs die zichzelf een homo universalis noemt. Iemand die alles een beetje kan, maar niets echt goed. Bernard is een man van vele interesses, waarvan voetbal en kosmologie de grootste twee zijn. Het ontlokte hem de prachtige bedenking: ‘als er buitenaards leven is in ons heelal zou ik er graag tegen voetballen.’ In afwachting van hun komst woont Bernard met zijn vrouw en twee dochtertjes in Melle. 

Charlotte (26) – farmaceut

Charlotte ofwel Lolo voor de vrienden. Goedlachse en competitieve jongedame die met haar 26 lentes de jongste van de groep is. Woont samen met haar vriend in Antwerpen en heeft naar goede lokale gewoonte het hart nogal stevig op de tong. Vreemd genoeg supporter van het Nederlands elftal en van Royal Antwerp FC, maar niemand is natuurlijk perfect.

Coco (31) – verpleegkundige

Eigenlijk heet ze Marta, maar luisteren doet Coco toch vooral naar de afkorting van haar Spaanse achternaam Corbillo Colom. Coco komt uit Mallorca maar woont in Aarschot. Ze ontdekte vorig jaar pas ‘De Mol’ en bingewatchte meteen alle beschikbare seizoenen. Nu staat ze dus zelf aan de start van het nieuwe avontuur. Charmante kandidate met zuiderse looks en dito temperament. Spreken doet ze in het Nederlands, vloeken uitsluitend in het Spaans.

Gillian (27) – technisch tekenaar

Grote Gillian uit Gullegem. 195 authentiek West-Vlaamse centimeters met een roeping: het evangelie van zijn geliefde thuisgemeente uitdragen over Vlaanderen. Een entertainer met een onuitputtelijke tank aan enthousiasme, decibels en duidelijke standpunten. Zo vallen paardrijden, Formule 1 en darts volgens Gillian niet onder de noemer ‘sport’, maar wel ‘competitieve hobby’. Van het tegendeel krijg je hem niet overtuigd.

Karolien (46)- audioloog

Tot op vandaag denken haar twee tieners nog altijd dat mama vorig najaar in Zuid-Amerika zat, op groepsreis met een gecrashte gsm. Nu ontdekken ze dat mama in Sicilië zat, op een ander soort groepsreis. Avontuurlijke en heerlijk spontane kandidate met veel gevoel voor humor. Karolien is docente audiologie aan de Arteveldehogeschool in Gent, en geeft les zoals ze dat zelf ook graag zou gekregen hebben: zonder opdrachten tussendoor. Dat kunnen we in De Mol niet beloven.

Lynn (38) – videograaf

Haar dochter moedigde haar aan om zich in te schrijven, en zo komt Lynn als zelfstandig videomaker nu terecht in een avontuur waar ze aan de andere kant van de camera’s gaat staan. Lynn werd geboren in Zuid-Korea maar groeide op in een warme familie in het Antwerpse, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Een fijne en ontwapenende kandidate met een chaotisch kantje. Gelukkig is er in De Mol 2024 van chaos nooit sprake.

Michaël (41) – boomverzorger

Enthousiaste sport- en natuurliefhebber uit Grembergen, die van boomverzorgen zijn beroep heeft gemaakt. Michaël is gehuwd en is papa van een zoon van 13 en een dochter die voor altijd 2 zal zijn. Hij is ook pluspapa van twee iets oudere kinderen, waardoor hij zich op zijn 41 al een trotse opa mag noemen. Onverwoestbaar levenslustige man die zich naar eigen zeggen inschreef om te werken aan zijn boomer-imago bij zijn jongste zoon. Een nobel doel waar we graag aan meewerken.

Philippe (53) – bedrijfsleider

Ouderdomsdeken is niet het juiste woord, want met amper 53 jaar op de teller is Philippe uiteraard nog een fris veulen. Kersverse opa die met zijn vrouw in Mortsel woont en papa is van 3 zoons. Zijn eclectische hobbylijst omvat (onder meer) vrijduiken, salsa, kitesurfen en snowboarden. Hij heeft een verleden als professioneel danser en haalde ooit het Guinness Book of World Records met de grootste pompon ter wereld, waar hij 3 jaar aan heeft gebreid. Een doorzetter.

Senne (28) – sociaal werker

Senne woont met zijn vriendin in Borgerhout maar blijft in de eerste plaats toch volbloed Kempenzoon. Zijn geboorteplaats Westerlo draagt hij niet alleen in zijn hart maar ook gewoon op zijn lichaam: op zijn rechterbeen prijkt een tattoo van een kemphaan. Fijnbesnorde en joviale flapuit met af en toe een filosofisch kantje. “De beste wijn moet je drinken op de meest doordeweekse dagen”, is zijn motto.

Stéphanie (35) verpleegkundige

Stéphanie heeft Tunesische roots maar is een geboren en getogen Limburgse. Ze woont met haar 2 kinderen en kat Mollie in Hasselt en werkt als verpleegkundige op het operatiekwartier. Zorgzame en innemende jonge mama die met grote nieuwsgierige ogen naar de wereld kijkt. En nooit de deur uitgaat zonder haar EPI-pen, want ze is allergisch aan zowel kaas, wijn als tomaten. Ideaal met Sicilië als bestemming.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 maart 2024 /