Expeditie Gooris seizoen 3 in Japan kijken op tv (in Nederland)

Expeditie Gooris seizoen 3 waarin Sam Gooris, Kelly Pfaff en hun kinderen Kenji en Shania door Japan reizen, is vanaf maandag 8 januari 2024 om 21.50 uur op VTM2 te kijken. De eerste twee seizoenen van Expeditie Gooris kon je in Nederland op Videoland kijken én ook seizoen 3 zal daar te zien zijn vanaf 2 maart 2024. Lees hier alles over Expeditie Gooris seizoen 3 en hoe je kunt kijken in België en Nederland.

Auteur Patricia de Ryck schreef dit bericht op 30 november 2023 op VlaamsKijken; op maandag 8 januari 2024 is het bijgewerkt, omdat Expeditie Gooris seizoen 3 nu in België op tv te kijken is. 19 februari hebben we toegevoegd vanaf wanneer Expeditie Gooris in Nederland op Videoland te kijken is.

Japan reizen

Expeditie Gooris seizoen 3

Expeditie Gooris seizoen 3 kun je vanaf maandag 8 januari 2024 op VTM2 en VTM GO kijken (lees hier hoe je VTM GO in Nederland kijkt). De aflevering staat gepland om 21.50 uur. Na Europa en Amerika gaan ze deze keer naar Japan. In april 2023 konden we in Het Nieuwsblad al lezen dat de reis in de zomer van 2023 op de agenda stond. Kelly vertelt dat de reis naar Japan echt op hun bucketlist stond. “Sam werd vijftig, dus ik had al een budget begroot voor een feest”, vertelt Kelly in de krant. Ze had het plan om naar Spanje en Portugal te reizen. Maar Sam wilde liever naar Japan dan een groot verjaardagsfeest. Het gezin van Kelly Pfaff en Sam Gooris * zal 1000 kilometer afleggen in Japan en bezoekt weer tal van bezienswaardigheden en activiteiten.

Wil je ook zo’n reis maken, download dan het gratis online Japan magazine.

Expeditie Gooris in Nederland kijken

Videoland heeft inmiddels (medio februari 2024) ook bekendgemaakt dat we Expeditie Gooris weer in Nederland kunnen kijken. De eerste twee seizoenen zagen we daar natuurlijk al eerder (het tweede seizoen bijna gelijktijdig met België). En nu is het vanaf 2 maart 2024 eindelijk zover, dan is de Japan reis van Expeditie Gooris in Nederland te kijken bij Videoland.

Seizoen 4 Expeditie Gooris

In België zit het derde seizoen er inmiddels op. Of we ook een Expeditie Gooris seizoen 4 kunnen verwachten? Dat is nu nog niet duidelijk. Het nieuwe seizoen is altijd in de zomer bekendgemaakt. Dus wie weet hebben we nu ook geluk. Al werd het derde seizoen door de liefhebbers wel minder positief ontvangen dan de eerste twee. Natuurlijk delen we het als we meer weten over Expeditie Gooris seizoen 4, dat doen we via: InstagramWhatsApp, de Facebook-groep én nieuwsbrief.

Expeditie Gooris: Japan

De familie gaat voor Expeditie Gooris seizoen 3 naar Japan. Ze halen hun beste Japans boven, trekken een kimono aan en eten enkel nog met stokjes. Onder de professionele begeleiding van reisleidster Kelly dompelen de Goorissen zich helemaal onder in de Japanse cultuur en gewoonten. De hypermoderne supersteden, adembenemende natuur en eeuwenoude tradities van het land doen de monden van Kelly, Keni, Shania en Sam meer dan eens openvallen. Van karten doorheen het drukke centrum van Tokio en lunchen met robots, tot sumoworstelen en een bezoek aan boeddhistische tempels en monniken. Tijdens de fascinerende roadtrip onthult elke bocht een nieuw avontuur. Maar de 1100 km lange reis is ook doorspekt met herkenbaar en hilarisch familiegekibbel, liefdevolle gezinsmomenten en tranen van het lachen – die rijkelijk vloeien wanneer Sam weer eens een (stroom)stoot uithaalt. Rak! 

Japan reizen

Familie Gooris over Japan

Sam, Kenji, Shania en Kelly delen voor aanvang van het derde seizoen alvast wat meer over de reis. We zien in ieder geval dat Sam Gooris te maken krijgt met een cultuurshock. Of eerder, met een elektroshock…

  • Sam: “Ik heb er altijd van gedroomd Japan te bezoeken. Ik ben dan ook héél blij met het verjaardagscadeau van ‘mijn vrouwke’. Al sloeg de paniek toch lichtjes toe toen we in Tokio aankwamen. Ik had al snel in het snotje dat we maar weinig Japanners zouden tegenkomen die Engels verstaan. En dat Japans is Chinees voor mij.” 
  • Kenji: “Japan stond ook heel hoog op mijn bucketlist. Ik ben gefascineerd door de bijzondere cultuur van het land. Ik ben fan van anime, eet graag Japans en ben super nieuwsgierig naar al die futuristische snufjes.”
  • “Ik wist niet zoveel over Japan”, bekent Shania. “Maar ik eet heel graag sushi, dus was meteen verkocht.” 
  • Kelly: “Van Amerika naar Japan, dat is van het ene naar het andere uiterste. Maar ook nu hebben we ons ontzettend geamuseerd en enorm genoten van de kostbare quality time met ons gezin.”

Ontdek plaatsen die familie Gooris bezoekt in Japan, download daarnaast het gratis online Japan magazine.

Owaku-Dani Vallei

In Japan maakt de Owaku-Dani vallei, bekend om zijn zwavelbronnen, grote indruk op de Goorissen. Sam probeert de mystieke sfeer vast te leggen op een panoramafoto. Maar dat wordt een hele uitdaging, die de nodige frustraties met zich meebrengt… 

Nara, Koyasan en Osaka

De familie brengt een bezoek aan het betoverende Nara, waar honderden ‘heilige’ herten vrij rondlopen. Daarna gaan ze naar Koyasan om zich onder te dompelen in de boeddhistische cultuur. Als klap op de vuurpijl trekken ze naar Osaka, de op twee na grootste stad van Japan.

Osaka kasteel

Het Osaka-kasteel kan uiteraard niet op de planning ontbreken. Het is één van de meest iconische historische bezienswaardigheden van Japan. Maar voor Sam Gooris is het vooral dé plek waar zijn grote idool Michael Jackson ooit voor een foto poseerde. Tot vervelens van Shania, Kelly en Kenji toe, moet en zal Sam de foto koste wat kost perfect nabootsen. Maar ze gaan in aflevering 4 ook Japans zwaardvechten en naar een beach Glamping resort waar ze genieten van yoga en traditionele Japanse shiatsu massages.

Naoshima, Hiroshima en Tottori

Kelly heeft een boottochtje geregeld. Tussen de vele eilandjes bevindt zich ook Naoshima, bekend omwille van een gigantische pompoen. Vervolgens gaat de reis verder naar Hiroshima, waar de impact van de atoombomaanval een diepe indruk nalaat op het gezin. En ten slotte trekken ze richting Tottori, waar ze een poging wagen om te sandboarden in de zandduinen.

Reizen familie Gooris kijken

Wil je de reizen van de familie Gooris door Europa en Amerika terugkijken, dan kan dat op verschillende manieren. Seizoen 1 staat op VTM GO. Seizoen 2 komt daar in delen ook bij. Let wel op: van het tweede seizoen zijn de afleveringen nu (op maandag 8 januari 2024) nog 28 dagen beschikbaar.

Expeditie Gooris in Japan: Videoland

Daarnaast kunnen Nederlandse kijkers naar Expeditie Gooris kijken bij Videoland. Het tweede seizoen was destijds bijna gelijktijdig in België en Videoland te kijken. Maar wanneer Expeditie Gooris in Japan op Videoland komt, is nog niet duidelijk. Videoland heeft vandaag (maandag 15 januari) de programmering voor februari bekendgemaakt en daarin zie ik het programma niet staan. Het staat ook nog niet bij ‘binnenkort op Videoland’ in de app. Kortom: wie echt niet kan wachten, gebruik VTM GO in Nederland. (klik op link om te lezen hoe je dat doet).

Expeditie Gooris seizoen 3 in Japan; S2 in herhaling op tv kijken
Expeditie Gooris seizoen 3 in Japan; S2 in herhaling op tv kijken

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 februari 2024 /