Expeditie Gooris in Amerika op VTM 2 en Videoland kijken

Expeditie Gooris in Amerika is sinds dinsdag 10 januari – om 21.45 uur bij VTM2 en VTM Go te kijken. Een dagje later is Expeditie Gooris in Amerika in Nederland te kijken bij Videoland. Ontdek hier alles over het tweede seizoen van het reisprogramma van Sam Gooris, Kelly Pfaff en hun kinderen Shania en Kenji.

Expeditie Gooris in Amerika

‘Sammy From Belgium’ haalt zijn allerbeste Engels uit de kast, want de familie Gooris steekt de Atlantische oceaan over voor een roadtrip langs de Westkust van Amerika. In Expeditie Gooris in Amerika trekt de sympathiekste familie van het land van het glamoureuze Los Angeles tot diep in de woestijn om hun American Dream na te jagen. “Wulle weg!”

Roadtrip door Europa

Sam Gooris vertelt: “Vroeger gingen we nooit langer dan een week met ons vieren op vakantie, want Kelly en ik moesten altijd de baan op. Ik stond nooit stil bij wat ik miste, tot vorig jaar. Die schitterende roadtrip door Europa, samen met Kenji en Shania, was een eye-opener. Mijn vrouwke en ik willen zolang het kan genieten van ons gezin en samen mooie herinneringen maken. Daarom hebben we ons voorgenomen om elk jaar samen te reizen.”

Kenji & Shania kiezen USA

Kelly Pfaff gaat verder: “Kenji en Shania mochten de bestemming kiezen en dat werd dus de USA. We genoten volop van een onvergetelijke reis, al waren de eerste dagen ook wat overweldigend: de auto’s, wegen, gebouwen… alles is zo groot in Amerika! We hebben prachtige dingen gezien, coole dingen gedaan en énorm veel plezier beleefd. Sam heeft eerst wel zijn Engels moeten oefenen, het is aan de kijker om te bepalen hoe goed hij het doet (lacht).”

Roadtrip door Amerika met familie Gooris

Kelly Pfaff, Sam Gooris en hun kinderen Kenji en Shania kennen hun bestemmingen van op het kleine scherm, maar beleven The American Dream nu in het écht: van surfen aan het iconische Baywatch-strand, tot een bezoek aan Alcatraz in San Francisco, country dansen met de locals en beren spotten in magnifieke natuurparken. Dankzij de onstuimige steden, adembenemende stranden, weidse landschappen en de typisch Amerikaanse cultuur beleven de Goorissen een onvergetelijk avontuur. Dat wordt doorspekt met tranen van het lachen, liefdevolle gezinsmomenten en verrassende wendingen, maar ook met herkenbaar en hilarisch familiegekibbel – dat al eens een hoogtepunt bereikt wanneer de muziek voor onderweg gekozen wordt. It’s a vibe! Shania & Kenji: “Samen met je ouders fijne herinneringen maken en de wereld zien, dat is het beste wat er is! “

Expeditie Gooris in Amerika (aflevering 1)

Kenji en Sam voelen zich alvast ‘The Fresh Princes of Bel Air‘, want die American Dream gaat van start in de bekende chique woonwijk van Los Angeles. Daar zijn de Goorissen zwaar onder de indruk van hun ‘vakantiehuisje’: een voormalige villa van de wereldberoemde zanger Tom Jones. Maar veel tijd om zich echte Hollywoodsterren te wanen hebben de Goorissen niet: Venice Beach, de Hollywood Boulevard en de Santa Monica Pier schreeuwen om een bezoekje en dus stappen Sam, Kelly, Shania en Kenji overenthousiast in een blitse Mustang om de buurt te verkennen. En ook een bezoekje aan een waarzegster kan voor Kelly en Shania niet ontbreken… 

Westkust Amerika

De roadtrip van de familie Gooris door Amerika gaat verder langs de Westkust van Amerika. Speciaal voor deze familietrip oefende Sam Gooris maandenlang op zijn Engels. Maar ‘op zijn Sammekes’ begaat hij nog geregeld hilarische flaters. Die bezorgen Kelly, Shania en Kenji steevast tranen van het lachen… En zij zijn niet de enige; de kijkers kunnen het ook waarderen.

Vissen in San Francisco

In de derde aflevering van Expeditie Gooris houdt de familie halt in San Francisco. Terwijl Shania en Kelly een moeder-dochterdag houden, trekken Sam en Kenji erop uit met een vissersboot. Sam is volledig in de wolken wanneer hij denkt ‘nen beir’ van een vis beet te hebben. Maar niets is wat het lijkt… 

Wilde beren

De Goorissen beleven het ene zotte avontuur na het andere in Expeditie Gooris in Amerika, maar één ding prijkt helemaal bovenaan Sams bucketlist: hij wil “nen beir” in het wild zien. Tijdens de rit van San-Francisco naar Quincy – waar de Goorissen zich echte cowboys wanen – komt die droom éindelijk uit. Sam wordt haast hysterisch wanneer hij een bruine beer spot en laat zijn tranen van geluk de vrije loop. Kortom: een bijzondere vierde aflevering.

Waterskiën op Lake Tahoe

De Goorissen hebben ‘geen zittend gat’. Zo hebben we al gezien tijdens de afleveringen van Expeditie Gooris in Amerika. Ook in de vijfde aflevering is het tijd voor een nieuwe uitdaging. In het zonovergoten Californië gaan ze waterskiën op Lake Tahoe. Sam ziet het helemaal zitten. Maar van een zelfverzekerde ‘give me those two lats man’ gaat het al snel naar een wanhopige ‘moordenaars!’ en ‘I can’t feel my legs anymore hé!’.  

Van Death Valley tot Las Vegas

Highway to hell! Letterlijk. De roadtrip van de Goorissen bereikt – in aflevering 6 – stilaan een kookpunt wanneer ze Death Valley naderen, net op de warmste dag daar ooit gemeten. In 53°C smelten Sam’s basketsloefkes onder zijn voeten. ‘Afkoelen’ doet de familie in Las Vegas, dé place to be om eens zot en impulsief te doen. Dat heeft Sam goed begrepen. Hij verlaat Sin City met een opvallend souvenir op zijn arm… 

Expeditie Gooris in Amerika kijken

Expeditie Gooris in Amerika kun je zowel in België als Nederland op tv kijken. In Vlaanderen wordt Expeditie Gooris in Amerika op dinsdagavond om 21.45 uur uitgezonden bij VTM2. Op Videoland komen de afleveringen een dag later online. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te kijken via VTM GO. Heb je geen Videoland, maar wil je wel uit Nederland (of een ander land) naar Expeditie Gooris in Amerika kijken? Dan kun je ook VTM Go gebruiken. Werkt-ie niet meteen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 februari 2023 /