Born Winners: oud-topsporters en kinderen op tv bij NPO 1

Born Winners is vanaf vanavond zaterdag 13 januari 2024 rond 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 1 op tv te kijken. In deze show nemen oud-topsporters en hun kinderen het tegen elkaar op. Hilla Noorzai is de presentatrice. Marianne Timmer houdt de deelnemers scherp. Ontdek hier alles over Born Winners, oud-topsporters en hun kinderen.

Born Winners (op tv bij NPO 1)

Topsporters willen maar één ding en dat is winnen. Geldt dat ook voor hun zoon of dochter? Wat gebeurt er als ze in duo’s afhankelijk zijn van elkaars prestaties en samen moeten strijden om de beste te zijn? In het nieuwe AVROTROS programma Born Winners staan zes bekende oud-topsporters opnieuw aan de start, dit keer samen met hun kinderen. Hila Noorzai volgt de kandidaten tijdens sportieve opdrachten in hun strijd om de titel. Aan Marianne Timmer, oud-schaatster, de taak om als scheidsrechter de deelnemers scherp in de gaten te houden. 

Deelnemers Born Winners

In totaal doen er zes oud-topsporters en hun kinderen mee aan Born Winners. We zetten ze hieronder overzichtelijk op een rijtje. Met daarbij voor de lezers van VlaamsKijken in ieder geval één bekend gezicht, namelijk presentator Dennis van der Geest. We schreven deze week nog over zijn programma Waar is mijn erfenis? En Erik Breukink hoorden we dan juist weer op tv (artikel met meer tips voor wielerliefhebbers).

  • Voetballer Regi Blinker en zijn dochter Jackie.
  • Hockeyinternational Teun de Nooijer * en dochter Lilli (Die zelf ook hockeyster is).
  • Wielrenner Erik Breukink en dochter Kim.
  • Schaatser Falko Zandstra en dochter Mirthe. (Zij heeft op Instagram. net bekendgemaakt dat ze zwanger is).
  • Zwemster Annemarie Verstappen en zoon Sebastien
  • Judoka Dennis van der Geest met zoon Björn. (Die heeft trouwens best veel gelijkenissen met zijn vader. Ook hij doet het goed op de judomat en hij timmert aan de weg als dj en houseproducer).

Sportieve opdrachten

In zes afleveringen worden de kandidaten van Born Winners uitgedaagd bij diverse sportieve opdrachten: van een kano-polo race tot boogschieten, van een duikopdracht tot een uitputtende biatlon. Hoe fanatiek zijn de topsporters als ze samen met hun zoon of dochter strijden? Zien ze zichzelf terug in hun kinderen? Ontdekken ze nieuwe kanten van elkaar tijdens de opdrachten? Wordt hun band nog steviger? Sommige ouders hebben flinke offers in het gezinsleven moeten brengen voor hun sportcarrière. Maar de sportmentaliteit heeft ook veel gebracht.

Hilla Noorzai

Hila Noorzai: “In Born Winners mocht ik zes families van heel dichtbij volgen tijdens sportieve opdrachten. Wat ik zag is dat elk gezin daarin een andere dynamiek heeft. Wat ik nooit had verwacht is dat ik mijn eigen relatie met mijn ouders ineens ging bekijken. Ik denk dat de kijker dat straks ook heeft. Een mooi voorbeeld dat ik zag, is dat er in plaats van frustratie bij een opdracht, juist veel begrip voor elkaar was. En soms draaien de rollen ook om en zorgt een kind voor de ouder .” Uiteindelijk is bij de apotheose van de sportieve titanenstrijd in het Olympisch Stadion te zien welk duo Born Winners zijn en deze titel mag dragen. Je kent Hilla Noorzai ook van Wie is de Mol? 2022.

Born Winners terugkijken

Born Winners kijk vanaf zaterdag 13 januari 2024 rond 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 1. Heb je de aflevering gemist, dan kun je het programma gewoon terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land kijken.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 januari 2024 /