Waar Is Mijn Erfenis met Dennis van der Geest op VTM2

Het Nederlandse programma Waar Is Mijn Erfenis met Dennis van der Geest is vanaf dinsdag 9 januari om 20.35 uur bij VTM2 en VTM Go te kijken. Ontdek hier alvast meer over het Nederlandse programma dat eind 2023 op SBS6 te kijken was en in Nederland nog steeds op KIJk.nl staat.

Waar Is Mijn Erfenis?

Dennis van der Geest helpt in Waar Is Mijn Erfenis mensen die verstrikt zijn geraakt in langdurige familievetes en onopgeloste erfenisconflicten. Zeven schrijnende verhalen, waarin één aflevering zich in Zeeuws-Vlaanderen en net over de grens afspeelt. Dus extra interessant voor de Vlaamse kijkers. Lees hieronder meer over de afleveringen.

Dennis van der Geest ken je bijvoorbeeld van Million Dollar Island, De prins met het witte haar en Born Winners.

Waar Is Mijn Erfenis op tv kijken

Waar Is Mijn Erfenis is vanaf 9 januari 2024 wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM2 en VTM GO. De afleveringen zijn in Nederland nog terug te kijken via Kijk.nl. Wil je vanuit het buitenland naar Kijk.nl kijken (zodat je de afleveringen alvast kunt bingewatchen), zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Tonnie en Cor (Rooie Nelis)

Tonnie, uit Egmond aan Zee, is de kleindochter van Rooie Nelis, van de kroeg Rooie Nelis in de Amsterdamse Jordaan. Als dochter van Blonde Sien groeide ze op aan de toog van dit legendarische café. En hielp ze later, samen met haar man Cor, vele jaren belangeloos mee om de tent draaiende te houden. Als Blonde Sien op 12 april 2022 overlijdt, gaat Tonnie ervan uit dat zij en haar broer haar bezittingen zullen erven, zoals het café. Maar tot Tonnies ontsteltenis blijkt zij onterfd te zijn. Alles gaat naar een nichtje, zo blijkt. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, daar heeft Tonnie zo haar eigen gedachten over. Onterfd of niet, Tonnie heeft als biologisch kind van Blonde Sien sowieso recht op haar legitieme portie. Samen met erfrechtadvocaat mr. Joost Diks gaat presentator Dennis van der Geest daar achteraan. Ook brengt Dennis een bezoekje aan het nichtje dat de miljoenenerfenis opstrijkt. Wat is haar verklaring hiervoor en wat vindt zij van de beschuldigingen van Tonnie?

Gea

De zestigjarige Gea uit Assen ligt al jaren hopeloos overhoop met haar broer en zus, over de erfenis van hun ouders. De ruzie heeft inmiddels het kookpunt bereikt. Gea beschuldigt haar broer en zus ervan tegen haar samen te spannen, om zélf zoveel mogelijk van de erfenis van hun ouders op te strijken. Ze schakelt daarom voor de zekerheid een notaris in om alle sieraden veilig te stellen. Maar is die wel bestand tegen de fratsen van haar broer en zus? Terwijl presentator Dennis van der Geest samen met erfrechtdeskundige Katelijne van Barneveld de zaak onderzoekt, blijkt dat de broer en zus van Gea inderdaad een merkwaardig spelletje spelen. De zaak loopt uiteindelijk zo uit de hand dat Dennis erfrechtadvocate Johanna Six inschakelt om haar broer en zus, namens Gea, voor de rechter te dagen.

Cliff

Cliff uit Terneuzen vindt het maar niets, dat zijn vader met zijn Belgische vriendin naar Spanje wil verhuizen. Toch gaat het plan door. Zes jaar later komt Cliffs vader plotseling te overlijden. Cliff en zijn twee zussen erven van hem twee woningen, waaronder de ‘casa’ in Spanje. Er is echter één groot probleem: deze woning is voor de helft van hun stiefmoeder. En met haar valt werkelijk geen land te bezeilen. Omdat er een hypotheekschuld op het huis rust, wil Cliff de woning verkopen, maar zijn stiefmoeder staat nergens voor open. Ondertussen wordt het niet meer onderhouden en geen hypotheek meer afgelost. Een situatie waarvan Cliff slapeloze nachten heeft. Wat als hij straks met een enorme restschuld wordt opgezadeld? Dennis van der Geest spoort de stiefmoeder van Cliff op in België en hij doet samen met erfrechtadvocaat mr. Joost Diks een ultieme poging om tot haar door te dringen. Maar Cliff blijkt geen woord te veel te hebben gezegd over zijn haar.

Rob

De 55-jarige Rob uit Nijmegen leert zijn biologische vader Jo pas kennen op zijn dertigste. De twee lijken de verloren jaren in te willen halen. Ze doen een DNA-test en zetten een procedure in gang, zodat Rob zijn vaders achternaam kan aannemen. Maar de twee krijgen ruzie en de officiële erkenning komt er nooit. Als Robs vader in 2018 overlijdt, blijkt Rob niet voor te komen in zijn testament. Rob legt zich bij de situatie neer, tot hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is. De weinige tijd die hij nog heeft, wil hij gebruiken om financieel orde op zaken te stellen, zodat hij zijn kinderen iets kan nalaten. Zelf is hij niet vermogend, maar zijn vader was dat wél. Zijn erfenis ging naar zijn dochters, maar die weten ‘opeens’ niet meer wie Rob is. Samen met erfrechtdeskundige mr. Koert Boshouwers onderzoekt Dennis de mogelijkheden voor Rob om toch nog aanspraak te kunnen maken op zijn legitieme portie.

Wilma

Wilma woont met haar hele familie op hetzelfde terrein in Aalsmeer, pal onder de rook van Schiphol. Haar kinderen en kleinkinderen wonen er en ook haar broer heeft er samen met zijn man een schattig huisje. Het klinkt allemaal erg gezellig, maar dat is het niet. Sinds het overlijden van hun vader in 2018 is het familie-erf veranderd in een heus oorlogsgebied. De 58-jarige Wilma heeft niet alleen ruzie met haar eigen familie, tot overmaat van ramp ligt ze ook nog eens hopeloos overhoop met haar buren. Die zijn, volgens haar, ten onrechte in het bezit gekomen van een stuk van familiegrond en weigeren dat terug te leveren. Maar die grond hoort wél bij de erfenis. Wilma zit met de handen in het haar. Want zij heeft haar moeder in 2011 op haar sterfbed beloofd voor de familiegrond te zullen waken. Presentator Dennis van der Geest en erfrechtdeskundige Koert Boshouwers bijten zich vast in de zaak. Dennis gaat bij alle partijen langs om een opening te forceren. Maar of dat gaat lukken?

Tante Riek

De Joodse Frederika laat in haar testament vastleggen dat, als zij komt te overlijden, al haar bezittingen naar haar familieleden gaan. Dit zijn een neefje en een nichtje van Frederika. Deze krijgen echte In 2021 een enorme klap te verwerken. Frederika’s erfenis gaat niet naar hen, maar naar een buurman van Frederika. Het gaat om een man, die klusjes voor ouderen verricht. Dennis van der Geest onderzoekt samen met advocaat mr. Herman Loonstein of dit wel in de haak is. Mag een hulpverlener wel geld uit een erfenis opstrijken? Was Frederika nog wel wilsbekwaam toen zij het testament veranderde? En het is erg opmerkelijk dat deze man in nog twee andere testamenten van flatbewoners staat. Dennis spreekt de verbijsterde nabestaanden en zet alles op alles om in ieder geval de oude fotoalbums van Frederika terug te krijgen. Ook staat een bezoek aan de klussende buurman op de agenda. Maar die stelt de komst van Dennis niet erg op prijs…

Sam

Sam en zijn broer wonen dicht bij elkaar in Spanje, maar samen tapas eten zit er niet in. De Nederlandse broers spreken elkaar namelijk niet meer sinds hun ouders zijn overleden. Sams broer kreeg van hun vader de verantwoordelijkheid om de erfenis te verdelen, maar volgens Sam is daar bar weinig van terechtgekomen. Volgens hem heeft zijn broer alles en hij helemaal niets. Na het overlijden van hun vader in 2019, is Sams broer ingetrokken in het ouderlijk huis in Calpe. Sam kan de woning niet meer in, waardoor hij niet bij persoonlijke spullen kan die daar nog liggen. Maar wat hij nog veel erger vindt: de woning is net zo goed van hém. Presentator Dennis van der Geest reist naar Spanje om het verhaal van Sam te horen. Hij bespreekt de situatie met notaris Eric Feijen en met advocaat mr. Bressers die stellen dat Sam wel recht heeft op het een en ander. Samen proberen ze dat recht voor hem te halen. Ze zoeken de broer op. En dan krijgt het verhaal een opmerkelijke wending.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2024 /