Therapie: Nederland heeft eigen versie op tv

Het Vlaamse programma Therapie dat we inmiddels al twee seizoenen op Canvas zagen, in respectievelijk 2019 en 2022, heeft nu ook een Nederlandse editie. Net als bij Therapie seizoen 2 zien we ook bekende Nederlandse gezichten in de reeks. Lees er hier meer.

Therapie

Vijf therapeuten, met allemaal hun eigen expertise, geven ons een kijkje in hun spreekkamer. Echte sessies, waarin de cliënten in hun ziel laten kijken, maar omwille van hun privacy buiten beeld blijven. De therapeuten zelf laten zien hoe ze te werk gaan en wat ze meenemen naar huis. Therapie is een programma van de Nederlandse omroep HUMAN.

Therapie kijken

De Nederlandse Therapie is iedere woensdag – vanaf 3 januari 2024 – iets voor tienen te zien op NPO3. Alle afleveringen zijn al te kijken op NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland kan zetten en ga dan naar de website. Voor de Nederlandse kijkers, die de Vlaamse Therapie van Canvas terug willen kijken, dat kan alleen als je een VPN hebt, die je op België zet. Beide seizoenen staan nog op VRT MAX.

Lees ook: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Bekende Nederlanders in Therapie

In het eerste seizoen van Therapie zagen we alleen onbekende Vlamingen. In het tweede seizoen volgden er voor het eerst gesprekken met bekende Vlamingen. Dat voorbeeld heeft HUMAN ook gevolgd. Dat betekent dat je dus ook vier bekende Nederlanders in de afleveringen van Therapie ziet. Dat zijn Jurre Geluk, Hanneke Groenteman, Sosha Duysker en Stefan Groothuis.

Jurre Geluk

Dina bespreekt met Dafna hoe ze haar depressieve beste vriendin verloor aan zelfmoord. Elly vindt seks al dertig jaar niet bijzonder interessant, terwijl Gerben haar wil overstelpen met zijn liefde. Bij Cocky proberen ze tot elkaar te komen. Sanae is door haar moeder uit huis gezet. Bij Imane vertelt ze dat ze zich niet gewenst of geliefd voelt. Presentator Jurre Geluk (ken je o.a. van Je Zal Het Maar Hebben) bekent dat hij niet veel voelt. Hij is bezig met mensen te pleasen en zoekt naar hoe hij zichzelf kan zijn. Therapie helpt hem te begrijpen waar dit vandaan komt.

Hanneke Groenteman

Hanane wordt mishandeld door haar moeder en is nog altijd bang voor haar. Imane stapt in een gevisualiseerde scene om Hanane te beschermen. Van Sarah mocht haar man een jaar niet drinken, nu wil hij de alcohol terug. Eduard gebruikt wiet om tot nieuwe inzichten te komen. Zo wil hij de zin van zijn psychoses vinden, hij vertelt Jim dat hij prachtige dingen ervaart. Hanneke Groenteman * heeft nooit een lange liefdesrelatie gehad en na jaren spitten met een psychiater blijkt haar onderduiktijd als kleuter de oorzaak.

Therapie met Sosha Duysker

Dirk komt bij Jim omdat hij gelooft dat hij door te pendelen de wereld en de planeten beïnvloedt. Cocky helpt Anneke en haar man: zij heeft sinds kort geen zin meer in seks. Waar komt dit vandaan? Hendrik werd van school gestuurd omdat hij druk was met zorgen voor zijn depressieve moeder, maar deelde dat met niemand. Dafna zet EMDR in om zijn trauma te verwerken. Sosha Duysker (die je nog zag bij Kerst met de zandtovenaar 2023 – waar je meer over haar leest) verloor haar moeder op jonge leeftijd. Sosha is nog steeds in therapie en raadt het iedereen aan.

Therapie met Stefan Groothuis

Jeroen heeft een misbruikverleden en zoekt onder begeleiding van Cocky meer verbinding met zijn vrouw Hilde. Charlies moeder zorgde door haar alcoholisme nooit goed voor haar dochter en stierf voordat Charlie boos op haar kon worden. Helen helpt haar verder te komen. Levy stelt het geduld van Jim op de proef. Hij zwijgt lang bij lastige vragen, om een psychose te voorkomen. Stefan Groothuis werd tijdens zijn topsportcarrière * depressief. Hij werd niet bekeken als mens maar afgerekend op zijn presteren. Door therapie is hij niet meer zo uit het veld geslagen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2024 /