Je Zal Het Maar Hebben: deelnemers seizoen 22 #JZHMH

Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22 is dinsdag 28 februari wekelijks om 21.30 uur te kijken bij BNNVARA op NPO3 met weer tal van deelnemers met een zeldzame ziekte. Na 21 seizoenen zou je denken; alle zeldzame ziekten zijn toch wel voorbijgekomen? Niets blijkt minder waar.

Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22

In het nieuwe seizoen van Je Zal Het Maar Hebben (#JZHMH) komen onder andere de ziekte van Huntington, het Cantú Syndroom en Cutis Laxa voorbij. Voor de meesten klinkt dit als abracadabra, maar voor de zestien jongeren die Jurre Geluk volgt, is het de realiteit. De een is zo geboren, de ander is het later in het leven tegengekomen. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze proberen alles uit het leven te halen en jagen hun dromen na. Hoe doen ze dit aangezien hun ziekte of aandoening het minder makkelijk maakt om mee te draaien in de maatschappij? Hoe zorgen ze ervoor dat hun ziekte of aandoening niet de baas over hun leven wordt? Dat vertellen de deelnemers in Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22.

Ook interessant om te kijken op dinsdagavond: Niet Klein Te Krijgen, waarin Paul de Leeuw tieners volgt met kinderkanker.

Je Zal Het Maar Hebben kijken

Het 22e seizoen van Je Zal Het Maar Hebben is vanaf dinsdag 28 februari om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Je kunt de afleveringen van #JZHMH ook (terug) kijken via NPO Plus en NPO Start. Op NPO Plus kun je zelfs al alle afleveringen kijken van Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22 met deelnemers Serena, Damiano, Jowy, Lien, Thomas, Dewi, Brian, Francis, Chessarina, Willem, Jana, Sophie, Rick, Marie-Claire, Lito, Sabrina en Driss. Op NPO Start kun je vanaf seizoen 5 alle daaropvolgende seizoenen kijken. Dit kan ook vanuit België en andere landen dan Nederland. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet en ga daarna naar de NPO Start site.

Eerder schreven we al over Je Zal Het Maar Hebben Seizoen 21.

Deelnemers Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22

De deelnemers aan Je Zal Het Maar Hebben seizoen 22 zijn naast Serena, Damiano enJowy ook Lien, Thomas, Dewi, Brian, Francis, Chessarina, Willem, Jana, Sophie, Rick, Marie-Claire, Lito, Sabrina en Driss.

Aflevering 8 (18 april 2023):

Syndroom van Usher

Jurre ontmoet Driss (27), die doof en slechtziend is door het syndroom van Usher. Uiteindelijk kan hij zelfs helemaal blind worden. Ondanks zijn beperking is Driss veel te vinden in het Amsterdamse uitgaansleven. Samen met vrienden heeft hij een inclusief queer-feest georganiseerd, Jurre helpt hem met de voorbereidingen.

Foetaal Alcohol Syndroom

Sabrina (23) is geboren met het Foetaal Alcohol Syndroom, omdat haar moeder heeft gedronken tijdens de zwangerschap. Haar hersenen zijn aangetast en ze kan slecht tegen prikkels en onverwachte situaties. Desondanks gaat ze op zaterdagochtend met Jurre naar een veel te drukke supermarkt.

Aflevering 7 (11 april 2023)

Foreign Accent Syndrome

Jurre Geluk ontmoet Marie-Claire (35), die het bijzondere Foreign Accent Syndrome heeft. Zodra ze prikkels, stress of adrenaline voelt gaat ze met een bijzonder accent praten. Het begint bij Vlaams, dan gaat het richting Duits en daarna wordt het een onverstaanbaar accent dat lijkt op Russisch of Turks.

Leven zonder knieschijven en scheenbenen

De 26-jarige Lito is geboren in Brazilië zonder knieschijven en scheenbenen. Hij is geadopteerd en als baby naar Nederland gekomen. Hij gaat in een rolstoel door het leven en heeft hier ook zijn sport van gemaakt; hij is rolstoelracer. Inmiddels is hij de snelste van Nederland.

Aflevering 6:

Huidziekte ichtyosis

Jurre Geluk ontmoet Sophie (31), die de huidziekte ichtyosis heeft; ook wel bekend als de visschubbenhuidziekte. Ze heeft meerdere lagen huid, waardoor ze veel losse vellen heeft en ze niet kan zweten. Ze gaat met Jurre naar het strand en neemt een grote pot zalf mee, want ze moet goed smeren.

Niet aangeboren hersenafwijking

Rick (27) heeft een niet aangeboren hersenafwijking gekregen, nadat hij werd aangereden door een dronken scooterrijder. Hij is linkszijdig volledig verlamd en loopt nu met een stok. Rick wil niets liever dan een leuke vriendin en bedenkt samen met Jurre een plan, omdat Tinder tot nu toe geen succes is.

Aflevering 5:

Dwarslaesie

Jurre Geluk ontmoet Willem (31). Vóór zijn motorongeluk was hij windsurfer. Nu hij een dwarslaesie heeft, zoekt hij naar alternatieven op het water, want daar voelt hij zich het lekkerst. Inmiddels is Willem een van de beste zit-kitesurfers ter wereld.

PNEA; Psychogene Non-Epileptische Aanvalle

Star Wars-fan Jana (20) heeft PNEA; Psychogene Non-Epileptische Aanvallen. Bij veel prikkels krijgt ze een epileptische aanval. Door de PNEA is ze gestopt met de dansopleiding, maar samen met Jurre durft ze het aan om voor het eerst weer een dansles te volgen.

Aflevering 4:

Geamputeerd been

Jurre ontmoet Francis (27). Op 11-jarige leeftijd kreeg hij botkanker en ondanks de chemotherapie was zijn been niet te redden. Sindsdien is Francis heel behendig in hinkelen, lopen op een prothese én voetballen op krukken! Jurre speelt een potje mee bij het enige amputatie-elftal van Nederland.

Lipoedeem

Chessarina (28) krijgt vaak als vooroordeel dat ze ‘gewoon dik’ is, maar ze heeft lipoedeem; beter bekend als het pijnlijk vetsyndroom. Ondanks de onzekerheden wil ze laten zien hoe mooi ze is en doet ze vol vertrouwen een pin-upshoot. Jurre trekt ook zijn beste outfit aan.

Aflevering 3:

Huidziekte Hidradenitis Suppurativa

Jurre Geluk ontmoet Brian (25) en Dewi (23) als deelnemers in de derde aflevering van Je Zal Het Maar hebben seizoen 22. Brian zijn hele lijf zit onder de open wonden, bulten en gaten vanwege de ernstige huidziekte Hidradenitis Suppurativa. Sinds kort is het ook zichtbaar in zijn gezicht en dat maakt hem onzeker. Ondanks de dagelijkse pijn en onzekerheden gaat hij geen uitdaging uit de weg.

Geen gevoel in vingers

Dewi (23) is een enorme creatieveling met een talent voor schilderen, tekenen en miniatuur bouwen. Dit is knap, want ze heeft nauwelijks gevoel in haar vingers door een zeldzame progressieve spierziekte.

Aflevering 2:

Cutis Laxa

Jurre Geluk ontmoet Lien (26) in de dierentuin, omdat ze zich vaak aangestaard voelt zoals een dier in een kooi. Lien ziet er anders uit omdat ze is geboren met de zeldzame ziekte cutis laxa. Deze ziekte wordt ook wel de ouderdomsziekte genoemd, omdat mensen met deze aandoening een heel elastische huid, broze botten en een verslechterd immuunsysteem hebben.

Bijna blind

Thomas (19) is bijna blind, maar gaat door het leven alsof hij nog alles ziet. Hij is gek op fotograferen, marathons rennen en fietsen. Samen met Jurre fietst hij fluitend over de heide en daagt hij hem uit voor een echte fotowedstrijd.

Aflevering 1:

Cantú Syndroom

In de eerste aflevering van het 22ste seizoen van Je Zal Het Maar Hebben zien we de 21-jarige Jowy die op Instagram haar ‘coming out’ deed voor haar unieke aandoening. Ze heeft onder andere overbeharing op haar gezicht, armen en benen, want ze is geboren met het Cantú Syndroom. Een aandoending die wereldwijd slechts bij 150 mensen voorkomt. Als kind werd ze uitgemaakt voor aap en begon ze haar overbeharing te scheren, maar nu wil ze omarmen wie ze is; ínclusief haar extra haar. Jurre wil ervaren hoe het is om zoveel haren te moeten scheren, dus gaat hij voor gladde benen in een scheersessie. 

Ziekte van Huntington

Ook zien we voor het eerst een duo in Je Zal Het Maar Hebben. Broer en zus Damiano (19) en Serena (15) lijden namelijk allebei aan de Ziekte van Huntington. Dat is Alzheimer, Parkinson en ALS in één. Normaal gesproken ontstaan de symptomen als je tussen de 35 en 50 jaar bent, maar bij Serena en Damiano begon het al toen ze acht jaar waren. Hun broer zijn ze al verloren aan de ziekte, maar ondanks dit alles willen ze één ding duidelijk maken: ze zijn écht gelukkig. Jurre gaat op bezoek als ze een tuinfeestje voor vrienden en familie organiseren, puur om het leven te vieren.  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 april 2023 /