Stukken van Mensen Kerst 2023: dit zie je in kerstspecial

Stukken van Mens Kerst 2023 is vanavond – woensdag 20 december – om 22.30 uur te kijken bij Play4 en GoPlay. In de kerstspecial van Stukken van Mensen hopen de dealers in het Art Center Hugo Voeten te Herentals nogmaals hun slag te slaan. Ontdek er hier alvast meer over. Zo komt Dominique Van Malder voorbij als verkoper…

Stukken Van Mensen kerstspecial

Stukken Van Mensen pakt in 2023 uit met een gloednieuwe kerstspecial. Konden we afgelopen weken genieten van Stukken van Mensen seizoen 8; nu hopen de dealers tussen de kerstbomen en kerstslingers nog wat moois op de kop te tikken. Piekfijn uitgedost in hun feestelijkste outfits proberen ze om weer heel wat unieke stukken binnen te halen.

Dominique Van Malder

De eerste verkoper is Dominique Van Malder *. Hij heeft het werk Le Cadeau van de dadaïstische kunstenaar Man Ray meegebracht. Het is een zeer opmerkelijke, maar volledig onbruikbare strijkijzer waar zo’n 14 nagels aan bevestigd zijn. Sofie Van de Velde en Bie Baert zijn alvast super enthousiast om met Dompi in onderhandeling te gaan. Bie merkt al snel dat Dompi zijn huiswerk heeft gemaakt: “Het is niet alleen Dompi, maar ook Slimpie”. Waarna Sofie vreest dat het tijdens de onderhandelingen eerder Grompi wordt in plaats van Dompie… 

Dominique Van Malder zagen we afgelopen jaar in twee indrukwekkende programma’s: zijn documentaire reeks Patiënt Dompi en de tv-serie De Club.

Verder in Stukken Van Mensen Kerst 2023

Wieske uit Nederland blijft in het kerstthema want zij heeft ‘Fritske’, een opgezette elandenkop meegebracht. Oorspronkelijk is het dier afkomstig uit Scandinavië en is met een korte tussenstop in Nederland nu dus in Stukken van Mensen beland. Al jaar en dag is een eland hét lievelingsdier van dealer Frank Van Laer. Hij zal dan ook zijn uiterste best doen om de nieuwe eigenaar van ‘Fritske’ te worden.

Art Center Hugo Voeten Herentals

We zien in Stukken Van Mensen Kerst een nieuwe locatie. De dealers ontmoeten de verkopers in het Art Center Hugo Voeten in Herentals. Hier vind je de private kunstverzameling van Hugo Voeten (1940-2017). Naast het Art Center is er in Geel ook nog een Beeldentuin. Het is niet alleen een artistieke belevenis, maar het gerenoveerde Art Center zorgt ook voor een architectuurervaring. En in de beeldentuin schitteren de kunstwerken dan weer in het groen.

Stukken Van Mensen terugkijken

De kerstspecial kun je – net als alle seizoenen van Stukken Van Mensen – terugkijken via GoPlay. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet. Voor de Vlaamse kijkers, die graag naar dit soort programma’s kijken, we kunnen ook Van Onschatbare Waarde aanraden. Vanuit België kun je die met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, ook terugkijken.

Foto’s: Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2023 /