Kerstmenu 2023 van Jeroen Meus in Dagelijkse Kost

Jeroen Meus biedt vanaf vanavond (maandag 18 december 2023 om 18.15 uur op VRT1 in Dagelijkse kost inspiratie voor je kerstmenu. Jij kunt het perfecte vijfgangen menu op tafel zetten met de tips van deze tv-kok, die iedere avond een nieuwe gang toont. Zin om het Nationale kerstmenu 2023 te koken? Via VRT MAX kun je alle afleveringen ook rustig terug kijken.

Nog op zoek naar een leuk kerstcadeau (voor jezelf)? Wat dacht je van de Dagelijkse Kost scheurkalender 2024?

Nationale Kerstmenu België 2023

Hoe kan het ook anders, dan dat we in 2023 ook in de week voor kerst kunnen genieten van Jeroen Meus en het Nationale Kerstmenu België. Van maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december geeft hij het beste van zichzelf voor dit kerstmenu. Het is alweer de veertiende keer dat de tv-kok * een haalbaar vijfgangenmenu serveert. Van hapje tot dessert bokst hij een geweldig lekker feestmenu in elkaar, met elke dag een uitdagend maar haalbaar kerstrecept. Benieuwd wat er in de feestelijk uitgedoste keuken van Dagelijkse kost uit de potten getoverd zal worden? Zo kan elke Vlaming een extra kerstig feestmenu op tafel zetten waar de gezelligheid van afdruipt.

Kerstmenu 2023 van Jeroen Meus in Dagelijkse Kost
Kerstmenu 2023 van Jeroen Meus in Dagelijkse Kost

Menu voor Kerst 2023 van Jeroen Meus

Dit is het menu van Jeroen Meus voor Kerst 2023:

  • Maandag 18 december: Krabsla met avocado-komkommercoulis, gegratineerde mosselen met pastis en filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen. Het Nationale Kerstmenu 2023 in België begint met drie eenvoudige maar feestelijke hapjes: krabsla, gegratineerde mosselen en filodeegpakketjes met geitenkaas.
  • Dinsdag 19 december: Carpaccio van gerookte heilbot met tartaar van knolselder en appel. Om het geheel wat volheid te geven, serveert Jeroen er een vinaigrette op basis van gebrande boter bij. De kappertjes zorgen voor extra punch.
  • Woensdag 20 december: Romige soep van zoete aardappel, dumplings van scampi en limoenbladolie als tussengerecht. Er kruipt een beetje werk in… Maar volgens Jeroen Meus is het ‘zo leuk’ om te maken… Scoor je hier mee aan het kerstdiner met de familie?
  • Donderdag 21 december: Hertengebraad Grand Veneur met verse kroketten en witloof als hoofdgerecht. De term Grand Veneur slaat op de wildsaus op basis van rode wijn, rode bessengelei en cognac.
  • Vrijdag 22 december: Red Velvet swiss roll met Noorderkrieken, witte chocolade en slagroom als toetje. Het toetje is de kers op de taart van het Nationale Kerstmenu. Ziet deze rolcake er niet fantastisch uit? Het is ook nog eens verrassend simpel. De rolbiscuit is gevuld met mascarponeroom en een lichte pudding met Noorderkrieken. Gewoon maken en scoren!

De afleveringen zijn terug te kijken via VRT MAX. Vanuit België gaat dat heel eenvoudig; wil je vanuit Nederland of een ander land kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

Inspiratie kerstmenu

Wil jij met kerst andere gerechten aan je bezoek presenteren, dan kun je hier nog meer inspiratie vinden: Kerstmenu 2020, Kerstmenu 2021 en Kerstmenu 2022. Daarnaast heeft Jeroen Meus natuurlijk ook al tal van kookboeken * geschreven, zodat je sowieso bij deze kok aan het juiste adres bent voor inspiratie.

Dagelijkse winterkost

Heb je na kerst vrij en alle tijd om verder te kokkerellen, dan kun je lekker met Jeroen Meus aan de slag. Hij is er namelijk gewoon de hele kerstvakantie bij. Twee weken lang brengt hij degelijke, winterse kost die warmte brengt op de koudste dagen van het jaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 december 2023 /