Piet Huysentruyt met seizoen 2 van SOS Piet XL op VTM

Nog snel wat inspiratie op doen voor de feestdagen, check dan de afleveringen van SOS Piet XL op VTM en VTM GO. Ga je voor het eerste seizoen of kijk je de nieuwe uitzendingen? Sinds zondag 26 november 2023 is Piet Huysentruyt namelijk weer wekelijks om 18.15 uur op VTM van de partij om de Vlamingen te leren koken. Ontdek hier meer over SOS Piet XL seizoen 2.

SOS Piet XL seizoen 2

Ingevallen quiches, mislukte sauzen of verbrande desserts… Piet Huysentruyt to the rescue! SOS Piet XL seizoen 2 trekt de man die Vlaanderen leerde koken opnieuw op pad met zijn iconisch koffertje en wijze culinaire raad. Hij blust een allegaartje van grote en kleine culinaire brandjes, van bekende en onbekende Vlamingen. En wat hebben we vandaag geleerd? 

Heb jij het boek SOS Piet XL al? *

BV’s in SOS Piet XL seizoen 2

Piet Huysentruyt * redt iedere aflevering de meubelen in de keukens van onbekende Vlamingen, maar ook bekende koks kunnen zijn hulp goed gebruiken. Tv-kok Loïc Van Impe is misschien wel een prins in de keuken, maar voor het bereiden van kalfshersenen schakelt hij toch de hulp van ancien Piet in. Ex-miss Annelien Coorevits vraagt de chef om haar frambozen bavarois op punt te stellen, verrader Bart Appeltans heeft hulp nodig om een sappige steak met vers gemaakte béarnaise te bereiden en

Piet redt ook de flan karamel van voormalig Masterchef Bart Kaëll. Ex-wielrenner Niels Albert slaagt er niet in om lekkere kaaskroketten te maken, terwijl de chocomousse van VTM NIEUWS-weerman Frank Duboccage meer weg heeft van chocopasta. Tot slot doet ook de shakshuka van Familie-acteur Amine Boujouh Piet fronsen en is er nog heel wat werk aan het witloof met ham in kaassaus van ex-miss Celine Van Ouytsel. 

Piet Huysentruyt over tweede seizoen

Piet Huysentruyt: “Met SOS Piet beleefde ik jarenlang een onvergetelijk avontuur. Het deed dan ook enorm veel deugd om dat avontuur in de winter van 2022 opnieuw te beleven met SOS Piet XL. Kijkers konden mijn terugkeer smaken, het programma leeft nog steeds en mijn tips komen goed van pas. Ik ben daarom super blij dat SOS Piet XL weer op het scherm komt. Om het in het West-Vlaams te zeggen: ik ben er ‘beireklaar’ voor!”

SOS Piet XL kijken

Wil je SOS Piet XL kijken, dan kan dit vanaf zondag 26 november 2023 om 18.15 uur bij VTM en VTM Go. Daar kun je ook de show terugkijken. Vanuit Nederland kijken, lees dan: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland. Blijf ons daarnaast volgen via onderstaande social media, want ook het Vlaamse kerstmenu van 2023 komt er weer aan. Lees hier meer over dat van 2022.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2023 /