Denkend aan Zwitserland met André en Janny gemist?

Heb jij Denkend aan Zwitserland met André van Duin en Janny van der Heijden gemist? Geen probleem: je kunt deze reeks gewoon terugkijken op NPO Start. De laatste aflevering zie je vanavond – zondag 17 december – om 21.35 uur op tv bij MAX op NPO1 (na het Maestro seizoen 7).

Denkend aan Zwitserland

Janny van der Heijden *, André van Duin en hondje Nhaan verruilen hun boot voor de trein. Samen maken ze een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Als kind verslindt Janny de jeugdboeken over het weesmeisje Heidi, die in de Zwitserse bergen woont en bevriend is met geitenhoeder Peter. Met André wil Janny ontdekken hoe mooi het land van haar fictieve jeugdvriendin is.

Treinreis Zwitserland

De adembenemende treinreis door Zwitserland brengt Janny van der Heijden en André van Duin *  onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Onderweg genieten ze van spectaculaire uitzichten en proeven ze van de Zwitserse cultuur. Naast de treinreis maken jodelen, alphoornblazen, sleeën en zelfs een avontuurlijke klimexpeditie deze reis tot een unieke en hilarische ervaring.

Denkend aan Zwitserland gemist

De afleveringen van Denkend aan Zwitserland gemist? Geen probleem: je kunt ze terugkijken bij NPO Start en NPO Plus. Daar vind je ook de Denkend aan Holland-reeks. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig. Wil je vanuit België kijken naar Denkend aan Holland via NPO Start, dan kan dat via de website in combinatie met een VPN Verbinding. Zet deze op Nederland en je kunt ook genieten van dit fijne duo. Wist je dat er ook een winterse tocht op de Friese meren werd gemaakt?

Hieronder lees je meer over de afleveringen van Denkend aan Zwitserland:

Matterhorn

Op Amsterdam Centraal start de treinreis van Janny en André door Zwitserland. Hun eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van Zwitserland. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld. 

Aflevering 1 – zondag 26 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1

Luzern & Rigi

De treinreis door Zwitserland brengt Janny en André naar de historische stad Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daar bezoeken ze de highlights en verdiept Janny zich in de Zwitserse keuken. Per boot reizen Janny en André richting Rigi: de koningin van de bergen. Hier brengt een groep alpenboeren hen de ouderwetse Alpsegen en leert een bergkoor hen jodelen.

Aflevering 2 – zondag 3 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

Rheinschlucht, Chur en Arosa

De trein van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende treinreis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Aflevering 3 – zondag 10 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

Davos en St. Moritz

De reis start in Davos, bekend om de helende berglucht. In dit plaatsje is het Nederlandse astmacentrum te vinden, waar Janny en André een aantal patiënten ontmoeten. Daarna brengt een bijzondere trein het duo naar hun eindstation: St. Moritz, waar Janny een verrassing staat te wachten. André leidt haar – vergezeld door een kudde geiten – naar een hut die ooit in een echte Heidi-film werd gebruikt. 

Aflevering 4 – zondag 17 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

Foto: Janny van der Heijden en André van Duin | © Viviënne de Rop/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2023 /