Denkend aan Holland seizoen 5 met Janny & André

Denkend aan Holland seizoen 5 met Janny van der Heijden en André van Duin is vanaf zaterdag 26 augustus 2023 wekelijks te kijken. De eerste nieuwe aflevering van Denkend aan Holland seizoen vijf start om 22.05 uur bij MAX op NPO1. Lees in dit artikel alles over het vijfde seizoen en de vaarroutes.

Denkend aan Holland seizoen 5

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin Nederland weer vanaf het water. Het bekende duo staat te popelen om nieuwe plekken te ontdekken. Dit jaar varen Janny en André over de Geldersche IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad: Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.

Denkend aan Zwitserland

En er is niet alleen een nieuw seizoen van Denkend aan Holland; in februari van dit jaar werd al bekendgemaakt dat het duo en hondje Nhaan ook een winters avontuur te wachten staat in Denkend aan Zwitserland. Lees hier Denkend aan Zwitserland met André en Janny gemist?

Wil je het nieuws over deze nieuwe programma’s niet missen, blijf ons dan volgen via: InstagramFacebook en de nieuwsbrief.

Janny vaart wel

Janny van der Heijden * vaart voor Denkend aan Holland al jaren door Nederland. Op het water ziet ze veel gebeuren waar ze zich over verbaast. Waarom mag je de naam van je boot niet veranderen, hoe ga je zonder brokken door een sluis en waarom sla je een fles champagne kapot bij het dopen? Voor de webserie Janny vaart wel kijkt Janny van der Heijden mee met mensen die dagelijks op en rond het water werken en leven. Denk aan sluiswachters, havenmeesters, de waterpolitie en pontbestuurders. Bij hen zoekt Janny antwoorden op deze en andere vragen. De webserie is vanaf 26 augustus te zien op MAX Vandaag en de YouTube pagina van Omroep MAX.

Denkend aan Holland kijken

De afleveringen van Denkend aan Holland kun je natuurlijk ook kijken bij NPO Start en NPO Plus. Hier kun je ook de andere vier seizoenen nog steeds terug kijken. Vanuit Nederland gaat dat heel eenvoudig. Wil je vanuit België kijken naar Denkend aan Holland via NPO Start, dan kan dat via de website in combinatie met een VPN Verbinding. Zet deze op Nederland en je kunt ook genieten van dit fijne duo. Wist je dat er ook een winterse tocht op de Friese meren werd gemaakt?

Geldersche IJssel

Janny van der Heijden en André van Duin* varen in de eerste nieuwe aflevering van Denkend aan Holland (seizoen 5) van Zutphen naar Arnhem over de Geldersche IJssel. Onderweg passeren ze het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. In de Hanzestad Doesburg mogen Janny en André zelf mosterd maken. Daarna gaat de vaartocht verder langs het fraaie Kasteel Middachten, dat nog particulier wordt bewoond door een graaf. Janny en André eindigen in Arnhem, daar genieten ze van echte Arnhemse meisjes, een lokale lekkernij. En samen met burgemeester Marcouch beklimmen ze de Eusebiuskerk en overzien ze Arnhem vanaf een hoog glazen balkon.

Aflevering 1 – Geldersche IJssel – zaterdag 26 augustus, 22.05 uur bij MAX op NPO 1

Rotterdam

Deze week bepaalt niet Janny, maar André de vaarroute. Via Schiedam bereiken ze namelijk zijn geboortestad: Rotterdam. André’s geboortehuis in Delfshaven doet zijn hart sneller kloppen, en dat geldt ook voor de bijbehorende herinneringen. De volgende dag vaart er een bekende Rotterdammer met Janny en André mee over de Maas. De trip wordt – tot groot plezier van André – afgesloten met een Rotterdamse culinaire specialiteit: Uierboord.

Aflevering 2 – Rotterdam – zaterdag 2 september, 21.35 uur bij MAX op NPO 1

Vestingsteden

In aflevering 3 van Denkend aan Holland seizoen 5 bevaren Janny van der Heijden en André van Duin de wateren van maar liefst drie provincies: Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Ze bezoeken de mooiste vestingstad van Nederland: Gorinchem en via de drukke Merwede bereiken ze de zalmstad Woudrichem, waar ze Slot Loevestein bezoeken. De beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot wist zich daar ooit te bevrijden met behulp van een boekenkist. De volgende dag gaan Janny en André de strijd met elkaar aan in een spectaculaire roeiwedstrijd, waarna ze hun tocht eindigen in de schilderachtige vestingstad Heusden.

Aflevering 3 – Vestingsteden – zaterdag 9 september om 21.30 uur bij MAX op NPO 1

Overijsselse Vecht

Janny van der Heijden en André van Duin volgen deze week een prachtige route over de Overijsselse Vecht. Deze mooie kronkelende rivier brengt hen van Gramsbergen naar Hardenberg, waar ze een bekende inwoner treffen: Edwin Evers. Langs de oevers gaan Janny en André op pad met een echte ‘Bushcrafter’, van wie ze leren vuur te maken. Vlak bij het mooie Ommen worden ze uitgenodigd voor een heuse koe-safari. De avontuurlijke tocht wordt afgesloten in het pittoreske Dalfsen. 

Aflevering 4 – De Overijsselse Vecht – zaterdag 16 september om 21.30 uur bij MAX op NPO 1

Foto: Janny van der Heijden & André van Duin | Seizoen 5 | © Viviënne de Rop/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2023 /