Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Ellen

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023 is vanaf vanavond – vrijdag 1 december – om 20.33 uur weer terug met nieuwe afleveringen. Na het verhaal van Annelien Oosterbaan, die op 33-jarige leeftijd te horen krijgt dat ze Parkinson heeft, zien we in de tweede uitzending Ellen Gaedtgens. Zij overwon straatangst. Ontdek daarnaast in dit artikel meer over de vrouwen die in 2023 al te zien waren in Het Mooiste Meisje Van De Klas.

Wist je dat er ook een VIPS-seizoen is? Lees meer over Het mooiste meisje van de klas VIPS: Maxime Meiland

Ellen Gaedtgens

Ellen Gaedtgens (57) heeft een hele gelukkige jeugd, tot haar ouders op haar 14e gaan scheiden. Van buiten zien mensen alleen maar die mooie stoere chick, maar van binnen speelt zich veel meer af. Na een aantal schokkende gebeurtenissen wordt het haar allemaal teveel en krijgt Ellen straatangst. Pas na haar scheiding en als alleenstaande moeder weet ze haar angsten te overwinnen en zet ze een zeer succesvolle foto- en filmstudio op gespecialiseerd in food.

Annelien Oosterbaan

De 40-jarige Annelien Oosterbaan groeit op in Berlicum. Tijdens haar jeugd is ze ijverig, enthousiast én staat ze bekend als een feestbeest. Ze doorloopt het gymnasium fluitend en na een wat hobbelige studieperiode promoveert Annelien en staat ze aan het begin van een bloeiende carrière als gynaecoloog. Ze is vastberaden om in de voetsporen van haar vader te treden. Haar vader is gynaecoloog en Annelien werkt hard om net zo te worden als haar grote held. Helaas overkomt haar hetzelfde als haar vader en wordt ook bij haar Parkinson geconstateerd als ze nog maar drieëndertig jaar oud is.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Annelien
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Annelien

Dit bericht verscheen voor het eerst begin februari 2023; vanaf woensdag 7 juni 2023 starten er weer nieuwe afleveringen. Onderaan dit artikel lees je hoe je oudere afleveringen (en zelfs de oude seizoenen nog kunt terugkijken). Op vrijdag 1 december hebben we het weer een update gegeven, omdat er nieuwe afleveringen volgen onder andere met Annelien Oosterbaan.

Mooiste Meisje van de Klas 2023

In Het Mooiste Meisje Van de Klas 2023 zagen we eerder de verhalen van Dominique Schreinemachers uit Venray. Maar ook van Elke Salverda, Miss Holland 1984 Nancy Neede, Simone Engeln (die je kent als MTV vj Simone Angel), Marjolein Hartman (moeder van één van de slachtoffers van het surfdrama in Scheveningen) en Wendy Salvador (lerares Engels op het Merletcollege in Cuijk).

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Dominique
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Dominique

Dominique Schreinemachers

De jonge Dominique Schreinemachers uit Venray heen een roze kamer, die vol hangt met posters van straaljagers. Ze heeft een fascinatie voor de film Top Gun. Met haar droom om piloot te worden ontstijgt de kleine Dominique Schreinemachers het dagelijkse leven op het Jeruzalem College in Venray.

Helikopterpiloot

Na een lange en zware opleiding mag Dominique Schreinemachers uiteindelijk de Cougar vliegen, de transporthelikopter van defensie. Ze droomt van een carrière als vlieger, maar in Afghanistan wordt die droom een nachtmerrie als ze tijdens een reddingsmissie wordt beschoten door de Taliban. Twaalf minuten lang moet ze vechten voor haar leven.

Alles over de andere afleveringen van Het Mooiste Meisje van de Klas 2023:

Elke Salverda

Op 3 september 1983 wordt Elke Salverda geboren, een meisje met een bijzondere wil om de wereld te ontdekken. Elke is pas zeventien jaar als ze in haar eentje naar Londen vertrekt, want haar dromen zijn groter dan Nederland. Voor Elke geen 9 tot 5 baan, geen kantoorbaan en geen studie. Jarenlang woont Elke Salverda in Londen, reist ze voor haar werk naar alle uithoeken van de wereld en ontdekt nieuwe plekken waar ze over schrijft. Toch is er maar een plek waar ze altijd weer thuiskomt: het Griekse Perdika. Dat is dan ook de plek waar Jaap Jongbloed haar ontmoet om het levensverhaal van deze wereldreiziger te bespreken.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Elke Salverda
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Elke Salverda

Nancy Neede

In 1984 kroont Nederland zijn eerste zwarte Miss: de Amsterdamse Nancy Neede. Dat Nancy Miss Holland wordt, is in die jaren niet vanzelfsprekend en is daarmee een belangrijke stap voor de zwarte gemeenschap. Ook opent het deuren voor haar eigen carrière. Zo wordt ze de mysterious lady in een videoclip van zanger Billy Ocean en verhuist ze naar New York om de muze van modeontwerpster Oleg Cassini te worden. Geld lijkt haar niet te deren en ze maakt zich liever hard voor belangrijkere zaken. Ook al levert haar dat een minder glamoureus leven op. Jaap Jongbloed ontmoet Nancy Neede in deze wervelende wereldstad, die haar blijft inspireren.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Nancy Neede
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Nancy Neede

Simone Engeln

In de jaren ’90 is MTV dé muziekzender van Europa. Maar weinig mensen weten dat één van de populaire VJ’s van MTV een Nederlands meisje is, genaamd Simone Angel. Simone Engeln groeit op in Enschede en heeft al op jonge leeftijd een ambitieus pad voor zichzelf uitgestippeld. Ze wil beroemd worden.

Simone Angel

Simone Engeln betreedt het grote podium als VJ bij muziekzender MTV. Dat doet ze onder de naam Simone Angel. Ze mag daar de grootste namen interviewen. Denk bijvoorbeeld aan Tina Turner, Snoop Dogg en Busta Rhymes. Het leven van Simone Angel staat jarenlang in het teken van feesten, reizen en Rock-‘n-roll. Jaap Jongbloed zoekt Simone Engeln op in haar nieuwe thuis, in een tropisch oord ergens in Midden-Amerika.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Simone Engeln (Simone Angel van MTV)
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers Simone Engeln (Simone Angel van MTV)

Marjolein Hartman

Het leven van Marjolein Hartman begint in 1974 Amsterdam, waar de sigarenwinkel van haar ouders het decor van haar jeugd is. Haar leven lijkt onbezorgd, maar daar komt abrupt een einde aan wanneer Marjolein negentien jaar is. Haar vader wordt bij een overval doodgeschoten in zijn eigen sigarenwinkel.

Surfdrama

Veel klasgenoten verliezen haar daarna uit het oog totdat Marjolein in 2020 plotseling in het nieuws verschijnt. Haar zoon is een van de vijf surfers die is omgekomen bij een drama aan de kust van Scheveningen. Hoewel alles sinds die dag veranderd is, zijn er gelukkig ook stabiele factoren. Marjolein Hartman schreef over het overlijden van haar zoon het boek Rauw*.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Marjolein
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Marjolein

In de tweede aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas 2023 maakten we kennis met:

Wendy Salvador

Wendy Salvador is nu lerares Engels op het Merletcollege, maar ze heeft al een heel bijzonder avontuur achter de rug. Wanneer de veertienjarige Wendy voor het eerst op een surfplank stapt, is ze namelijk meteen verkocht. Het is het begin van een surfcarrière die haar over de hele wereld brengt. Wendy vindt alles leuk en grijpt alle kansen aan, het liefst de kansen ver weg van huis.

Drama

Haar hang naar avontuur is ingegeven door een gebeurtenis die al in haar vroegste jeugd plaatsvindt. Het missen van een vader tekent de rest van haar leven en zorgt ervoor dat Wendy zoekende is. Haar zoektocht leidt haar naar Hawaii, daar denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben. Maar wanneer Wendy zwanger raakt eindigt dit avontuur in een drama.

Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Wendy Salvador
Het Mooiste Meisje van de Klas 2023: deelnemers met Wendy Salvador

Deelnemers Het Mooiste Meisje van de Klas 2023

We weten dus dat Dominique Schreinemachers en Wendy Salvador deelnemers zijn aan Het Mooiste Meisje van de Klas 2023. Als het seizoen later opgepakt wordt, zien we ook Marjolein Hartman, Simone Engeln, Nancy Neede en Elke Salverda. De reeks gaat eind van het jaar dan verder met het verhaal van Annelien Oosterbaan.

Het Mooiste Meisje van de Klas

In Het Mooiste Meisje van de Klas gaat Jaap Jongbloed op zoek naar dat onbereikbare meisje uit de klas op wie alle jongens verliefd waren. Ze was het voorbeeld voor de meiden in haar omgeving. Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen? Maar ook: Hoe zijn ze terechtgekomen, wat is er met hen gebeurd, hebben ze nog contact met vroegere klasgenoten en was hun schoonheid een garantie voor succes?

Nostalgie en keuzes in het leven

Zijn de verwachtingen, die men over haar had, uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen? Aan het woord komen oud-klasgenoten, leraren en iedereen die toen en daarna een belangrijke rol in haar leven heeft gespeeld. Boeiende verhalen vol herkenning met een vleugje nostalgie over schoonheid en keuzes in het leven.

Het Mooiste Meisje van de Klas kijken

Wil je Het Mooiste Meisje van de Klas 2023 kijken, dan kan dit vanaf vrijdag 1 december 2023 om 20.33 uur NPO1 bij AVROTROS. Je kunt ook oude afleveringen terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Alle seizoenen staan op NPO Start, dus je kunt ze ook vanuit het buitenland kijken met behulp van een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Als je dat gedaan hebt, kun je naar de NPO Start site gaan en ook genieten van de afleveringen.

Over verschillende afleveringen hebben we meer geschreven:

Foto’s AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2023 /