Het mooiste meisje van de klas weer op tv

Het mooiste meisje van de klas met presentator Jaap Jongblond is al sinds 2008 op tv. Vanavond – dinsdag 6 april – start het nieuwe seizoen om 20.35 uur op NPO 1. Ze starten het seizoen met het verhaal van Reshma Roopram.

Mooiste meisje van de klas

Eens waren zij het mooiste meisje van de klas, maar wat heeft het leven deze beauty’s gebracht? Hoe kijken zij terug op toen? Wat heeft hun schoonheid voor invloed gehad op hun leven tot nu toe? In een nieuw seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas gaat Jaap Jongbloed wederom op zoek naar dat meisje van toen waar alle jongens verliefd op waren. Samen met oud-klasgenoten en bekenden haalt hij oude herinneringen op en bespreekt hij wat deze vrouwen zo bijzonder maakt. Nostalgie, persoonlijke verhalen en een stukje herkenning in het nieuwe seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas.

Is dit niks voor jou? Dan kun je op dit moment ook kijken naar een nieuw seizoen van Levenslang met Dwang? Wil je liever een programma streamen, doe dan inspiratie op bij Guidinc.

Reshma Roopram

In aflevering 1 maken we kennis met Reshma Roopram. Zij is geboren en getogen in Den Haag en komt uit een Hindoestaans hecht gezin. In haar jeugd is Reshma veel gepest. Hoewel het pesten Reshma getekend heeft, weigert zij zich slachtoffer te voelen van het pestgedrag. In 2001 vertegenwoordigt Reshma Roopram als eerste vrouw met Aziatische roots een Europees land voor de Miss Universe-verkiezing. Uiteindelijk schopt Reshma Roopram het tot wethouder Jeugd, Zorg, Welzijn & Volksgezondheid en kan nu vanuit haar positie juist de buitenstaanders en zwakkeren in de samenleving helpen.

Reshma’s levensverhaal is een inspirerend verhaal over het onrecht van pesten en hoe ze dat op een positieve manier in haar voordeel heeft laten werken. Ook is het een verhaal over hoe discriminatie meerdere kanten kan opwerken. 

Eva van Ast (aflevering 2)

De Gelderse Eva van Ast maakt niet alleen met haar looks een verpletterende indruk maar ook met haar lieve uitstraling. Eva heeft in haar leven al veel meegemaakt. Op 15-jarige leeftijd krijgt ze tijdens een vakantie met haar vader een hersenvliesontsteking. Ze raakt in coma. Als Eva 19 jaar oud is komt ze haar grote liefde Andre tegen. Het leven lacht hen toe en als kers op de taart worden Andre en Eva de gelukkige ouders van zoontjes Miro en Jim.

Als Jim 7 jaar oud is, krijgt het gezin van Ast een eenzijdig auto-ongeluk. Jim is op slag dood. Hun gelukkig leven is in één klap over. Ondanks deze vreselijke gebeurtenis hebben Eva en Andre nog zoveel liefde te geven dat ze nog een kindje krijgen. Als Eva 40 jaar is krijgen ze nog een zoontje, Loet.

Annemiek Hoes (aflevering 3)

Annemiek Hoes groeit op in een oud en conservatief gezin. Ze was altijd een vrij eigenwijs kind en zat op een katholieke school, waar ze het nut niet van in zag. Als Annemiek 17 jaar oud is, gaat ze het huis uit. Avontuur zit in haar bloed. Samen met vriendin Nathalie vormen zij het DJ duo DJNA. Van Miami tot Ibiza en van Mykonos tot Tel Aviv – Annemiek Hoes draait er allemaal. Maar haar vrijbuitersleven kent ook zo zijn keerzijde. Ze staat er vaak alleen voor en zit nog vaker zonder geld. In 2003 draait Annemiek in Barcelona, in de club van Patrick Kluivert. Hier leert ze de vader van haar zoon Sky kennen. Helaas had ook deze relatie na 4 jaar geen happy end.

Na verschillende avonturen heeft Annemiek het geluk nu gevonden op Bonaire. Ze heeft een zeilboot gekocht en zichzelf leren zeilen. Het geluk lijkt Annemiek en zoontje Sky toe te lachen totdat Annemiek in 2019 een ernstig auto-ongeluk krijgt Ze raakt in coma en ligt 3 maanden lang in een ziekenhuis in Colombia. Ternauwernood heeft ze het ongeluk overleefd, maar het heeft haar leven veranderd. Terug op Bonaire pakt Annemiek Hoes het leven snel weer op. Ze is DJ op Bonaire en werkt op een zeilboot waar luxe etentjes worden gegeven.

Karin Hendrickx (100ste aflevering)

In de 100e aflevering van Het Mooiste Meisje van de Klas staat Karin centraal. Karin Hendrickx groeit op in het Brabantse Rosmalen met 11 oudere broers en zussen. Als haar ouders scheiden, gaat Karin bij haar moeder wonen. Karin is de strenge opvoeding van haar moeder beu en gaat op 16-jarige leeftijd samenwonen in Den Bosch. Al snel wordt Karin als model gescout. Iets wat ze totaal oninteressant vindt: ze maakt liever de horeca onveilig.

Bij een bezoek aan een café in Amsterdam ontmoet Karin Hendrickx haar grote liefde, met wie ze twee kinderen krijgt. Haar man heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie. Na veel gelukkige jaren, komen er helaas scheuren in dit huwelijk en besluit Karin dat ze wil scheiden. Het sprookje is ten einde… Maar haar leven wordt helemaal ruw verstoord als de vader van haar kinderen totaal onverwachts overlijdt. Hoe gaat het nu ruim 6 jaar later met Karin? 

Foto: AVROTROS.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 april 2021 /