Dames voetbal vanavond: Nederland – België; Red Flames op tv

Wil jij de wedstrijden van de Red Flames op de voet volgen, dan kan dit nu via VRT en Play. De Koninklijke Belgische Voetbal Bond heeft met de omroepen een akkoord bereikt, waardoor we alle wedstrijden van de Red Flames in de Nations League live kunnen kijken. Ontdek er hier alles over. In het dames voetbal vanavond Nederland – België op tv.

Dames voetbal België op tv

VRT, Play en RTBF zenden wedstrijden van de Red Flames uit. De omroepen hebben een akkoord bereikt met de KBVB om de wedstrijden van de Red Flames in de Nations League uit te zenden. VRT zendt de wedstrijden die op vrijdag gepland staan uit op het kanaal van Ketnet, Play de wedstrijden van dinsdag op Play5. De Franstalige Belgen kunnen terecht op RTBf.

Dames voetbal vanavond?

Vraag je je af wanneer je kunt kijken naar de wedstrijden van de Red Flames? We hebben ze allemaal op een rijtje gezet, zodat jij altijd weet of er dames voetbal op tv is vanavond.

  • België-Nederland op vrijdag 22 september 2023 om 20.30 uur op Ketnet.
  • Schotland-België op dinsdag 26 september 2023 om 20.45 uur op Play5. 
  • Engeland-België op vrijdag 27 oktober 2023 om 20.45 uur op Ketnet.
  • België-Engeland op dinsdag 31 oktober 2023 om 20.30 uur op Play5. 
  • België-Schotland op vrijdag 1 december 2023 om 20.30 uur op Ketnet. 
  • Nederland-België om op dinsdag 5 december 2023 om 20.35 op Play5.

België – Nederland kijken

Je kunt vanavond dinsdag 5 december 2023 om 20.20 uur kijken naar Nederland – België. De wedstrijden zijn belangrijk, want hiermee kan een ticket worden gewonnen voor de Olympische Spelen in Parijs. En daarnaast willen de dames natuurlijk ook de Nations League winnen. De wedstrijd is te zien om 20.35 uur op Play5. Wil je het commentaar van de Nederlanders zien, schakel dan om 20.20 uur in op NPO3.

Sportvrouwen scoren op tv

Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza vertelt: “2023 is al een topjaar geweest voor de Belgische vrouwensport. De Belgian Cats werden Europees kampioen basketbal, Lotte Kopecky werd wereldkampioen wielrennen en ze kleurde de Tour de France Femmes. In het volleybal konden we de Yellow Tigers op het EK in eigen land zien strijden op het hoogste niveau, en dit najaar nemen de Red Flames het in de Nations League op tegen de wereldtop uit het vrouwenvoetbal. We zijn dan ook blij dat we vanuit Sporza aan dit project kunnen meewerken, samen met onze collega’s van Play en RTBf.”

UEFA Nations League met Red Flames

Annick Bongers, programmadirecteur Play vult aan: “Bij Play hebben we een groot voetbalhart en daar hebben de Red Flames sinds enkele jaren hun plek in veroverd. Dit keer willen we onze voetballiefhebbers mee laten supporteren tijdens enkele wedstrijden van de UEFA Nations League-campagne van de Red Flames. Het is een logisch verlengstuk voor de Play-familie nadat we eerder hun vriendschappelijke duels en WK-kwalificatiewedstrijden live tot in de huiskamer brachten. De supporters thuis krijgen zo de kans om hun favoriete vrouwenelftal aan te moedigen en naar een nog hoger niveau te tillen en daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn.”

Wist je dat je online VRT en Play kunt kijken met behulp van een VPN Verbinding? Lees dan: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 december 2023 /