Tour de France Femmes 2023 kijken op tv mét Maarten en Marijn

De Tour de France Femmes 2023 is vanaf zondag 23 juli 2023 tot en met 30 juli op tv te kijken bij VRT1 en VRT MAX. Maar je kunt niet alleen de ritten van de Tour de France voor vrouwen op tv kijken. Nee, Maarten Vangramberen en Marijn de Vries maken ook dagelijks een speciale show mét ritverslag en reacties. Hier zetten we alles voor je op een rijtje.

Achter de schermen kijken bij de Tour de France voor vrouwen, kijk dan naar de documentaire La Course over team SD Worx in de Tour de France Femmes 2022.

Tour de France Femmes 2023

Aansluitend bij de Tour van de mannen begint die van de vrouwen. Niet in Parijs, zoals vorig jaar bij de eerste editie, maar in Clermont-Ferrand, een eind richting het zuiden. Onder het motto ‘l’appel des cîmes’ (of ‘the call of the summets’) gaat het daarna via het Centraal Massief naar de Pyreneeën met vier vlakke etappes, twee geaccidenteerde ritten en een zwaar slotweekend : een bergetappe naar de top van de Tourmalet (2.110 meter) en een afsluitende tijdrit in Pau.

Vrouwen: Tour de France Femmes

Krijgen we opnieuw een Nederlandse tweestrijd tussen Annemiek van Vleuten en Demi Vollering? Of stijgen Katarzyna Niewiadoma, Silvia Persico of Elisa Longo Borghini boven zichzelf uit? En wat kan Lotte Kopecky na haar sterke voorjaar? Of laat ze de Tour helemaal links liggen ten voordele van het WK?

Tour de France Femmes op tv kijken

De Tour de France Femmes 2023 is van 23 tot en met 30 juli 2023 op tv te kijken bij Sporza. Alle ritten worden rechtstreeks uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX, met commentaar van Ruben Van Gucht* en Ine Beyen. Op Radio 1 presenteert Jonathan Metdepenninghen en verzorgt Jonas Maes het commentaar.

Maarten Vangramberen en Marijn de Vries

Ook dit jaar geeft Sporza op VRT 1 duiding bij het vrouwenwielrennen in een speciaal Tourmagazine. In Tour de France Femmes – met Maarten en Marijn brengen Maarten Vangramberen en Marijn de Vries* vanuit Frankrijk elke avond een ritverslag en reacties. Het magazine zal elke tourdag vóór het late journaal te zien zijn. En natuurlijk is het programma van Maarten Vangramberen en Marijn de Vries ook terug te kijken bij VRT MAX. In het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

Foto: Sporza

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juli 2023 /