Bureau Rotterdam: Ewout Genemans volgt deze 13 agenten

Ewout Genemans is vanaf vanavond – dinsdag 10 oktober – wekelijks om 20.30 uur te zien in Bureau Rotterdam op RTL4. Hij volgt in seizoen vijf van de Bureau-reeks de Rotterdamse agenten Brian, Keashia, Andrea, Alex, Wouter, Lindsey, Joyce, Nadia, Guido, Jacco, Anouk, Robin en Ulubat. Ontdek hier meer over dit seizoen.

Liefhebber van fictie: kijk dan Flikken Rotterdam.

Ewout Genemans bij politie Rotterdam

Ewout Genemans volgt de hulpdiensten van de politie deze keer in Rotterdam. Het is de vijfde Bureau reeks. Eerder zag je hem in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Arnhem. En nu dus in Rotterdam. Deze stad slaapt nooit, heeft ruim 660.000 inwoners en is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland. Rotterdam heeft te maken met jeugdcriminaliteit, verkeersongelukken, overlast en drugsgerelateerde misdaad. De agenten worden dagelijks geconfronteerd met zeer uiteenlopende situaties. Ewout Genemans volgt het op de voet en geeft zo de kijker een unieke blik achter de schermen van het reilen en zeilen bij de politie.

Voor de liefhebbers van Niveau 4 Brussel Zuid en Alloo bij de Verkeerspolitie.

Bureau Rotterdam met deze agenten

In Bureau Rotterdam loopt Ewout Genemans een half jaar lang mee met de politie. Op alle bureaus is Ewout meteen kind aan huis en deelt hij het wel en wee van de agenten. Brian, Keashia, Andrea, Alex, Wouter, Lindsey, Joyce, Nadia, Guido, Jacco, Anouk, Robin en Ulubat stellen de achterbank van hun politie auto’s aan Ewout en zijn team ter beschikking.

Kinderen met wapens

Hij volgt de koppels – dag en nacht – tijdens hun hulpdiensten en maakt van alles met ze mee. Van het achtervolgen en oppakken van dieven tot kinderen die met wapens rondlopen. Van verkeersongelukken en vechtpartijen tot aan mensen met verward gedrag en gedachten van zelfdoding. Ewout Genemans leeft in allerlei heftige situaties met de agenten mee. Hij gaat met ze in gesprek en leert zo de mens achter het uniform kennen. 

Ewout Genemans: Bureau Rotterdam

Ewout Genemans vertelt: “Dit is alweer het vijfde seizoen en het blijft bijzonder om een programma te maken met de politie. Zij werken onder zoveel druk en wij mogen dat van heel dichtbij meemaken. We leren de agenten goed kennen en zien een kant die voor veel mensen juist niet toegankelijk is. Met ‘Bureau Rotterdam’ kunnen we dat delen en laten zien waar deze agenten dagelijks mee dealen. Rotterdam is een prachtige stad, vol mooie mensen maar ook vol met uitdagingen en misdaad. Dit seizoen zien we dan ook dat ondanks de druk, de politie iedere dag weer op een menselijke manier het werk voor de burger probeert te doen.”

Bureau Rotterdam kijken

De eerste aflevering van Bureau Rotterdam is vanaf dinsdag 10 oktober wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL4. Het is een programma van No Pictures Please. Afgelopen weken zag je Ewout Genemans op tv met zijn reportageprogramma Ewout seizoen 3: van Thaise bruiden tot Hollandse escorts.

TV Gemist

Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Meer over de afleveringen van Bureau Rotterdam:

  • Aflevering 1:  Het gaat helemaal mis in een Rotterdamse woonwijk wanneer bij een burenruzie messen worden getrokken. Agenten Nadia en Joyce moeten de gemoederen zien te bedaren. Ewout ziet hoe Keashia en Brian met gevaar voor eigen leven een wandelende man van de snelweg plukken. En Jacco en Guido treffen een vuurwapen aan bij een wel erg jonge verdachte. Bekijk deze aflevering van Bureau Rotterdam hier terug.
  • Aflevering 2: Tijdens de dienst van Jacco en Guido ontstaat chaos wanneer een boze man met een auto het politiebureau binnenrijdt. Lindsey en Wouter zoeken uit of een vissende jongen daadwerkelijk een mensenhoofd in een sloot heeft zien liggen. Agenten Alex en Andrea gaan op een melding van inbraak af en Nadia en Joyce schieten een verwarde man met liefdesverdriet te hulp.

Van oorlogstrauma tot te veel drugs

  • Aflevering 3: Nadia en Joyce schieten te hulp als een radeloze man zijn huis in brand dreigt te steken. Keashia en Brian zitten in een lastig parket wanneer een vrouw binnenshuis ten val is gekomen, maar de agenten de deur niet open mogen breken omdat bij mevrouw dan een oorlogstrauma opspeelt. Samen met Jacco en Guido stuit Ewout op een groep ruziënde jongeren, waarbij ook een vader door het lint gaat.
  • Aflevering 4: Wouter en Lindsey belanden in een geheimzinnige situatie waarbij iemand neergestoken is. Nadia en Joyce willen een drugstest afnemen bij een automobilist, maar die maakt het hen moeilijk. Samen met agenten Andrea en Alex is Ewout Genemans ter plaatse bij een mogelijke fietsendief. En Keashia en Brian schieten een vrouw te hulp die te veel drugs op heeft.

Vechtende vrouwen en schietpartij

  • Aflevering 5: Twee vrouwen liggen vechtend op de grond in het centrum van Rotterdam. Keashia en Brian halen ze met pijn en moeite uit elkaar. Jacco en Guido proberen een heftig bloedende man te helpen. Agenten Anouk en Robin krijgen een wel heel bijzondere melding: er zouden twee jongeren op de vluchtstrook liggen.
  • Aflevering 6: Een drugsdeal ontaardt in een schietpartij. Agenten Nadia en Joyce zijn als eerste bij het slachtoffer dat met een schotwond op de grond ligt. Andrea en Alex gaan op zoek naar een man waar al een paar dagen niets meer van vernomen is. In een verlaten schoolpand gaat Ewout samen met Robin en Anouk op zoek naar insluipers.

Van burenruzie tot heftige aanrijding

  • Aflevering 7: Keashia en Brian komen ter plaatse als een burenruzie uit de hand loopt. Agenten Lindsey en Wouter krijgen een melding van een schietpartij. Jacco en Guido laten Ewout zien dat de politie ruzies tussen kinderen ook prima kan oplossen. Robin en Anouk zien een verwarde man die zich vastklampt aan een verkeersbord boven een weg. En Andrea en Ulubat zijn als eerste ter plaatse bij een heftige aanrijding.
  • Aflevering 8: Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

Grootscheepse drugsactie

  • Aflevering 9: Keashia en Brian nemen Ewout mee op een grootscheepse drugsactie in de binnenstad van Rotterdam. Ook proberen ze een mysterie op te lossen wanneer een man aangeeft al dagen achtervolgd te worden. Agenten Lindsey en Wouter stuiten in het holst van de nacht op een man die zichzelf in de keel heeft gesneden. Maar waarom? En Nadia en Joyce belanden in een chaotische vechtpartij.

Bron foto: RTL/Tom Cornelisse

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 november 2023 /