Ewout Genemans terug met Bureau 040

Heb jij gekeken naar Bureau Burgwallen? Ewout Genemans is vanaf woensdagavond 2 september 21.30 uur terug op RTL 4. Deze keer gaat hij in de reportage Bureau 040 naar Eindhoven. Hier heeft Ewout Genemans een half jaar meegelopen met de politie. Van spectaculaire achtervolgingen, aanhoudingen en invallen tot emotionele en bijzondere gesprekken met de agenten; het politiewerk staat decor voor de kennismaking met de mens achter het uniform. Dichterbij het politiewerk en de agenten kom je niet. 

Voor de Nederlandse liefhebbers van programma’s als Niveau 4 Gent.

Bureau 040

Eindhoven is met ruim 230.000 inwoners de vijfde stad van Nederland en kampt met uiteenlopende vormen van criminaliteit. Het werk van de Eindhovense agenten is erg dynamisch, geen dag is hetzelfde. In ‘Bureau 040’ komt alles voorbij: huiselijk geweld, reanimaties, recherchewerk, verwarde personen en aanhoudingen met getrokken pistool. Ewout ondervindt aan den lijve hoe de politie straatdealers en andere Brabantse drugscriminelen aanpakt.

Agenten aan het werk in Eindhoven

Ewout Genemans: “De afgelopen 6 maanden heb ik van dichtbij mogen ervaren hoe het werk van de agenten in Eindhoven eruit ziet en vooral wat de impact daarvan is. En dat was interessant, maar soms ook best heftig. Schietpartijen, huiselijk geweld en veel drugscriminaliteit. In Eindhoven was het nooit rustig. Het was mooi om te zien hoe de agenten onder die druk elke dag weer hun werk doen.”

Achter scooterdief aan

In de eerste aflevering achtervolgen agenten Koen en Stijn een scooterdief in Eindhoven. Ze trekken alles uit de kast om hem aan te houden. En agenten Jens en Felitsa staan oog in oog met twee mannen in een bestelbus die een pistool bij zich hebben, de agenten trekken direct hun vuurwapen. 

Denk je nu: huh, waar ken ik die naam toch van. Inderdaad Ewout Genemans behoorde ook tot de cast van Zoop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 september 2020 /