Bureau Hofstad: Ewout Genemans bij politie Den Haag

Onder de koninklijke titel Bureau Hofstad trekt Ewout Genemans een aantal maanden op met elf politieagenten in Den Haag. Te kijken vanaf vanavond – dinsdag 12 oktober – om 20.30 uur bij RTL 4. Het is het tweede nieuwe programma voor de presentator, die je gisteren ook zag in Ewout.

Bureau Hofstad

Zo staat Ewout Genemans middenin een uit de hand gelopen demonstratie op het Binnenhof, maakt hij de arrestatie van verwarde mensen met wapens van dichtbij mee en rijdt hij met agenten naar een slechtnieuwsgesprek na een tragisch dodelijk ongeluk. Ewout leert de agenten steeds beter kennen als hij emotionele en bijzondere gesprekken voert.

Politie Den haag

Na de succesvolle seizoenen in Amsterdam en Eindhoven is Ewout Genemans beland in onze Hofstad: Den Haag. Hij volgt elf agenten op de voet tijdens hun dagelijks werk zowel in de stad als op de boulevard en het strand van Scheveningen. Den Haag is met ruim 547.000 inwoners één van de grootste steden van ons land met grootstedelijke problematiek zoals illegaal vuurwapenbezit, overlastplegers, jonge criminelen, toerisme, probleemwijken en drugs. De presentator merkt dat dit het politiewerk heel divers maakt en dat is allemaal te zien in Bureau Hofstad. 

Ewout Genemans

Ewout Genemans: “Met Bureau Hofstad wil ik het verhaal achter het uniform laten zien. Ik maak alles echt van heel dichtbij mee, dat maakt dit programma bijzonder. Zelf ben ik opgegroeid in Den Haag. Maar door de openheid van de politieagenten leer ik mijn stad van een hele andere kant kennen. Ik loop mee met het bureau van Scheveningen waar het surfersdrama nog vers in het geheugen zit. En met bureau Hoefkade waar de agenten dagelijks worden geconfronteerd met grootstedelijke uitdagingen. Ik heb het nieuwe seizoen weer gemaakt met veel bewondering en respect voor deze agenten.” Bureau Hofstad is een productie van No Pictures Please, die je ook kent van De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt.

Foto: RJR Fotografie

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 oktober 2021 /