Kees van der Spek en zoon Joep in Oplichters Aangepakt S 9

Kees van der Spek en zijn zoon Joep zijn vanaf vanavond – dinsdag 10 oktober – wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL5 in Oplichters Aangepakt seizoen 9. Ontdek hier meer over het negende seizoen, dat ook op Videoland terug te kijken is..

Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt

Kees van der Spek is weer terug bij RTL 5 met een splinternieuwe, spraakmakende reeks van het programma Oplichters Aangepakt. Ook deze keer wordt hij bijgestaan door zijn zoon en ex-politieman Joep. Samen met hun vaste cameraman reizen ze naar alle uithoeken van de wereld om oplichters op te sporen die in Nederland slachtoffers hebben gemaakt, maar die voor de politie onvindbaar bleven.

Wist je dat Kees van der Spek een nieuw boek heeft geschreven? Lees: Beroep: avonturier*

150.000 euro kwijt

In aflevering 1 van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 9 maken we kennis met Carla. Zij moest haar woning met daarin een opvang voor zwerfhonden en -katten verlaten en zocht een nieuw huis. Ze kreeg hulp een steenrijke Nederlander, van wie ze dacht dat het een goede vriend was. Nu is ze bijna 150.000 euro kwijt. Samen met Kees gaat ze op jacht naar de flamboyante man die huizen bezit in Las Vegas en Spanje en kastelen beheert in Nederland en Italië.

Bende…

Kees en zijn team ontdekken dat er een motordiefstal op handen is in Utrecht en schakelen de politie in. Het lukt om de diefstal op camera vast te leggen. Er volgt een wilde achtervolging. Daarnaast de ontmaskering van een persoon uit Zuid-Holland die tienduizenden euro’s buit maakte door asielzoekers en vluchtelingen op te lichten. Te zien in de tweede aflevering van het negende seizoen.

‘Genezer’ op Tenerife

Esmeralda heeft een hersentumor en ontdekt dat er op Tenerife een Nederlandse genezer actief is die lotgenoten van haar tegen betaling behandelt door middel van het instralen van hun foto. Hij houdt hij zijn vele wanhopige patiënten voor dat hij hun beste kans is. Kees en zijn team sporen hem op en zetten artificial intelligence in om hem te ontmaskeren. Je ziet het in aflevering 3.

Overleden in Bali

In juni 2022 overlijdt de 26-jarige cameraman Max in een appartement op Bali. Wat is er precies gebeurd? De moeder van Max wil niet dat de dood van haar zoon voor niets was en schakelt Kees in. Op Bali leggen ze een duister geheim bloot dat het leven kost van honderden mensen, waaronder veel toeristen. Dit verhaal zie je in aflevering 4 van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt seizoen 9.

Echtgenoot vertrekt naar het buitenland

Het zal je maar gebeuren: na 18 jaar huwelijk vertrekt je echtgenoot opeens naar het buitenland en laat nooit meer iets van zich horen. Kort daarna vallen talrijke aanmaningen in de brievenbus en blijkt dat hij leningen op jouw naam heeft afgesloten. Het overkwam Connie. Samen met Kees van der Spek spoort ze hem in seizoen 9 van Oplichters Aangepakt. Hij verblijft ergens aan de Middellandse Zee, zo zien we in aflevering 5.

Bejaarde oom in Canada

Tanja is in paniek. Haar bejaarde, zieke oom in Canada is verliefd geworden op een veel jongere dame uit zijn straat. Ze wil hem verzorgen, maar eist dat hij zijn woning eerst op haar naam zet. Buurtbewoners melden dat deze dame haar huidige woning op precies dezelfde manier heeft verkregen. Kees gaat met Tanja mee naar Toronto; het resultaat zie je in aflevering 6.

Kees van der Spek

Wist je dat presentator Kees van der Spek jarenlang achter de schermen heeft meegewerkt aan de programma’s van Peter R. de Vries. Samen ontvingen ze een Emmy Award voor de reportage die ze maakte over Joran van der Sloot die zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway aan Patrick van der Eem opbiechtte. Vanaf het moment dat Peter R. de Vries stopte met zijn programma’s kreeg Kees van der Spek zijn eigen programma’s. Hij heeft tot en met 2018 bij SBS6 gewerkt en maakte daar Oplichters in het buitenland*, Graf Zonder naam, maar ook Moord of zelfmoord en Oplichters Op Het Internet. Sinds 2019 is hij te zien bij RTL 5.

Oplichters Aangepakt kijken

Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 9 is vanaf dinsdag 10 oktober wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL 5. De afleveringen zijn tevens terug te kijken op Videoland. Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode.

Over Oplichters Aangepakt schreven we eerder:

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 november 2023 /