Nieuw seizoen Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

De meest bijzondere vormen van oplichting, illegale handel en criminaliteit komen terug in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Ook dit seizoen zet Kees van der Spek zich in om wereldwijd oplichting en criminaliteit te ontmaskeren. Seizoen 7 is vanaf vandaag – dinsdag 26 september 2023 – om 20.30 uur te kijken bij VTM2.

Wist je dat Kees van der Spek een nieuw boek heeft geschreven? Lees: Beroep: avonturier*.

Oplichters aangepakt (seizoen 7)

Kees van der Spek reist in de eerste aflevering van Oplichters aangepakt seizoen 7 naar Colombia. Hij reist naar dit land met een man die in 2003 via het Nederlandse programma Spoorloos herenigd werd met zijn broer, maar recent ontdekt heeft dat de man zijn broer helemaal niet is. Dankzij een DNA-test en de hulp van Kees en zijn team wordt hij nu alsnog herenigd met zijn echte moeder. Uit onderzoek blijkt dat Spoorloos voor haar zoektochten in Colombia gebruikmaakte van een onbetrouwbare lokale fixer.

Ook interessant in het verlengde van deze aflevering: De Afhaalchinees: Kelly van Binsbergen over (eigen) adoptie. En kijk je graag programma’s over oplichters, check dan ook Dossier Opgelicht?!

Kees van der Spek

Wist je dat presentator Kees van der Spek jarenlang achter de schermen heeft meegewerkt aan de programma’s van Peter R. de Vries. Samen ontvingen ze een Emmy Award voor de reportage die ze maakte over Joran van der Sloot die zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway aan Patrick van der Eem opbiechtte. Vanaf het moment dat Peter R. de Vries stopte met zijn programma’s kreeg Kees van der Spek zijn eigen programma’s. Hij heeft tot en met 2018 bij SBS6 gewerkt en maakte daar Oplichters in het buitenland*, Graf Zonder naam, maar ook Moord of zelfmoord en Oplichters Op Het Internet. Sinds 2019 is hij te zien bij RTL 5.

Afleveringen bij VTM2 kijken

Kees van der Spek is met zijn Oplichters aangepakt seizoen 7 dus vanaf dinsdag 26 september 2023 op VTM2 te kijken. Let wel op, want het uitzendmoment wisselt nog wel eens. Volgende week is er bijvoorbeeld geen aflevering te zien. Dan zendt VTM2 World Grand Prix Darts uit. In Nederland zijn de afleveringen terug te kijken bij Videoland. Via VTM GO kun je in België terugkijken.

(Dit bericht verscheen voor het eerst op 20 april 2021 op VlaamsKijken; ik heb het een update gegeven op 26 september 2023 nu Oplichters aangepakt seizoen 7 in België bij VTM2 te kijken is.)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 september 2023 /