Bockie De Repper: Dat Eet Dan Gelukkig Zijn seizoen 2

Bockie De Repper lapt alle tafelmanieren aan zijn laars in Dat Eet Dan Gelukkig Zijn seizoen 2. Je kunt de afleveringen kijken op donderdagavond op VTM2. De eerste drie uitzendingen waren op maandag ook te zien na Blind Getrouwd; daar kun je vanaf maandag 25 september kijken naar Alloo bij de verkeerspolitie. Ontdek hier alles over het tv-programma van Bockie De Repper én wat we nog meer van hem kunnen verwachten.

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn seizoen 2

Bockie De Repper heeft de volledige menukaart van ieder restaurant in ons land verorberd, inclusief de kaart zelf. Maar dat de meeste mensen zelf hun potje op tafel toveren, is volgens fulltime restaurantbezoeker Bockie De Repper nog steeds fake news. Omdat hij – na seizoen 1 – weer vergeten is wat de pot in Vlaamse huishoudens schaft, stuurt Wim Opbrouck* hem op culinaire queeste door Vlaanderen in Dat Eet Dan Gelukkig Zijn seizoen 2. Hij gaat deze keer langs in Brugge, Tienen, Lier, Brasschaat, Oostende, Genk en Sint-Niklaas. Daarnaast is er nog een ‘portie gemengd’.

Bockie De Repper

Jonas van Boxstael alias Bockie De Repper ken je ook als vlogger. Hij dankt zijn naam aan de rapgroep Geile Gleuf Maddefakkers. Verder zag ‘m bijvoorbeeld in Bake Off Vlaanderen Kerst 2021. En wat dacht je van het indrukwekkende Boris: de roadtrip Jeroom en Jonas Geirnaert. Dit najaar zal hij met Mathieu Terryn het nieuwe Snackmasters seizoen presenteren. Lees er meer over in VTM najaar 2023: nieuwe programma’s, tv-serie, shows en meer…

Bockie De Repper eet bij bekende Vlamingen

Als een ‘vettig kuifje’ belt Bockie bij de mensen aan om zijn neus in hun kookpotten én hun levensverhaal te steken. Bij welke Vlamingen mag Bockie zijn voeten onder de eettafel schuiven? Welke vereniging ontvangt Bockie met open armen tijdens de jaarlijkse mosselsouper? Ian Thomas*, Ward Lemmelijn, Dominique Persoone, Nele Somers, Bart Tommelein en Sergio Quisquater: welke bekende koppen schotelen hem niet alleen een alledaags potje, maar ook een boeiend verhaal voor?

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn kijken

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn keek je de eerste drie weken na Blind Getrouwd. Vanaf 25 september komt op die plek Alloo bij de verkeerspolitie, zodat je Dat Eet Dan Gelukkig Zijn alleen kunt kijken donderdagavond om 22.20 uur op VTM2. De afleveringen zijn ook allemaal op VTM GO te kijken. Vanuit Nederland kijk je VTM GO zo (klik op de link).

Meer over de afleveringen van het tweede seizoen Dat eet dan gelukkig zijn:

Brugge

‘De Galliër van de Vlaamse showbizz’ belandt in de eerste aflevering van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn seizoen 2 in het Venetië van het Noorden: Brugge, dé stad van chocolatier Dominique Persoone*. Daar kuiert Bockie rond om te ontdekken wat er op doordeweekse dagen in de kookpotten pruttelt. Tijdens zijn eerste afspraak voelt Bockie zich misschien iets té thuis en laat hij zich niet meteen van zijn meest welgemanierde, beschaafde en beleefde kant zien… 

Tienen

Bockie eet zich een weg door de suikerstad Tienen. Maria en Willy drinken al 58 jaar samen porei-soep, en doen het vandaag met Bockie. Tot Bockies geluk blijft het niet bij soep en krijgt hij ook puree met een varkenshaasje. Kleindochter Lynn en haar alpaca’s krijgt hij erbovenop. Soepergeslaagd, als je het Bockie vraagt. Nikita en Geert leven van de liefde en lekker eten. Ze verwennen Bockie met Muamba en een dikke knuffel. De saka saka blijkt pikant te zijn, net zoals de dans van Nikita en Geert.

Lier

Bockie de Repper belt in Lier aan bij Leo. Hij geniet elke dag van een driegangenmenu in het woonzorgcentrum en laat Bockie daarvan meeproeven. Bockie wordt door de medebewoners van Leo op zijn manieren gewezen, maar dat weerhoudt hem niet om te smullen van alles wat de grootkeuken te bieden heeft. Bij de Welsh Angels wordt Bockie hartelijk ontvangen (en lichtjes overstemd) door Natascha’s leger van honden. Ze eten, op z’n hondjes, spaghetti à la Lady en de Vagebond, gemaakt door hartsvriendin Sandy. Bockie gaat langs bij bekende Lierenaar Ian Thomas. Ze kruipen samen in de studio en wagen zich erna aan gezonde kost, iets dat Ian heel belangrijk vindt.

Brasschaat

Bockie gaat op pad in Brasschaat. Hoewel Brasschaat en Aalst geografisch en cultureel heel ver uit elkaar liggen, voelt hij zich er al snel thuis. De familie Leyssens toont hoe je barbecuet en voorziet genoeg vlees voor de hele buurt. Hij geniet van een heerlijke chocoladereep met Gerda, zet zich over zijn vervelende relatie met tomaat en smult van Neles shakshuka, ondanks het opborrelende maagzuur. Brasschaat leert Bockie dat strippers niet koken, maar bestellen. Hij is wat zenuwachtig om met de bestelprinsessen te spreken, maar voelt zich goed tussen de sushi, champagne en de fluwelen bekleding. Bockie ziet de stripclub met paaldanseressen als de perfecte setting om zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Aan de keukentafel van ex-miss Nele Somers wordt het op z’n Bockies weer lekker awkward. Bockie krijgt niet alleen het zuur van de tomaten – volgens hem zure drap verpakt in een schattig omhulsel oftewel een kindersurprise voor sadisten – in zijn bord. Ook zijn hilarische en verkeerd begrepen reactie wanneer hij ontdekt welk carrièrepad Nele bewandelt doet de oren ten huize Somers flapperen… 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 september 2023 /