Sketch Studio met Soy Kroon en Wolf Hekkema

Wie is het beste tekentalent van Nederland? Soy Kroon gaat er samen met jurylid Wolf Hekkema naar op zoek in Sketch Studio. De deelnemers zijn twaalf jonge, talentvolle tekenaars. Ontdek hier meer over het programma, dat iedere zaterdag (vanaf 23 september 2023) om 18.10 uur te kijken is bij AVROTROS op NPO Zapp.

Wist je dat Soy Kroon de hoofdrol gaat spelen in de Nederlandse 40-45? Lees er hier alles over.

Sketch Studio

In het Sketch Studio nemen twaalf talentvolle tekenaars tussen de twaalf en vijftien jaar het tegen elkaar op. Dit doen ze acht weken lang onder leiding van presentator Soy Kroon*. Je kunt hem kennen als  acteur, zanger en presentator. Hij maakte in 2022 veel indruk met zijn rol als jongste Jezus ooit in The Passion

Deelnemers Sketch studio

De kandidaten tekenen onder andere superhelden, maken portretten van bekende artiesten en illustreren een griezelig verhaal. Tekenleraar, kunstenaar en jurylid Wolf Hekkema beslist iedere week samen met een bekend gastjurylid wie er doorgaat. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn van het enige echte Gouden Potlood.

Thema en bekende Nederlanders

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en wordt Wolf ondersteund door een bekende Nederlander. Zangeres Meau dient als inspiratie door een lied te zingen over de lichte en donkere periodes in haar leven. Naast Meau zijn onder anderen ook atlete Marlou van Rhijn, presentator en tattoo fan Niels Oosthoek, YouTuber Wildebras, presentator en actrice Nienke van Dijk en presentator Tim Senders te gast in het programma. 

Gouden Potlood

Paul van Loon heeft in de halve finale een spannende opdracht op een griezelige locatie en in de finale komt YouTuber Creachick langs om met een kritische blik te kijken naar de laatste tekeningen van de overgebleven kanshebbers. Wie weet het meest te verrassen en mag zich de beste tekenaar van Nederland noemen? Die krijgt het enige echte Gouden Potlood.

Sketch Studio kijken

Sketch Studio, vanaf 23 september om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO Zapp. Ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kan dit ook in het buitenland.

Foto: AVROTROS – Elvin Boer

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 september 2023 /