De Erfgenaam seizoen 3 (2023) op tv: voor wie is de erfenis?

De Erfgenaam seizoen is sinds woensdag 30 augustus 2023 weer wekelijks op tv te zien om 20.30 uur bij RTL4. Daarnaast kun je op Videoland alvast een aflevering vooruitkijken. In De Erfgenaam seizoen 3 gaat Ruben Nicolai weer op zoek naar personen die nog een erfenis tegoed hebben. In het derde seizoen gaat het niet alleen om geld, maar ook om oude, verloren objecten.

De Erfgenaam seizoen 3 (2023)

In seizoen 3 van De Erfgenaam (2023) duikt Ruben Nicolai* samen met erfrechtspecialist Klaas Zondervan weer in de wereld van ongeclaimde erfenissen. Tijdens zijn zoektocht naar de erfgenamen komen vaak bijzondere familiegeschiedenissen aan het licht. Hij brengt dit keer niet alleen geld, maar hij stelt ook alles in het werk om oude, verloren objecten weer op de juiste plek terug te brengen.

Wie is die familie?

Al van kinds af aan staat er in de kast in het ouderlijk huis van Astrid een fotoalbum van een andere familie. Wie zijn toch de mensen op de foto’s en hoe is het album bij de familie van Astrid terechtgekomen? Ook reist Ruben af naar Amerika op zoek naar erfgenamen van mevrouw Henderson. Haar broer is daar in de jaren 50 naartoe geëmigreerd en is nooit meer teruggekomen. Dit zien we allemaal in de eerste aflevering van De Erfgenaam seizoen 3.

Oorkonde

Maar we zien bijvoorbeeld ook de volgende zaken: Herman heeft Rubens hulp ingeschakeld om familie te vinden van een architect die in de 19e eeuw een oorkonde heeft gekregen voor zijn werk. De oorkonde is goed bewaard gebleven door de zorg van Herman, maar in welk huis komt het straks te hangen? Ook reist Ruben naar Californië om een erfenis van ruim 35.000 euro te brengen naar de zoon van de erflaatster.

Familie Vuurpijl

Ruben komt zowel in een klooster als in een oude gevangenis terecht. Wat hebben deze plekken te maken met de familiegeschiedenis van de familie Vuurpijl? Ook ontcijfert Ruben brieven die geschreven zijn door een soldaat in krijgsgevangenschap. Deze brieven lagen in het huis van de vader van Mieke, maar ze wil ze graag teruggeven aan de nabestaanden van de soldaat.

De Erfgenaam kijken

Je kun De Erfgenaam seizoen 3 iedere woensdagavond om 20.30 uur kijken op RTL4. Daarnaast vind je de afleveringen en seizoenen ook terug via Videoland. Wist je dat je daarnaast tegenwoordig 7 dagen gratis kunt terugkijken via de TV Gemist optie van Videoland? Je kijkt tot zeven dagen je favoriete RTL programma’s terug. Dat kan zowel via de website als de app. Wil je dit vanuit het buitenland doen, dan vermoed ik dat je wel een VPN Verbinding nodig hebt, die je op Nederland zet. Je kunt het altijd eventjes testen. Sowieso: werkt het niet met een VPN, dan kun je je abonnement meteen weer opzeggen. Ze hebben namelijk een gratis testperiode. Vlaamse kijkers kunnen daarnaast nog een aantal dagen afleveringen van seizoen 2 van De Erfgenaam terugkijken via VTM GO.

Erfgenaam gezocht

Niet alleen in Nederland wordt dit programma gemaakt; ook in België is een editie van De Erfgenaam te kijken. Hier heet het programma Erfgenaam Gezocht en wordt door Axel Daeseleire gepresenteerd op VTM. Recent konden we kijken naar seizoen 2. De afleveringen van Ergenaam Gezocht seizoen 1 (zes in totaal) en seizoen 2 (acht in totaal) zijn via VTM GO te kijken. Als het goed is, werkt dit gewoon vanuit Nederland. Lukt het je niet en wil je dit absoluut kijken, dan is een VPN Verbinding nodig (zoals van VPN Nederland, waar we hieronder naar linken). Hier lees je meer over: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 september 2023 /