Poldermocro’s: ontdek alles over programma en deelnemers

Sahil Amar Aïssa presenteert voor BNNVARA de nieuwe realityserie Poldermocro’s. Deze reeks laat zien dat de dubbele nationaliteit – Marokkaans en Nederlands – voor veel jonge Marokkanen tegelijkertijd een zegen én een vloek is. Ontdek in dit artikel alles over het programma en de deelnemers aan Poldermocro’s.

Deelnemers Poldermocro’s naar Marokko

Je kunt de Marokkaan wel uit Nederland halen, maar haal je Nederland ook uit de Marokkaan? Met die vraag worden Aziz, Yasmine, Meryam, Yasmine, Tarik en Ayoub, zes jonge uitgesproken en totaal verschillende Marokkaanse Nederlanders geconfronteerd in het geboorteland van hun ouders. 

Poldermocro’s

Poldermocro’s laat zien dat de dubbele nationaliteit voor veel jonge Marokkanen een zegen én een vloek is. Waar hoor je bij? En is het maken van die keuze eigenlijk wel nodig? Ze reizen af naar Marokko, maar deze keer zien ze het vertrouwde vaderland van hun familie in een totaal ander daglicht. Het bekende terrein wordt ingeruild voor een kennismaking met het échte Marokko voor een zoektocht naar hun echte identiteit. 

Sahil Amar Aïssa

Presentator Sahil Amar Aïssa (die je kent van Make Holland Great Again) is de begeleider van de jongeren tijdens deze avontuurlijke reis: “Als Marokkaanse Nederlander word je geboren met een gratis identiteitscrisis. Op zoek gaan naar jezelf is ontzettend moeilijk op zo’n jonge leeftijd. Laat staan als iedereen in Nederland zo’n uitgesproken mening heeft over jouw cultuur en geloof. Daarom is het belangrijk om veilige en prikkelende ruimtes te creëren om over deze moeilijke onderwerpen te praten. Dat hebben we geprobeerd met Poldermocro’s. De uitkomst zijn zes ongelofelijk inspirerende verhalen met, in mijn bevooroordeelde mening, een van de mooiste landen ter wereld als decor.”

Verschillen bij Poldermocro’s

Ongezouten meningen, bezoeken aan diverse Marokkaanse tradities, ontmoetingen met locals en gesprekken over taboes zorgen voor de nodige emoties in de groep. De spanning loopt meermaals flink op als blijkt dat deze groep van (ogenschijnlijk) gelijkgestemden allesbehalve identiek over deze plekken, tradities en ervaringen denkt. De onderlinge verschillen blijken enorm.

Poldermocro’s deelnemers

De mocro’ s hebben met elkaar gemeen dat ze goedgebekt zijn en trots op hun Marokkaanse achtergrond, maar daar houden de overeenkomsten wel op. De jongeren gaan van praktisch tot academisch opgeleiden, van actief moslim tot atheïst, van hoofddoek tot homoseksueel. Ze komen uit alle delen van Nederland en hebben elk hun eigen opvattingen over de traditionele Marokkaanse normen en waarden. Op deze manier houden de zogeheten Mocro’s Nederlanders een spiegel voor en laten ze zien dat ‘De Marokkaan’ niet bestaat. 

Poldermocro’s kijken

Poldermocro’s is een coproductie van BNNVARA en TV Affairs. Je kunt het programma vanaf dinsdag 13 september zes weken lang iedere dinsdagavond om 21.55 uur kijken bij BNNVARA op NPO3. Daarnaast zijn de Poldermocro’s afleveringen terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit programma vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 september 2022 /