Kijktips voor liefhebbers van katten

Heb jij katten? Ben je helemaal weg van deze huisdieren? Dan zie je ze natuurlijk ook graag op tv. Tijd daarom om een aantal kijktips voor liefhebbers van katten op een rijtje te zetten.

Dieren op spreekuur

Nederlandse kijkers kunnen iedere zondag einde middag op SBS9 kijken naar Dieren op spreekuur, waarbij dierenartsen en hun bijzondere patiënten centraal staan. In de reeks komen heel herkenbare onderwerpen voorbij, maar ook natuurlijk de net wat specialere verhalen. Daar kijk je als dierenliefhebber tenslotte ook graag naar. Dit gaat dan verder dan ontwormen kat, met bijvoorbeeld Milbemax (dat we bijvoorbeeld ook voorbij zagen komen in Lifestyle TV en voor de hondenliefhebbers in Fikkie TV).

Poesjes

De VPRO had in 2018/2019 het programma Poesjes, dat nog steeds terug te kijken is via de website van NPO Zapp en NPO Start / NPO Plus. Er zijn twee seizoenen gemaakt van deze ‘real life’ serie, waarin de avonturen van een poezenfamilie worden gevolgd. Zij wonen met zijn allen in een groot poppenhuis op de Kattenlaan 9. In Poesjes zag je Boudewijn, Cathelijne, Mandarijn, Luna, Hugo en schildpad Ed.

My cat from hell

In het programma My cat from hell helpt Jackson Galaxy baasjes met duivelse katten. Dit is een programma van Animal Planet, waar inmiddels al negen seizoenen van zijn. Aan wat voor verhalen je moet denken? Zo ontmoet Jackson Galaxy een vader en zoon die al enige tijd voor een wilde kolonie katten in hun achtertuin zorgen. Maar hij ontmoet ook een stel die relatieproblemen hebben door de voortdurende bloedige strijd tussen hun twee katten. Maar we zien ook bengel Cheto die zonder reden zijn baasje aanvalt. Tja, en bij Tara kun je maar niet beter op bezoek, want haar kat Cali valt de visite dan weer aan… De afleveringen worden op Animal Planet regelmatig in herhaling uitgezonden. Via discovery+ kun je ook kijken naar My Cat From Hell.

M’n beessie en ik

Als we het hebben over kijktips voor liefhebbers van katten, dan mag ook de documentaire M’n beessie en ik niet ontbreken. Kan een varken, een naaktkat, een dansende hond, een spirituele slak of een Insta-kat de gaten van het menselijke bestaan vullen? In de 2Doc: M’n beessie en ik verkent Johan Kramer op een lichtvoetige toon de betekenis van liefde tussen mens en dier. Kattenliefhebbers zien hierin Vico en zijn naaktkatten Ravi, Orfeo, Souza en Seff. En laten we ook Zappa The Cat niet vergeten. Die heeft maar liefst 107k volgers op Instagram.

En verder…

Wat huisdieren betreft, schreven we eerder ook over Jungle in Huis waarin we exotische dieren thuis zien… En drie jaar geleden konden we natuurlijk naar Beestig kijken. En voor hondenliefhebbers: Viervoeters.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 september 2023 /