Slechtste Chauffeur van Nederland (2023) deelnemers seizoen 12

De Slechtste Chauffeur van Nederland seizoen 12 is sinds donderdag 14 september wekelijks om 20.45 uur te kijken bij VTM2. Terugkijken kan via VTM GO. In Nederland kan dit nog via Videoland. Ontdek alles over De Slechtste Chauffeur van Nederland (2023), deelnemers, jury en meer over seizoen 12.

Dit bericht verscheen begin april 2023 op VlaamsKijken; het heeft een update gekregen op donderdag 14 september. Het programma is nu namelijk ook op VTM2 te kijken.

De Slechtste Chauffeur van Nederland (2023)

De Slechtste Chauffeur van Nederland seizoen 12 zie je in 2023 op tv in België bij VTM en in Nederland staat-ie nog op Videoland (kwam-ie eerst op RTL5). In dit programma wordt uit een groep dramatisch slechte chauffeurs de allergrootste brokkenpiloot wordt gekozen. Tijdens een bootcamp worden de kandidaten getest op hun rijvaardigheid en verkeersinzicht. Daarnaast worden de chauffeurs en de kijkers bewust gemaakt van de gevaren op de weg. Dit alles onder toeziend oog van presentator John Williams en juryleden Tim & Tom Coronel* en rijinstructeur Beau Luijten. Onderaan dit artikel stellen we ze allemaal uitgebreid aan je voor, maar eerst staan we stil bij de deelnemers van De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023 (seizoen 12).

Wist je dat er ook een spin-off is gemaakt: De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland (2023).

Deelnemers De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023

  • Demi (27 jaar) en bijrijder David (34 jaar) – partners. David vindt zijn vrouw Demi gevaarlijk langzaam rijden. Totdat ze gevaarlijk veel gast geeft…
  • Rana Zakaria (34, Enschede) jaar en bijrijder Marcella (32 jaar) – schoonzusjes. Rana is op gegeven door Marcella, omdat ze het ontzettend jammer vindt dat ze niks met haar rijbewijs kan. Ze kan namelijk niks achter het stuur. Marcella wordt door het programma omschreven als ‘de wijze uit het oosten en Rana de eigenwijze uit het oosten’.
  • Fabian Zwaard (27 jaar) en bijrijder Lesley Versprille (25 jaar) – stapmaatjees. Lesley heeft Fabian opgegeven, omdat hij erg gevaarlijk rijdt. Of beter gezegd: hij is hysterisch in de auto. Denk je nu: die Lesley ken ik toch wel. Dat kan kloppen. Lesley Versprille was eerder te zien in Ex On The Beach en werkt inmiddels als OnlyFans model.
  • Jasper (18 jaar) en bijrijder Lotte Adam (16 jaar ) – broer en zus uit Veenendaal. Jasper is volgens zijn zus een echte wegpiraat. Als Jasper Adam achter het stuur zit, gelden er geen verkeersregels. “Dan is hij van lotje getikt”, aldus de voice-over.
  • Latoya en bijrijder, gospeldiva Lynn (28 jaar) – vriendinnen. Latoya is een roekeloze rijdster… Waarom ze haar leeftijd niet wil delen in het programma… Dat is ons een raadsel…
  • Andy Kamp (21 jaar) en bijrijder Jennifer Dominique (31 jaar) – vrienden. Andy is vooral altijd gevaarlijk. Jennifer kent daarbij veel emoties, die we allemaal in het programma gaan zien… Andy Kamp bakt ieder najaar oliebollen op de woonboulevard in Almelo in zijn oliebollenkraam. In 2022 werd zijn kraam gekozen tot de ‘lekkerste oliebollen van Almelo’. Maar zijn rijkunsten krijgen dus een dikke, vette onvoldoende.

Crash in Slechtste Chauffeur van Nederland

Wie de eerste twee afleveringen van De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023 heeft gezien, weet dat we dit jaar met een hele beroerde groep te maken hebben. In de eerste afleveringen werden opdrachten al veelvuldig voortijdig stop gezet (omdat het anders te gevaarlijk werd of deelnemers het gewoon echt niet konden). We zien in aflevering 3 dat het flink mis kan gaan. In het voorstukje zien we al dat er een crash te zien zal zijn in De Slechtste Chauffeur van Nederland.

Ernstig ongeluk

Andy Kamp en zijn bijrijder Dominique krijgen in aflevering 3 van De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023 een ernstig ongeluk. Dit gebeurt tijdens de slip-training. De crash ziet er heel heftig uit. Maar gelukkig stappen Andy Kamp en Dominique na het ongeluk zelf uit. Dit had echt veel erger kunnen aflopen. Daarnaast staat de nachtroute met als thema ‘horror’ weer op de planning in aflevering 3.

Soepel rijden…

In aflevering 4 zijn er nog steeds zes slechte chauffeurs op de baan. Wordt dit de eerste aflevering waarin iemand naar huis mag? Soepel rijden en een inhaalproef staan op het programma. Maar het belangrijkste dat de chauffeurs moeten leren: voorzichtig zijn. Zeker na het ongeluk vorige week.

Tussentijds Examen Amersfoort

De slechtste chauffeurs zijn in aflevering 5 in Amersfoort voor het Tussentijdse Examen. Verder doen ze een uitgebreide snelheidsproef en wordt steeds duidelijker dat het ongeluk tijdens de slipcursus bepalend is voor het verdere verloop van dit seizoen.

Doolhof

De chauffeurs presteren in aflevering 6 verrassend slecht én verrassend goed. Verder is er een totaal nieuwe proef: Het Doolhof! Welke chauffeurs raken het spoor bijster en welke chauffeurs gaan de goede kant op?

Caravan rijden

De slechtste chauffeurs gaan in aflevering 7 caravan-rijden. Langzame Demi vindt dit wel iets voor haar oude dag, en gevaarlijke Andy laat zich liever ‘aanduwen’ door jongens in het café. Kortom: de caravan maakt veel los. Maar komt daar ook iets goeds bij kijken?

Finale De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023

In de finale doen de drie slechtste chauffeurs eindexamen in een te druk Rotterdam. Ze rijden daarbij in een sportwagen. De ontknoping: wie wordt dit jaar De Slechtste Chauffeur Van Nederland?

Rij-instructrice Beau Luijten

Rij-instructrice Beau Luijten uit het Brabantse Wouw zagen we voor het eerst in De Slechtste Chauffeur van Nederland seizoen 11. Zij is de vervangster van Patricia Nijman. Waar Patricia fel uit de hoek kan komen, is de 24-jarige Beau een stuk rustiger. Ze werkt ruim vijf jaar in het familiebedrijf TLON Wim Luijten in Roosendaal, waar ze instructeur theorie, B, BE & C is. Mogelijk zien we tijdens de opnames dat Beau Luijten zwanger is; ze heeft namelijk in november een meisje gekregen met haar partner Ruben.

Tim & Tom Coronel

Tim & Tom Coronel zitten vast op het De Slechtste Chauffeur van Nederland honk. Recent washet duo samen met Giedo van der Garde te zien in Marble Mania in het team van autocoureurs. Tim liet eind vorig jaar zijn broer thuis en deed mee aan De Alleskunner VIPS. Tom Coronel zagen we dan weer in verschillende documentaires over Dakar bij RTL7.

John Williams

John Williams kennen we natuurlijk niet alleen van De Slechtste Chauffeur van Nederland (2023); hij is ook dé man van Help, Mijn Man Is Klusser! Recent zag je hem in Help, Mijn Man is Klusser seizoen 16.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 september 2023 /