DNA Onbekend met Marlijn Weerdenburg; nieuw seizoen op tv

Je kunt vanaf sinds woensdag 30 augustus 2023 wekelijks om 21.20 uur op NPO1 kijken naar nieuwe afleveringen van DNA Onbekend met Marlijn Weerdenburg. Ontdek hier meer over het nieuw seizoen van DNA Onbekend.

DNA Onbekend

Familiegeheimen en de ontrafeling hiervan door DNA-onderzoek staan centraal in die AVROTROS programma. Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Zijn mijn broers wel echt mijn familie? Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van de mensen. Marlijn Weerdenburg* gaat ook in het najaar van 2023 op pad voor DNA Onbekend. Voorheen presenteerde Dionne Stax dit programma.

Marlijn Weerdenburg zagen we recent nog in Musical Awards The Kick-off. En wat maakte ze tevens indruk als Maria in The Passion 2023.

Biologische familie of niet?

In de eerste aflevering van het nieuw seizoen DNA Onbekend (najaar 2023) het verhaal van de broers Donald en Rosemond. Zij werden als kleuter geadopteerd uit Haïti. Ze vermoeden nu dat ze hun biologische familie gevonden hebben, maar klopt dat wel? De broers zijn niet de enige geadopteerden, die leven met die twijfel. Sam van den Haak schreef er recent het boek Niet geboren op mijn verjaardag over. Daarbij hebben we ook meteen een kijktip. Gister (op 29 augustus 2023) is namelijk ook De Afhaalchinees gestart; een documentairereeks over adoptie. Deze is natuurlijk nog terug te kijken.

Wie is echte vader?

We zien in de eerste aflevering ook het verhaal van Michel. As hij als kroegbaas werkt, hoort hij geruchten dat hij mogelijk van een andere vader zou zijn… Er zouden drie verschillende mannen in beeld zijn geweest bij zijn moeder. Wie zou Michels echte vader zijn? Ook in aflevering 2 zo’n zaak. Bradley werd geboren in Zuid-Afrika. Volgens zijn moeder was zijn vader een marinier waar ze een onenightstand mee had. Bradley wil nu weten of zijn moeder de waarheid sprak.

Illegale adoptie

In de tweede aflevering van DNA onbekend ook het verhaal van Jolanda: ze groeide op als enig kind van twee Nederlandse ouders. Ze leek echter helemaal niet op haar ouders. Hoe dat komt, wordt haar later duidelijk. Jolanda ontdekt dat ze als kind illegaal is geadopteerd uit Italië. Ze wil nu duidelijkheid over haar afkomst.

Thuiskapper vader?

Weer bijzondere zaken in aflevering 3 van DNA Onbekend (najaar 2023). Eliana werd geboren in Colombia en geadopteerd door Nederlandse ouders. Twintig jaar geleden wist ze via een zoektocht haar biologische ouders op te sporen. Haar vader bleek helaas al overleden, maar nu gaan er geruchten dat deze man helemaal niet haar biologische vader was… En het verhaal van Math. Onlangs deelde een nichtje haar vermoeden dat Math niet van de vader zou zijn die hem heeft opgevoed, maar van de thuiskapper. De verbazing van Math groeit als blijkt dat zijn broer en zussen op de hoogte zijn van dit gerucht. Math wil nu voor eens en voor altijd duidelijkheid.

DNA Onbekend kijken

DNA Onbekend is te kijken vanaf woensdag 30 augustus om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1. De aflevering kun je terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook de eerdere afleveringen die Marlijn Weerdenburg presenteerde en eveneens die van DNA Onbekend met Dionne Stax. Wil je vanuit het buitenland naar dit programma kijken via NPO Start, dan kan dit als je gebruik maakt van een VPN Verbinding. Zet de server op Nederland, voordat je de site opent en start daarna met kijken.

Foto: Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 september 2023 /