Voor De Rechter seizoen 9 bij RTL5 kijken + meer kijktips!

Voor De Rechter seizoen 9 is vanaf maandag 28 augustus wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL5 en te zien op Videoland. Ontdek hier meer over het programma waarin we verschillende Nederlandse rechtszaken te zien krijgen. Daarnaast hebben we meer kijktips voor liefhebbers van Voor De Rechter.

Kijk ook: Moordzaken: Eeuwige Twijfel en / of In de TBS. Liefhebber van series, dan is Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord een aanrader. Net als Assisen.

Voor De Rechter

Realityprogramma waarin de confrontaties tussen rechter en burger in verschillende rechtbanken in Nederland worden gevolgd. De personen die oog in oog met de rechter staan, worden tijdens het proces op de voet gevolgd en horen aan het eind direct de uitspraak. Deskundigen haken in op de verhalen met interessante feiten en leggen uit hoe de rechter tot zijn oordeel komt.

Voor De Rechter seizoen 9

Voor De Rechter seizoen 9 gaat van start op maandag 28 augustus 2023. De afleveringen kun je terugkijken bij Videoland. Daar vind je ook eerdere afleveringen. Bij seizoen 8 van Voor De Rechter zien we maar liefst 32 afleveringen staan van zo’n veertig minuten. Is dat nog niet voldoende, dan delen we hieronder nog een aantal kijktips.

Vrederechters

VTM kent het programma Vrederechters. Ook najaar 2023 kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen. Van overhangende bomen tot geluidoverlast of achterstallig huurgeld: de mens maakt om duizend en één dingen ruzie. En de vrederechter weet er altijd raad mee. In een nieuw seizoen van ‘Vrederechters’ geven nieuwe gezichten en oude bekenden een blik achter de schermen van de rechtbank die het dichtst bij de mensen staat. De kijker is niet alleen getuige tijdens openbare zittingen, maar wordt door de karaktervolle vrederechters ook mee op sleeptouw genomen. Want één blik op de situatie ter plaatse zegt soms meer dan duizend woorden. 

Blijf ons volgen via  InstagramFacebook en de nieuwsbrief, zodat je een seintje ontvangt als het nieuwe seizoen Vrederechters start. Helaas zijn de oude afleveringen niet meer terug te kijken.

De Rechtbank

Bij Play4 en GoPlay kun je daarnaast altijd kijken naar De Rechtbank. Iedere week komt er een nieuwe aflevering op GoPlay. Daarnaast vind je de podcast ook op de GoPlay site. Hier lees je meer over De Rechtbank seizoen 12.

Meer kijktips

Wat ik ook interessant vond – en nog steeds beschikbaar is – is Recht Naar De Gevangenis, waarbij zes machtshebbers hun cel delen met zes ex gedetineerden. En via VRT MAX vind ik Strafpleiters ook erg interessant.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2023 /