Teenage Boss 2023: Numidia geeft deelnemers de huishoudpot

Teenage Boss 2023 levert weer bijzondere verhalen op. kon je in het voorjaar al naar nieuwe afleveringen kijken; ook in het najaar geeft presentatrice Numidia de Teenage Boss deelnemers weer de hele huishoudpot. Of dit het vervolg is op het seizoen of een nieuw seizoen durven we niet te zeggen; we weten in ieder geval dat er vanaf zondag 2 september 2023 om 18.30 uur weer nieuwe afleveringen te zien zijn van Teenage Boss.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 30 april; het heeft een update gekregen op 2 september 2023 in verband met nieuwe afleveringen van Teenage Boss.

Teenage Boss 2023

Elke dag fastfood bestellen, jezelf verwennen met dure cadeautjes en veel leuke uitstapjes plannen? Wat doen tieners als ze een maand lang de baas zijn over de portemonnee van hun ouders?  In het nieuwe seizoen van Teenage Boss leven tieners deze droom onder toeziend oog van presentatrice Numidia. Hoe gaan ze om met een stapel geld? Gaan ze eindelijk een Playstation of vette sneakers voor zichzelf kopen? Of pakken ze verantwoordelijkheid, betalen ze rekeningen en halen ze de nodige boodschappen in huis?

Numidia

Numidia (die op dit moment iedere zaterdag te zien is in Beste Zangers 2023) vertelt: “Teenage Boss is voor mij een superbelangrijk programma om te maken. Zelf heb ik ook niet altijd de beste beslissingen genomen als het gaat om geld. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat je niet boven je stand moet leven en niet al je geld over de balk moet smijten. Het valt mij op dat tieners tegenwoordig enorm in de verleiding worden gebracht door sociale media om dingen te kopen die ze helemaal niet nodig hebben. En dan kunnen ze ook nog eens achteraf betalen waardoor ze schulden op kunnen bouwen!” Numidia is een Marokkaans-Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice. Recent zag je haar als Dounya in de film Marokkaanse bruiloft*. Je kunt haar ook kennen van De Faker.

Teenage Boss 2023 deelnemers

Deze financiële keuzes blijken niet makkelijk voor de Teenage Boss 2023 deelnemers. Kijk bijvoorbeeld naar de jongeren, die we in het voorjaar al op tv zag. Zo besluit Rieuwerd (13) geen donatie aan de kerk te doen deze maand zodat hij meer geld voor zichzelf overhoudt, maar hij moet dit wel even zelf aan de voorganger in de kerk gaan uitleggen. Felicity (13) droomt al tijden van een paar sneakers van €500, maar heeft ook mondjes te voeden. En de jongste Teenage Boss, Mees (10), blijkt een gat in zijn hand te hebben. En in het tweede deel van het seizoen zien we de verwende Abbey, die geen idee heeft van de waarde van geld. Maar denk ook aan Anna, die 1120,- wil overhouden voor een trip naar Londen met het hele gezin. Redden de Teenage Bosses het tot het eind van de maand of houden ze alleen dure levenslessen over? 

Teenage Boss kijken

Teenage Boss is vanaf 2 september iedere zondag om 18.30 uur te kijken bij BNNVARA op NPO ZAPP. Woon je niet in Nederland, maar wil je dit programma wel kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Je kunt Teenage Boss vervolgens terugkijken via NPO Start. Je kunt hier ook Teenage Boss 2021 en Teenage Boss 2022 kijken.

Ontdek hier meer over de deelnemers en hun aflevering van Teenage Boss 2023:

Geen idee van waarde van geld

Enig kind Abbey (12) wordt thuis flink verwend en heeft geen idee wat de waarde van geld is. De missie van Abbey deze maand is dan ook om zichzelf en haar moeder te bewijzen dat ze wél verstandig met geld kan omgaan. Maar zodra Abbey haar eigen pinpas in handen krijgt gaat het mis. Ze trakteert haar vrienden op XL-milkshakes, bakken popcorn en bioscoopkaartjes. Ook shopt ze tassen vol nieuwe kleding. Als ze thuiskomt met een aankoop van €400 is de maat vol. Terugbrengen voelt als een afgang, maar een boze moeder en lege bankrekening is misschien wel erger. Weet deze jonge meid het tij te keren en komt daarmee de vrede terug in huis? (Te zien op zondag 3 september 2023)

Familie verrassen met reis naar Londen

Anna (12) wil aan het eind van deze maand €1120 overhouden om met het hele gezin naar Londen te reizen voor een bezoekje aan de Harry Potter experience. De honderden euro’s die de ouders van Anna normaal aan wijn en kaas uitgeven, worden als eerste geschrapt op de begroting. De strenge brugklasser vindt het niet erg dat haar bourgondische ouders en broertje door een dieet van kipnuggets en ovenfriet tot waanzin worden gedreven. Als andere mensen met minder geld kunnen leven, dan kunnen zij dat ook, luidt haar motto. Lukt het haar in één maand genoeg te bezuinigen om haar familie te verrassen met een tripje naar Londen? (Te kijken op 10 september 2023).

Deze zag je in het eerste deel van het seizoen:

Liegen over leeftijd

Teenage Boss Liza (11) voelt zich superrijk nu zij de baas is over de financiën thuis. Een nieuwe telefoon staat bovenaan haar wensenlijst! Haar alleenstaande moeder vindt dat een ontzettend egoïstische keuze, want dat kost al gauw héél haar maandsalaris. Liza is hier heel duidelijk over tegen haar moeder; p-e-ch. Deze slimme meid heeft nog meer grootste plannen: nieuwe make-up, veel etentjes buiten de deur én haar kamer oppimpen. Door te liegen over haar geboortedatum lukt het Liza zelfs om online een poef op afbetaling te bestellen. Numidia moet hard ingrijpen. Lukt het Liza om zonder schulden het eind van de maand te halen? (Te zien in de aflevering van zondag 30 april.)

Egoïstische shopaholic

De zusjes van Yasmine (11) hebben het op de eerste dag van haar Teenage Boss maand al gezien: dit kan slecht aflopen. De huishoudelijke hulp afbellen is het eerste wat op haar to-do lijst staat, zo kan ze deze maand nog meer spenden. Met zoveel money op haar bankrekening ontpopt Yasmine zich tot een egoïstische shopaholic, van een nieuwe garderobe tot een eigen spelcomputer. Ze koopt het allemaal. Haar zusjes krijgen NIETS. Haar ouders schrikken van deze kant van Yasmine. Na een goed gesprek met Numidia besluit ze haar zusjes mee te nemen naar de dierentuin. Als ze dan een knuffel willen kopen als souvenir wordt dat één groot drama. (Te zien in de aflevering van zondag 7 mei.)

Geld voor de kerk?

De ouders van Rieuwerd (13) doneren elke maand 10% van hun inkomsten aan de kerk. De Teenage Boss besluit het deze maand anders te doen. Eerst zijn bucketlist afwerken en dan kijken of er iets overblijft onderaan de streep. Hij mag deze beslissing zelf gaan uitleggen aan de voorganger in de kerk. Ondanks dit spannende gesprek houdt Rieuwerd voet bij stuk en trekt hij zijn eigen plan: (bijna) élke dag pizza, veel chips en toetjes, onbeperkt pannenkoeken eten, limited edition Lego en als kers op de taart skydiven! Houdt Rieuwerd na al deze uitspattingen geld over om net als zijn ouders geld aan de kerk te geven? (Te zien in de aflevering van zondag 14 mei.)

Sneakers van €500

Familiemens Felicity (13) droomt al tijden van sneakers die €500 kosten. Dat vinden haar ouders voor een meisje van dertien bizar veel voor geld een paar schoenen! Ondanks hun mening krijgt Felicity de schoenen niet uit haar hoofd en wil alles op alles zetten om ze in huis te halen. Dat wordt best een lastige opgave met alle luxe familiediners en slaapfeestjes die gepland staan. Het boodschappengeld gaat er in rap tempo doorheen, dus moet Felicity flink gaan schrappen in haar begroting. Gaat zij met alle verantwoordelijkheden die ze heeft toch haar ultieme droompatta’s in huis halen? (Te zien in de aflevering van zondag 21 mei.)

Big Spender met Excel-sheet

Als acteur staat Mees (10) normaal op een echte filmset, maar Teenage Boss is geen filmset, maar het echte leven! Hij neemt zijn verantwoordelijke taken behoorlijk serieus en zoals een boss betaamt houdt hij al zijn uitgaven keurig bij in een Excel-bestand. Maar Mees blijkt een behoorlijk gat in zijn hand te hebben en spend superveel geld aan de vele uitstapjes met zijn familie. Gaat al dit spenden ten koste van zijn einddoel: een elektrische fiets? (Te zien in de aflevering van zondag 28 mei.)

Foto: BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2023 /