Ode aan moeder: Sinan Can, Mischa Blok en Sabra Rahiembaks

In het programma Ode aan mijn moeder zetten Sinan Can, Mischa Blok en Sabra Rahiembaks hun moeder in het zonnetje. Heb je ‘m gemist? Op zondag 3 september om 16.25 uur kun je op NPO2 nogmaals naar dit programma van de NTR kijken.

Ode aan mijn moeder 

In de special Ode aan mijn moeder staat de liefde voor de moeder centraal en worden drie prominente Nederlanders gevolgd samen met hun moeder. Maak kennis met de moeder van documentairemaker Sinan Can, presentator Mischa Blok en ex-militair en sportschoolhouder Sabra Rahiembaks. 

Moeders Sinan Can, Mischa Blok en Sabra Rahiembaks

  • Sinan Can: “Mijn weidse blik heb ik te danken aan mijn moeder. Door haar ben ik gedrild. Dankzij haar ben ik een feminist.” Je kent Sinan Can van programma’s als Sinan op zoek naar het paradijs en Retour Kalifaat en My 9/11.
  • Mischa Blok: “Vanaf het allereerste moment dat ik mijn moeder zag, voelde ik alleen maar warmte. Het voelde als een omgekeerde bevalling. Je komt samen met iemand, net zoals een moeder die bevalt van een kind. Er is meteen het gevoel: dit is vertrouwd, dit is goed. Dit is familie. Ik heb nu twee moeders. Dat is rijkdom.” Recent zag je Mischa Blok nog in De Onbekende.
  • Sabra Rahiembaks: “Als ik iets heb geërfd van mijn moeder is het wel mijn doorzettingsvermogen. Het doorzetten… al kost het je bloed, zweet en tranen. Zij is echt mijn rolmodel.” Sabra Rahiembaks kwam regelmatig in de media, omdat ze ontslagen werd als militair, omdat ze ‘mogelijk beïnvloedbaar was voor radicalisering.’

Ode aan mijn moeder terugkijken

Wil je Ode aan mijn moeder terugkijken, dan kan dit op zondag 3 september om 16.25 uur bij de NTR op NPO2. Daarnaast staat de aflevering ook op NPO Start en NPO Plus. Je kunt met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, ook in het buitenland terugkijken.

Foto: NTR

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 september 2023 /