Derde seizoen First Dates mét Ferdy in crew én deze deelnemers

First Dates is vanaf vanavond – dinsdag 23 november – om 21.40 uur terug op tv in België (op tv-zender Eén en VRT NU) met een nieuw seizoen! Je kunt aan het eind van het jaar, zelfs kijken naar First Dates Teens. Ontdek in dit artikel alvast alles over seizoen 3, de verschillende vrijgezelle deelnemers én over Ferdy, het nieuwe gezicht in de Vlaamse Frist Dates-crew.

Nieuw seizoen First Dates

Liefde laat zich niet vatten in cijfers, maar in het geval van dit derde seizoen van First dates zijn er toch een paar nummers het vermelden waard.

  • Maar liefst 6.000 liefdezoekers schreven zich in voor dit derde seizoen. 220 van hen kwamen daadwerkelijk eten in het restaurant, wat resulteerde in 110 verfilmde dates.
  • Witse is met zijn 18 lentes de jongste dater. De 79-jarige Julien mag zich trots de oudste dater van het gezelschap noemen.
  • 29% van de inschrijvers komt uit Antwerpen, 25,1% uit Oost-Vlaanderen en 17,6% uit West-Vlaanderen. In Vlaams-Brabant en Limburg zijn ze duidelijk gelukkiger in de liefde, want daar kwamen, respectievelijk, slechts 12,8% en 11,5% van de inschrijvers vandaan.
  • Van de inschrijvers is 53% man, 46% vrouw en 1% X. Net geen 8% van de inschrijvers identificeert als LGBTQ+.

First Dates crew

Gastheer Patrick, barman Bram en serveersters Leena en Katelen zijn opnieuw van de partij in het nieuwe, derde seizoen van First dates. Zij ontvangen de gasten met liefde, goede raad en een luisterend oor. Maar wie goed kijkt, spot ook direct een nieuw gezicht: Ferdy.

Ferdy uit First Dates

Na zijn deelname als dater aan de editie van vorig jaar, vervoegt de half-Marokkaanse, half-Perzische, goedlachse Limburger dit jaar de crew van het First dates restaurant. Een parcours dat zijn voordelen heeft, want Ferdy weet als geen ander hoe de zenuwen door het lijf van de daters gieren en wat er door hun hoofd gaat. Aan zijn date met Giuseppe in seizoen twee heeft hij geen lief overgehouden, maar hij blijft een eeuwige romanticus. Ferdy: “Wanneer ik een verliefd koppetje op straat zie lopen, kan ik alleen maar denken: ik wil dat ook! Ik geloof nog steeds in de liefde en ik vind het iets heel moois. Het komt wel voor mij”.

Deelnemers derde seizoen First Dates

Alle daters van het derde seizoen van First dates voorstellen, zou onbegonnen werk zijn, maar een paar verhalen verdienen toch dat kleine beetje extra aandacht.

  • Zo is de oudste kandidaat, Julien (79), bijna blind, maar ziet hij toch nog kans op liefde. Hij heeft een date met Elisabeth (75) die in haar jonge jaren nog als vrijwilliger voor blinden en slechtzienden heeft gewerkt. Hij heeft een passie voor Hongarije, zij is half Hongaars. Zij leeft voor muziek, hij was een muzikant. Twee mensen op leeftijd, kortom, die raakpunt na raakpunt vinden.
  • Zangeres Laura (26) was amper zeventien toen ze voor ons land naar het Eurovisiesongfestival trok met het nummer Would You. Nu zingt en speelt ze in de poprockgroep Avalone. Ze heeft een date met Pieter (26), een half-Chileense man met een artistiek temperament én muzikaal talent. Hij drumt, speelt gitaar, piano, harmonica, altviool, trompet en schrijft ook eigen nummers. Hij zoekt een muze, “een boselfje”.
  • Geert (58) is nog maar enkele maanden weduwnaar. Hij was dertig jaar getrouwd met Tine, de liefde van zijn leven. In augustus, tijdens een reis in Portugal, kreeg Tine een zware beroerte. Na een lijdensweg van maanden overleed ze en bleef Geert alleen achter met hun vier kinderen. Die willen nu dat hun vader zich openstelt voor nieuw geluk. Dochter Rune (21) komt zelfs met haar papa mee, voor een double date, om hem te steunen bij de nieuwe stap.
  • Lisa Marie (24) is een vlotte en sociale maatschappelijk begeleidster die valt op jongens met een tintje. Ze herkent haar date Aaron (24) meteen van TikTok. Hij is immers influencer en heeft 144.000 volgers. Aaron post vooral humoristische video’s, maar ook sportieve filmpjes. Dat valt in de smaak bij Lisa Marie, die zelf een lachebek is en een passie heeft voor dans.
  • Jeroen (43) is leerkracht woord en toneel. Antonio (44) start een opleiding tot leraar lager onderwijs. Beide mannen hebben een verhaal. Jeroen als bewust alleenstaande vader van een tienerdochter die hij adopteerde – als eerste homoseksuele, alleenstaande man in België. Antonio had op zijn beurt een moeilijke coming-out bij zijn ouders.
  • Yérine (20) en Cathérine (19) zijn sociale en geëngageerde studentes. Yérine geeft leiding in de Chiro, Catherine in de Scouts. Ze zijn beiden ook animator bij Kazou. Beide identificeren als biseksueel, maar hebben nog nooit een relatie gehad. Ze daten ook niet, want datingapps voelen als vleeskeuring. First dates zien ze als een kans, een ervaring en een mogelijkheid.

Eind van het jaar kun je ook kijken naar First Dates Teens (klik op de link en ontdek er meteen meer over).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 november 2021 /