1 jaar gratis met Thomas Vanderveken en deze zestien kandidaten

1 jaar gratis (seizoen 3) was sinds donderdag 2 december 20.40 uur terug op Eén te kijken. Thomas Vanderveken presenteert deze quiz, waarin zestien deelnemers het tegen elkaar opnemen en strijden om een extra jaarloon. Ontdek alles over de quiz en de zestien kandidaten van 1 jaar gratis 2021. Inmiddels is de finale achter de rug, dus je kunt ook ontdekken wie de winnaar is van 1 jaar gratis 2022.

1 jaar gratis

Hoe je 1 jaar gratis met presentator Thomas Vanderveken (die je ook kent van Alleen Elvis blijft bestaan) het beste kunt omschrijven? Als een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. 1 jaar gratis start met zestien kandidaten waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Winnaar 1 jaar gratis 2022

Wil je nog niet weten wie de winnaar is van 1 jaar gratis 2022, lees dan snel verder en ontdek meer over de deelnemers van dit jaar. Wil je het wel weten… *tromgeroffel* De winnaar van 1 jaar gratis 2022 is Ken Gybels (29) uit Antwerpen. Hij wint 76.230 euro. Wat hij met dat geld gaat doen? “Een deel ga ik wegschenken aan goede doelen.” Hij nam het in de finale op tegen Griet, Gingia en Reuben. Ken bleek de beste quizzer. Hij gaf zelfs over het hele programma gemeten de meeste goede antwoorden.

Ken Gybels uit Antwerpen

Ken (28) is paukenist bij Opera Vlaanderen. Hij trommelt professioneel op de pauken van de opera in zowel Antwerpen en Gent. Hij is een gepassioneerde muzikant en een Kempenzoon in hart en nieren, zijn roots in Meerhout liggen hem nauw aan het hart. Ken houdt van feestjes, Tommorowland, tennis en padel.

Kandidaten 1 jaar gratis

Elke aflevering moeten de kandidaten drie gewone rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen. Welke van de zestien kandidaten aan 1 jaar gratis houdt stand tot het einde, en mag naar huis met de geweldige hoofdprijs?

Griet uit Brussel

De 53-jarige Griet uit Brussel nam het bedrijf over van haar vader en exporteert witloof (maar ook andere groenten als prei en schorseneren) naar verre bestemmingen. Een verrassend weetje: Griet woonde eens twee jaar in Tokio. Griet is in lengte de kleinste van de groep, maar ze heeft de grootste glimlach.

Thomas uit Moorsele

De 23-jarige Thomas uit Moorsele is Lector Italiaans aan de UGent. Hij dompelt zijn studenten helemaal onder in de Italiaanse taal en zelf houdt hij ook van alles wat Italië te bieden heeft. Zo maakt hij zijn pasta het liefst zelf. Thomas is heel sportief. Hij gaat zwemmen, speelt tennis en spike-ball. Daarnaast werkt hij ook als leraar Nederlands voor anderstaligen.

Saskia uit Vilvoorde

De 42-jarige Saskia uit Vilvoorde is pensioenconsultant. Ze heeft een wiskundeknobbel. Als actuaris kan zij iedereen haarfijn uitleggen hoe je best je pensioen opbouwt. Zij is getrouwd en heeft drie kinderen. In haar vrije tijd doet Saskia graag aan keramiek waarna ze haar borden en mokken cadeau doet aan vrienden. In haar moestuin komt ze tot rust na een drukke dag op het werk.  

Macha uit Tessenderlo

Studente Macha is 23 jaar en komt uit Tessenderlo. Ze verhuisde met haar mama op haar tweede van Rusland naar Limburg en dat zullen ze in Limburg geweten hebben. Zij is een ietwat luidruchtige maar sympathieke studente handelswetenschappen met het hart op de tong. Macha is zeer sportief en wil later CEO worden van haar eigen bedrijf.

An uit Kuurne

An (40 uit Kuurne) werkt als operational risk manager bij de bank. Zij verhuisde voor de liefde naar Kuurne, waar ze getrouwd is met Bianca en plusmama is van twee dochters. An houdt van basketbal en lekker koken voor familie en vrienden. Vooral op de barbecue weet ze van aanpakken.

José Miguel uit Antwerpen

José Miguel is geboren en getogen op ’t Kiel in Antwerpen en heeft Spaanse roots. Samen met zijn vriend Gary zorgt hij voor hun twee kanaries Raya en Cometa. José is HR-manager bij een groot bedrijf, waar hij er voor wil zorgen dat alle medewerkers zich goed in hun vel voelen.

Vera Maria uit Tielt

De 64-jarige Vera-Maria uit Tielt is een wandelend reclamebord voor de actieve gepensioneerde. Na veertig jaar in de modesector geniet zij nu van het leven. Vera-Maria schreef zich in in drie vrouwenverenigingen, in twee koren en elke week speelt ze ook met haar kleindochter. Voor haar is het leven een feest, en dat feest begint bij zestig.

Jan uit Maldegem

De 56-jarige Jan uit Maldegem is een fiere postbode die elke dag om vier uur ’s ochtends uit zijn bed springt om zijn ronde te doen tussen de velden van Oost-Vlaanderen. Hij heeft twee twintigers in huis die hun studies aan het afronden zijn, dus hij kan zich storten op zijn passie: gitaar spelen en naar metal luisteren.

Astrid uit Mechelen

Als dochter van twee stadsgidsen zet de 26-jarige Astrid de familietraditie verder op de moderne manier. Zij mag zich in Mechelen helemaal uitleven en de stad op de kaart zetten via sociale media. Thuis heeft ze een creatieve studio waar ze aan borduren, pixel art en schilderen doet. Haar jaarlijkse vakantie gaat richting Dessel, waar ze Graspop Metalmeeting gaat verkennen.

Migel uit Beringen

De 34-jarige Migel zorgt ervoor dat de acht begraafplaatsen van Beringen er piekfijn bijliggen. Hij graaft ook de graven en probeert waar mogelijk de mensen bij te staan in hun verdriet. Migel is een hevige supporter van Real Madrid en pikt geregeld een uitwedstrijd mee. Migel heeft net een hond gekocht waar hij samen met zijn vrouw voor zorgt.

Gingia uit Putte

De 32-jarige Gingia uit Putte is een bezige bij. Ze heeft een zaak in Putte waar ze Belgische keuken serveert (volgens mij is dat Mona Putte) en een zaak in Mechelen met Afrikaanse Street Food (Kizuri in De Vleeshalle). Ze heeft een man en twee kindjes, en ze verzamelt kledij en verzorgingsproducten om op te sturen naar Congo. Als er dan nog ergens een gaatje is, trekt Gingia haar loopschoenen aan.

Diana uit Houthalen

Diana (38 uit Houthalen) is administratief bediende maar daar stopt het niet: zij heeft ook nog drie bijberoepen. Ze is duikinstructeur, hondencoach en ze geeft cursussen EHBO aan bedrijven. Haar lievelingsplek om te duiken is de Noordzee, want daar liggen veel wrakken. Haar kat is haar trouwste vriend.

Abdi uit Asse

Abdi werkt in hartje Brussel bij Bruzz, een mediabedrijf met de focus op onze hoofdstad. Daar is de 38-jarige uit Asse werkzaam als technisch logistiek coördinator. Abdi is getrouwd, heeft een zoontje van twee en rijdt graag met de moto. Hij volgt een opleiding tot brandweerman en is ook schrijnwerker in zijn vrije tijd.

Reuben uit Antwerpen

Reuben (33 uit Antwerpen) heeft zijn eigen mobiele koffiebar Kasette Koffie waar hij zich helemaal in kan uitleven. Koffie is zijn passie en ook het gebak is zelfgemaakt. Hij woont samen met zijn vriendin, twee katten en twee kameleons. In zijn vrije tijd maakt Reuben elektronische muziek die je het best kan beschrijven als melodische techno. Je kunt hem ook kennen van zijn actie tijdens de tweede lockdown, waar hij gratis koffie serveerde aan het personeel van ZNA Middelheim.

Lieven uit Sint-Gillis-Waas

Lieven is al meer dan twintig jaar zelfstandig vastgoedmakelaar. Het leuke aan zijn job vindt de 54-jarige kandidaat uit Sint-Gillis-Waas het sociale contact en de mensen helpen, want Lieven is een sociaal beestje. Elk jaar schuimt hij met een groep vrienden meer dan tien zomerfestivals af en hij verwent ook graag zijn twee petekinderen met wie hij een geweldige band heeft.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 december 2021 /