Bingo met Ruud en Sven De Ridder kijken op VTM | alles over cast

VTM zendt vanmiddag om 14.45 uur de film Bingo uit. Je kunt ‘m dan kijken op tv en via VTM Go. Met in de cast Ruud De Ridder (François), Sven De Ridder (Pierre), Nicole Laurent (Hilda), Anke Frédérick (Claire). Ontdek hier meer over de Bingo cast en het verhaal.

Juni 2021 schreef ik voor het eerst op VlaamsKijken over Bingo. Op zaterdag 2 september 2023 heeft dit bericht een update gekregen, nu de film weer op tv komt.

Verhaal Bingo

Na 20 jaar beslissen de buren van Pierre en Claire voorgoed naar de Provence te trekken en hun huis te verkopen aan François en Hilda. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ proberen Pierre en Claire bevriend te raken met hun nieuwe buren, maar François en Hilda hebben een heel aparte kijk op burenliefde.

Cast Bingo

De cast van Bingo is bescheiden. Er zijn rollen voor Sven De Ridder, Ruud De Ridder*, Nicole Laurent, Anke Fréderick, Marijn Devalck (Gaston, de baas van Pierre) en Aron Wade (Lode).

  • Sven De Ridder is zo’n acteur waar we op VlaamsKijken al ontzettend veel over hebben geschreven. Klik hier voor het Sven De Ridder overzicht. Deze week schreven we nog over Sven De Ridder, omdat hij te zien is in de nieuwe VRT MAX serie De Laatste Dag. En ook Fair Trade kan ik aanraden. Dit weekend komt ook Red Sandra op tv met Sven De Ridder in de hoofdrol.
  • Ruud De Ridder is de vader van Sven De Ridder. Deze acteur ken je vooral van komedies als Bompa, Drie mannen onder één dak en Chez Bompa Lawijt. Wist je dat hij zelfs co-creator is van Familie?
  • Nicole Laurent* is de vrouw van Ruud De Ridder. Ze vormen sinds 2000 een komisch duo. Ze was zijn muze en nu dus ook zijn echtgenote. Je zag haar ook in Nonkel Jef.
  • Anke Frédérick (ook wel Anke De Ridder) is de dochter van Nicole Laurent en geadopteerd door Ruud De Ridder. Je zag haar op tv bijvoorbeeld in Nieuw Texas.
  • Marijn Devalck heeft al in de nodige films en tv-series* gespeeld, maar het meest bekend is hij natuurlijk als Balthasar Boma uit F.C. De Kampioenen.
  • Aron Wade* ken je vooral van De Kotmadam (als Koen Maertens) en W817 (Akke). Op dit moment wordt er aan een W817-film gewerkt. Momenteel is hij vooral actief als schrijver, samen met Ria Maes (die je kent van de Lisa-boeken).

Makers

Rudi Van Den Bossche heeft Bingo verfilmd. Het verhaal werd geschreven door Ruud De Ridder, die dit eerder als toneelstuk schreef voor het Echt Antwaarps Teater. Rudi Van Den Bossche maakte ook de film Cruise Control*.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /