Ik Swipe Je (VTM): deelnemers op zoek naar date in buitenland

Zes vriendenduo’s gaan in het nieuwe VTM-programma Ik Swipe je in het buitenland op zoek naar dé perfecte date. Ik Swipe je is vanaf donderdag 22 juni wekelijks om 21.40 uur te kijken op VTM2 en VTM GO. Ontdek hier meer over Ik Swipe Je, deelnemers en meer…

Deze zomer gaan we sowieso veel daten bij VTM, want ook B&B zoekt Lief gaat bijna van start. En de boeren voor Boer zkt Vrouw zijn ook bijna allemaal bekendgemaakt.

Ik Swipe Je (VTM)

Zon, zee, vriendschap én de zoektocht naar de perfecte date. In Ik Swipe Je (VTM) trekken zes duo’s van single bestfriends de wijde wereld in. Daar gaan ze via online dating op zoek naar de eeuwig-durende-alles-verslindende-liefde… of naar de liefde voor 1 nacht. Het budget en de bestemming van hun roadtrip hebben de duo’s zelf in handen, maar ze hebben wel hetzelfde doel voor ogen: ontdekken wat online dating onder de buitenlandse zon hen te bieden heeft. 

Als ik dat lees, denk ik meteen: als dat een match is creëren de programmamakers zo weer deelnemers voor programma’s als Grenzeloos Verliefd.

Ik Swipe Je – daten in het buitenland

Wanneer de best friends zich onderdompelen in de lokale genenpoel van hun bestemming, zijn datingapps als Tinder, Bumble of Grindr hun trouwe gidsen. Maar wat zoeken en wat vinden ze? Een match-made-in-heaven of een zwoele zomervakantie gevuld met one-night-stands? On the road wordt niet alleen duidelijk welke types hun harten sneller doen slaan, maar ontdekt de kijker ook hoe deze open minded vrienden denken over seks en relaties. Op welke blunders knappen ze af en wat zijn dé turn-ons? Wat doe je wanneer je een blauwtje loopt? Is seks tijdens de eerste date oké? En wat als één iemand de liefde vindt en de andere eenzaam en alleen achterblijft? 

Deelnemers Ik Swipe Je

De duo’s verleiden, amuseren zich rot en genieten van zon, zee en strand. Maar ze tonen zich ook van hun kwetsbare kant. Want de spanning, de vlinders in de buik, de onzekerheid én de struggle van het online daten is real. Welke kandidaten we zien in Ik Swipe Je; de deelnemers waar we meer over weten, zetten we hieronder op een rijtje.

  • Joyce Baeten (29) en Rani Thones (30) uit Heusden-Zolder reisden naar Barcelona. In Het Belang Van Limburg zegt één van de dames. “Ik heb al te veel meegemaakt om te geloven in eeuwige liefde.” We zien dat Joyce meteen een match heeft met Amerikaan Jeffrey, die meteen een uur te laat komt.
  • Aidan & Wietse trekken naar studentenstad Montpellier. Daar heeft Wietse meteen een crash op de Britse Sophie.
  • Robin & Charlotte gaan naar Lissabon. Muzikant Robin is op zoek naar een nieuwe muze die zijn hart in vuur en vlam zet, zodat hij een snel een dikke hit aan haar kan wijden.
  • Laura & Caro gaan naar Valencia. Laura had nog nooit een relatie, en vindt daten heel ongemakkelijk. Gelukkig is haar gay best friend Caro verslaafd aan daten en geeft zij Laura het duwtje in de rug dat ze nodig heeft.
  • Mathias en Levy, oftewel de Raiatwins, gaan daten in Palermo. Wie goed heeft gekeken, zag de heren ook in de serie Onderhuids.
  • Pauline en Tine zijn mesties; zij trekken naar Barcelona op zoek naar mannen met een zuiders temperament.

Als we meer weten over de andere Ik Swipe Je kandidaten, dan werken we dit artikel natuurlijk bij en delen het via onderstaande social media.

In het buitenland kijken

Wil je Ik Swipe je terugkijken of misschien in het buitenland kijken, dan kan dit via VTM GO. Loop je tegen de landbeperking op, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar de VTM GO-site. Hier lees je meer over tv kijken via VTM Go.

Ik Swipe Je: programma inhoud

Ontdek hier meer over de inhoud van de afleveringen van het programma Ik Swipe Je (VTM2):

Aflevering 1: Destination Montpellier. De bekendste studentenstad van de Côte d’Azur krijgt twee hengsten op bezoek. Twintigers Aidan en Wietse hopen op veel matches. Alleen fun, ‘no strings attached’. In Lissabon zoekt muzikant Robin naar een nieuwe muze en hoopt de onzekere Charlotte dat er een Portugees haar uit haar kot lokt.

Aflevering 2: Singer-songwriter Robin krijgt de mooie Valerie niet uit zijn hoofd. Al komt er weinig respons van zijn nieuwe muze. Ook Wietse is onder de indruk van studente Sophie en hoopt op een spannend vervolg. Charlotte probeert haar grenzen te verleggen en krijgt steun van wingman Robin. Ook smooth-talker Aidan heeft een date. En hij is blijkbaar niet van plan om naar huis te komen vannacht.

Catfish alert

In Barcelona is Joyce veel vroeger thuis dan verwacht, want daten heeft soms ook een keerzijde. Haar Tindermatch zag er namelijk heel wat ouder uit dan verwacht… De teleurstelling is groot, maar veel tijd om te treuren heeft ze niet. Uit onverwachte hoek komt een nieuwe aanbidder aanwaaien. Ondanks zijn komische charmes, slaagt hij er niet in de harten van Rani en Joyce te veroveren. De twee besties geven hem dan ook een belangrijke datingtip: ‘Don’t do drugs!’

Aflevering 3:

Het was een goede datingnacht voor de heren in Montpellier. Wietse krijgt steeds meer een boon voor de Engelse Sophie en wil haar graag terugzien. Bij Aidan loopt het mis… Zonder genade ditched zijn nieuwe vlam, met wij hij een fijne eerste date had, hem met een flauw excuus. Aidan én zijn ego zijn er niet goed van…  Vriendinnen Laura en Caro trekken naar Valencia. Laura had nog nooit een relatie, en vindt daten heel ongemakkelijk. Gelukkig is haar gay best friend Caro verslaafd aan daten en geeft zij Laura het duwtje in de rug dat ze nodig heeft. In Lissabon beslissen Charlotte en Robin dat het tijd is om wat te freestylen op hun laatste avond.

Aflevering 4:

Robin sluit zijn avontuur af met de mooie Helena, die hij ontmoette in de straten van Lissabon. Wietse gaat de nacht in met de Engelse Sophie. Wandelt hij de walk of shame de volgende ochtend? We maken ook kennis met vriendinnen Katrien en Luna die in Athene op zoek gaan naar een Griekse god.

Raiatwins

En de datingscene in Palermo is gewaarschuwd, want Mathias en Levy, oftewel de Raiatwins, maken hun opwachting. De identieke tweelingbroers, die zich altijd en overal exact hetzelfde kleden, worden er onthaald als echte celebs. Maar levert hen dat ook een date op?

Ik Swipe Je weer op tv

Aflevering 5 wordt uitgezonden op zaterdag 29 juli om 19.25 uur bij VTM2. De afgelopen weken was de show even niet te zien in verband met darten en voetbal. Wat je kunt verwachten van deze vijfde aflevering?

Vrouwenmagneet?

De Twinz hadden tot nu toe weinig succes bij de Italiaanse vrouwen. Of zijn ze gewoon te kieskeurig? Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Misschien valt er wel wat te spotten op het strand van Palermo. De gaydar van Caro is volop aan het werk, en Laura heeft een jetski-date. Al valt haar oog eerder op de bootinstructeur. Luna heeft meteen een date met de Griekse Vasilis. Ze gaan samen naar de sterren kijken. Later op de avond blijkt echter dat Katrien Vasilis ook best interessant vindt. ‘Sharing is caring’ onder vriendinnen? De Twinz halen alles uit de kast om een date te scoren. Het feit dat ze dj zijn, werkt uiteindelijk als een magneet bij de Italiaanse dames.

Aflevering 6

De Twinz zijn gefrustreerd in hun dating avontuur, loopt hun match hier niet rond? Of pakken ze het verkeerd aan? Besties Luna en Katrien zijn erover uit: Vasilis is meer Katrien’s match. Luna heeft geen probleem met de switch en er hing vuur in de lucht afgelopen nacht. Time to date! Een last-minute afspraakje in Palermo kan de dating-strijd misschien doorbreken. Door de Noorse Alvilde en Aud krijgen we een andere kant te zien van The Twinz. Zich kwetsbaar opstellen is moeilijker voor hen. In Valencia kijkt Laura uit naar haar date. Gisteren had ze meteen een boon voor haar boot-instructeur. Daar is het vandaag tijd voor een intieme privéles. Maar als wingwoman Caro haar op een detail wijst is het game over! En game on in Palermo, want de Twinz gaan dansen op het verjaardagsfeest van de Italiaanse Yvonne.

Aflevering 7

Aflevering 7 is op zaterdag 12 augustus om 19.20 uur te kijken op VTM2: In Athene staan er dates op de planning vandaag. Maar wat als je de date liever sneller afgerond ziet? Ditchen dan maar? Besties Pauline en Tine trekken naar Barcelona op zoek naar mannen met een zuiders temperament. De ladies weten goed wat ze willen en vertrouwen op de universe én hun rozenkwarts. Nabil maakt al een verkeerde move bij Pauline, red flags!! De Twinz kiezen voor een position switch en Caro heeft een vurige date met Sylvia in Valencia… Wordt het een kort nachtje?

Laatste aflevering Ik Swipe Je

Voor de laatste aflevering van dit seizoen rest er ons nog één vraag voor Caro: “Is Sylvia blijven slapen?”. Tijd voor een laatste ronde swipes! Katrien en Luna halen alles uit de kast en organiseren een rooftopparty voor al hun matches, als dat maar goed komt. The universe heeft nog een duo-date in petto voor Pauline en Tine. Maar er hangt weinig spanning in de lucht. Ook Vasilis 2.0 in Athene is niet meteen Luna’s ding. Maar gelukkig is er de Italiaanse Luca. He saves the best for last en laat Tine in Barcelona helemaal smelten. Amore mio!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 augustus 2023 /