World Matchplay Darts 2023 gratis live kijken met deze darters

World Matchplay Darts 2023: met de zestien beste darters ter wereld én zestien uitdagers. De wedstrijden zijn live (gratis) te kijken via VTM2. Ontdek verderop in dit artikel hoe de Nederlandse kijkers dit ook kunnen zien. Er staan namelijk de nodige Vlaamse en Nederlandse darters aan de start vanaf zaterdag 15 juli 2023. Volg jij de aankomende dagen de verrichtingen van Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld? Zondag 16 juli is het alvast Nederland – België bij de World Matchplay Darts 2023, dan nemen Dirk van Duijvenbode en Kim Huybrechts het tegen elkaar op.

Darts live op tv kijken

Je kunt darts live op tv kijken in Nederland als je een abonnement hebt op ViaPlay (dat zou je zomaar kunnen hebben, omdat je de Formule 1 volgt). Heb je dat niet en wil je wel naar de World Matchplay 2023 kijken, dan kun je uitwijken over de grens. In Vlaanderen zendt VTM2 namelijk alle belangrijke wedstrijden uit, waaronder de World Matchplay Darts 2023 waar maar liefst drie Belgen en vier Nederlanders aan de start staan. Je kunt VTM2 in Nederland gewoon kijken als je gebruik maakt van VTM GO. Hoe je dat doet, heb ik uitvoerig beschreven in het artikel: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken in Nederland.

Gratis darten kijken

Loop je nu tegen de landbeperkingen aan, dan kun je een VPN Verbinding gebruiken. Zo gebruik ik zelf al een aantal jaar naar volle tevredenheid, die van VPN Nederland. Zij hebben nu een heel interessante aanbieding: als je nu een abonnement afsluit, kijk je de eerste 3 maanden helemaal gratis en vervolgens krijg je ook nog eens 70% korting. Dat betekent dat je de eerste 15 maanden maar 35,82 euro in totaal betaald. Klik op de volgende link als je voordelig, overal darten wil kijken.

Terug naar het toernooi:

World Matchplay Darts 2023 kijken

9 dagen darts, een gigantische prijzenpot, de beste 32 spelers van de wereld aan de och, waaronder vier Nederlanders en drie Belgen. Met de World Matchplay breken weer absolute hoogdagen aan voor de dartfans. Die hoeven niets te missen van één van de belangrijkste en meest prestigieuze majors, die samen met het WK en de Premier League de ‘triple crown’ in het darts vormt. VTM 2 zendt van zaterdag 15 juli om 20.00uur tot en met zondag 23 juli alle wedstrijden van de World Matchplay live uit. En in de VTM 2 Darts Zomerbar in Hemiksem kunnen dartliefhebbers het toptoernooi samen op groot scherm volgen en ondertussen zelf een pijltje gooien. 

World Matchplay Darts 2023

In totaal strijden 32 spelers – de top 16 van de wereld en de top 16 van de Pro Tour – om een immense prijzenpot van maar liefst 940.000 euro, waarvan de winnaar 235.000 euro op zijn rekening mag bijschrijven. Enkel op het WK kan er meer prijzengeld verdiend worden voor de ranking.

Nederlandse en Vlaamse darters

In de iconische Winter Gardens in het Engelse Blackpool komen drie Belgian en vier Nederlanders in actie. Je kunt kijken naar Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld bij de World Matchplay Darts 2023.

Women’s World Matchplay

Voor de tweede keer op rij wordt ook dit jaar de Women’s World Matchplay georganiseerd, op zondag 23 juli. De beste acht vrouwelijke darters na twaalf Women’s Series-toernooien gooien hun pijlen in de strijd om de titel. De winnares gaat naar huis met zo’n 12.000 euro en een uitnodiging voor de Grand Slam of Darts 2022. De blikvangers? Lisa Ashton, meervoudig wereldkampioene, Fallon Sherrock, die vorig jaar de titel op haar naam schreef, en Beau Greaves, het 19-jarige supertalent.

Transvrouw Women’s World Matchplay

Gene Vlaamse dartsters bij de Women’s World Matchplay, maar wel twee Nederlandse deelneemsters. Daarbij valt Noa-Lynn van Leuven op. Zij is de eerste transvrouw, die zich heeft gekwalificeerd voor een televisietoernooi bij de PDC. Daarnaast doet ook Aileen de Graaf mee. Vorig jaar verloor zij de finale nog van de Women’s World Matchplay.

Uitzendschema World Matchplay Darts: 

  • Eerste ronde: zaterdag 15 juli om 20.00 uur, zondag 15 juli om 14.00 uur en om 20.30 uur en maandag 17 juli om 20.00 uur
  • Tweede ronde: dinsdag 18 juli om 20.00 uur en woensdag 19 juli om 20.00 uur
  • Kwartfinales: donderdag 20 juli om 21.00 uur en vrijdag 21 juli om 21.00 uur
  • Halve finales: zaterdag 22 juli om 21.00 uur
  • Finale: zondag 23 juli om 21.00 uur
  • Women’s World Matchplay (kwartfinales, halve finale en finale): zondag 23 juli om 14.00 uur

VTM2 Darts Zomerbar

Samen met andere dartliefhebbers en een frisse pint in de hand de Belgische en Nederlandse darters naar de overwinning supporteren? Van zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli kunnen dartfans de World Matchplay vanuit de VTM 2 Darts Zomerbar in de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem live op het grote scherm volgen én ondertussen zelf een pijltje gooien. Alle praktische informatie over de VTM 2 Darts Zomerbar vind je terug via vtm.be/darts-zomerbar.  VTM2 zet sowieso sterk in op darts. Zo hebben ze ook het volgende project gelanceerd: VTM 2 Darts Academy zoekt Belgisch dartstalent; nu inschrijven.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2023 /