De prins met het witte haar; senioren trouwen bij SBS6

Na je zeventigste trouwen met de liefde van je leven? Het bestaat! Een bruiloft is het feest van de liefde – en niet alleen maar voor jonge mensen. In elke aflevering van het feelgoodprogramma De prins met het witte haar volgen we één dolverliefd koppel op leeftijd, die elkaar pas op latere leeftijd leerden kennen. De prins met het witte haar was vanaf zondag 2 juli vier weken lang om 21.25 uur te kijken bij SBS6. De afgelopen weken zagen we Dennis van der Geest nog bij Million Dollar Island, maar nu helpt hij de senioren om van hun bruiloft een onvergetelijke dag te maken.

De prins met het witte haar (SBS6)

In elke aflevering van De prins met het witte haar staat er één verliefd stel centraal. Nadat de ‘prins’ op een onverwacht moment voor zijn grote liefde op zijn stramme knie gaat, starten de voorbereidingen. Samen met het smoorverliefde koppel regelt Dennis alles voor de bruiloft. Hij vraagt de senioren het hemd van het lijf, over hun leven voordat ze elkaar leerden kennen, en hun leven nu – inclusief alle hoogte- en dieptepunten. Elk koppel wil hun grote dag uiteraard met de hele familie vieren, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Omdat er bijvoorbeeld iemand in het buitenland woont, of omdat een dochter helemaal niet zit te wachten op de trouwerij van haar vader. Dennis doet er alles aan om eventuele onenigheden op te lossen en iedereen bij elkaar te krijgen. 

Onderaan het artikel lees je meer over de senioren / deelnemers aan De prins met het witte haar van SBS6.

Senioren trouwen op tv

En dan is het moment suprême daar. Tijdens een prachtige ceremonie, omringd door familie en vrienden, geven ze elkaar het ja-woord. Na een groot feest kan de rest van hun leven samen dan écht beginnen. Het programma wordt omschreven door SBS als ‘liefdevol en warm en toont elke week het bewijs: je bent nooit te oud voor de liefde, en al helemaal nooit te oud om die liefde te bezegelen!’ Ik krijg er zelf ook een hoog Hotel Romantiek-gevoel bij. Jullie ook?

De prins met het witte haar terugkijken

De prins met het witte haar is een productie van Talpa Entertainment Productions. Het programma was vier weken lang iedere zondagavond om 21.25 uur (na de datingshow Ik ga op reis en ik neem mee) te kijken op SBS6. Een uurtje later kun je de aflevering van De prins met het witte haar ook terugkijken op Kijk.nl. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. (De laatste aflevering zag je 23 juli 2023 op tv.)

Deelnemers De prins met het witte haar

Natuurlijk stellen we de deelnemers aan De prins met het witte haar aan je voor. Hieronder meer over de inhoud per aflevering.

Aflevering 4:

Bert en Hannah

Hannah en Bert, twee tortelduifjes van 70+, hebben pas een jaar dikke verkering. Bert wil niets liever dan trouwen met zijn Hannah, maar wil Hannah dat ook? Hij gaat op z’n knieën op een voor hun romantisch stekkie, waar ze bijna elke dag samen zitten en heerlijk staren naar de zee. Bert is, nadat hij een jaartje geleden verkering vroeg aan Hannah, getransformeerd tot een ware adonis. Hannah is op haar beurt al drie keer getrouwd geweest. Gaat ze nog wel voor een vierde keer? De tijd heeft niet stilgestaan, dus is er nog wel een geschikte trouwjurk? En als ze dan volmondig ja zegt, zou haar grote droom dan ook kunnen uitkomen? Haar enige overgebleven nichtje verblijft op een, voor Hannah, onbekend adres in het buitenland. Hannahs grote wens is dat haar nichtje, die ze nog nooit gezien heeft, dan echt wel bij de trouwerij aanwezig zou moeten zijn. Dennis van der Geest helpt het koppel waar hij kan.

Aflevering 3:

Co & Hanny

De twee ras Amsterdammers, Co en Hanny, zijn 75+ en lachen en latten al flink wat jaartjes samen. Flauwe grappen genoeg, maar dit is serieus voor Co. Hij wil zijn Hanny ten huwelijk vragen en pakt helemaal uit. De halve Amsterdamse Jordaan is opgetrommeld om het aanzoek tot een onvergetelijk moment te brengen. Waarbij een drankje voor de twee oude kroegtijgers niet mag ontbreken. Hoe reageert Hanny, die nog dagelijks denkt aan haar overleden ex-man? En hoe reageert de familie van het stel op leeftijd, als ze horen dat er een mogelijk huwelijk aan zit te komen? Wil iedereen hierbij aanwezig zijn? Dennis van der Geest dompelt zich onder in het wel en wee van de twee. Hij probeert de ruzies te sussen in de hoop samen met Co en Hanny toe te werken naar een heuse trouwerij.

Aflevering 2:

Otto & Dea

Otto van 80 zat een paar jaar geleden, na een lang eerste huwelijk, door de geraniums naar buiten te staren terwijl Dea van 78, met een uiterlijk van iemand in de bloei van haar leven, de terrasjes in haar buurt – samen met haar even oude vriendinnen – nog steeds onveilig maakte. De twee hebben elkaar gevonden en dat heeft een boost in het leven van Otto gegeven. Nog elke dag hangt hij in de gewichten van de sportschool om indruk te maken op zijn Dea. Otto wil trouwen en kiest ervoor op een wit paard Dea te verrassen met een aanzoek. Gaat zij ja zeggen? En als ze dan gaan trouwen… is de familie van Otto hier dan ook blij mee aangezien er een pittige familievete is ontstaan de afgelopen tijd? Dennis van der Geest helpt het verliefde koppeltje om hun liefde te bezegelen op een manier zoals zij dat graag willen.

Over senioren in de sportschool is ook de interessante docu Blijven gaan gemaakt.

Aflevering 1:

Tachtigers Willem & Henny

Willem van dik in de 80 mag dan wel brakke knieën hebben, maar dat weerhoudt hem niet om op een traditionele manier zijn goedlachse Henny (80), na een aantal eerdere pogingen, ten huwelijk te vragen. De twee kunnen hun ogen en handjes niet van elkaar af houden en ondanks dat Henny de meest heftige momenten in haar leven heeft meegemaakt, met haar vermoorde ex-man, lijkt de kans groot dat ze volmondig ja gaat zeggen. Maar hoe reageert de familie? Niet iedereen staat te springen als het gaat om het trouwen van dit – tot over de oren verliefde stelletje – op leeftijd. Dennis van der Geest zal als spin in het web overal bij zijn en zich hard maken om alles wat Willem en Henny nodig hebben, om zich in het echt te verbinden, te laten slagen.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juli 2023 /